ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ali Tayfun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ağustos 2019 14:57
Son Ziyaret:
14 Mayıs 2020 00:12
Toplam Mesaj:
10 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Tayfun Öz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Tayfun Öz

SON 9 MESAJI

Diskus Bakımı Yem Ve Akvaryum Tavsiyesi
Hayırlı geceler merak ettiğim tür olan diskus hakkında bazı bilgileri değerli Form sakinlerinden öğrenmek istedim yardımlarınız için teşekkür ederim.

1) diskus bakımı için 100 60 70 ölçülerine sahip 420 litre ithal sump sistemi olan bir akvaryum buldum. Bu akvaryumda yavru olarak kaç balık alıp sağlıklı yetişkinler haline getirebilirim. Ayrıca 4 5 tür diskus beslemeyi hedeflemekteyim. Bir farklı konu bu balıkları cinslerine göre nasıl eş tutturabilirim yada başka bir deyişle bir dişi bir erkek olarak alsam türler kendi arasında eş tutar mı.

2) Filitre sistemi sump olduğu için sağlıklı bir arıtma yapar mı yoksa dış motor illaki gerekli mi kum olmadan mangrow kökü ve anibias ile süslemenin bir faydası olurmu ve dipte nitrat olaylarını dengede tutmak için tatlı su midyesi bulundursam nasıl olur.

3) En önemli konulardan birisi olan besin süresi ve zenginliği yavruları günde 5 defa beslemek gerekir diye okumuştum yem konusunda hacim ve renklerin canlılığını için ne önerirsiniz dana yüreğini sıkça görüyorum ama ben zengin bir besin zinciri ile beslemek için kurutulmuş kurt Vs yemler düşünüyorum sizce nasıl olur aklıma gelenler şimdilik bukadar cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.[:iyi:]
[EDIT]Ali Tayfun,2019-09-20 00:43:04[/EDIT]
Filitre Bakımından Hangisi İyidir
Değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim. İnşallah akvaryumu kurduktan sonra balıklarım ile foto paylaşımı yapacağım.

[QUOTE=iamthezeus]
Merhabalar ali bey diatomit kedi kumunu bende kullanmayı düşünüyorum ama birkaç kaynakta 5-6 ay sonra suya salınım yaptığını okudum ara ara değiştirmeniz balıklarınızın sağlığı açısından iyi olacktır.[/QUOTE]

350 lt için kaç gr diotomit kedi kumu kullanmalıyım.
Filitre Bakımından Hangisi İyidir
Kamil bey maşallah akvaryumun içinde balıklar uçuyor sanki su yok gibi bitkili akvaryumda ne gibi durumlara dikkat etmek gerekiyor ben mangrow kökü üzerine birkaç kök anubias koymayı planlıyorum zararı olur mu? Ayrıca değişimleri hangi sıklıkla yapıyorsunuz. Kalite bakımından tavsiye edeceğiniz bir marka varmı. Kullandığınız dış filtre modeli nedir. [EDIT]Ali Tayfun,2019-08-20 21:00:59[/EDIT]
Filitre Bakımından Hangisi İyidir
Değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Gerek malzeme karışımları gerek besleyeceğim tür ile alakalı dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında edindiğim bilgi aklımda birtakım olgulara vesile oldu. Ayrıca ev yapımı sump filitre gereken cesareti kazanmama yardımcı oldu [;)] şimdi biraz arge estetik ve bilimin ışığından istifade ederek kendi filitremi yapmaya yöneleceğim. Siz değerli hobidaşlardan öğrenmek istediğim son bir kaç husus var.
1.nitrat ve amonyak temizlemek için diatomit kedi kumu kullanımı yapanınız varmı varsa elde ettiği sonuçlar nasıl ayrıca kötü koku gidermede ve suyu berraklaştırmadaki başarısı nedir varmıdır.?
2.seachem purigen ve markanın diğer ürünlerini kullanan varmı. Anlatıldığı gibi uzun süreli kristal berraklığı sağlıyorumu 1.maddede bahsettiğim hususlar için kullanılırmı.
Saygılar iyi akşamlar.
[EDIT]Ali Tayfun,2019-08-20 19:04:06[/EDIT]
Filitre Bakımından Hangisi İyidir
Serhat bey öncelikle değerli paylaşımınız için teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi dikkate alarak yeniden bir araştırma yapacağım beslemeyi planladığım tür 12 adet diskus yavru ayrıca akvaryumum kendiliğinden filtreli o filitre bölümüne biyolojik sünger ve mercan karbon karışımı ekleyerek çıkış borusundan suyu oraya yönlendirerek akvaryuma akış sağlamayı düşünüyorum. Ayrıca 1500 lt debili biolife monera filitrenin içini saydığınız malzemeler ile güncellesem ve filitre olarak kullansam tek başına yeterli olur mu acaba şimdi videolarını izledim memnunuz diye paylaşımlar yapılmış. Son olarak sera bio Ball yada biyolojik geniş gözenekli sünger ile su giriş bölümünü desteklesem filitreleme kalitesi artar mı ve değişim süresi uzar mı.
Filitre Bakımından Hangisi İyidir
Merhaba bugün üç dış filtre incelemesinde bulundum kullananlar varsa yardımcı olursanız sevinirim. Ses ve filitreme bakımından nasıldır. 350 lt akvaryumda kullanacağım.
1. Boyu dgn 460A
2.dolphin c1300
3.tetra tex 1200 hangisi iyidir bunlara nispeten başka tavsiyeniz ne olur kaliteli filitreleme yapacak ve sessiz olacak. Önerileriniz için şimdiden Teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum.
Eheim Biopower 240
Özgür bey merhaba bende yeni kuracağım akvaryum için biopower 240 modeli ile 2012 arasında kaldım ayrıca biolife monera 1500 litre debili modeli altarnatif olarak düşünüyorum 350 lt akvaryumda kullanacağım siz kaç lt de kullanıyorsunuz ve genel sonuç nedir dış filitre koymak için benimde yerim yok tüm bu hobiye gönül vermiş ustaların tavsiyelerini bekliyorum saygılar. Canlı diskus 10 12 adet[EDIT]Ali Tayfun,2019-08-19 18:48:19[/EDIT]
Filtre Ve Ekipman Tavsiyesi
Konunun bazı kısımları için aldığım cevaplar için teşekkür ederim karides işi rafa kalktı. Filtre olarak nasıl bir filitre tercih etmeliyim iç filitre olarak eheim biopower 240 eheim 2012 yada biolife monera 1200lt nasıl olur. Dış filitre olarak hopar kf 2218 düşünüyorum nasıl olur beklentilerimi karşılar mı ses faktörü önemli sesiz olması ve iyi filitre yapması beklentim.
Filtre Ve Ekipman Tavsiyesi
Merhaba değerli forum sakinleri uzun süreli araştırmalarım sonucu bazı konuları netleştirmek için değerli bilgilerinize ihtiyacım var. 350 lt ithal diye tabir edilen tek cam akvaryum kurmayı planlıyorum. Yalnız bu akvaryum tepeden filtreli bu akvaryumda nasıl bir filtre motoru tercih etmeliyim. Ayrıca balık türü olarak 12 discus beslemeyi planlıyorum bunun yanında karides beslenir mi. Akvaryum düzeni nasıl olmalı 0.5 beyaz kum nasıl olurdu ayrıca koku ve berraklık için ne önerirsiniz. Kedi kumu vs tavsiye ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Eheim biopower240 iç filtre düşüncem.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.