ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
b4dskuLL
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Nisan 2020 22:31
Son Ziyaret:
28 Nisan 2021 14:39
Toplam Mesaj:
13 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Harun Duman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Harun Duman

SON 10 MESAJI

Figure 8 Puffer Tankı Nasıl Olmalı?
Merhaba Arkadaşlar,
Figure 8 Puffer almak istiyorum ancak acı suda bakılabiliyormuş su oranını nasıl ayarlamam gerekiyor acı suyu nasıl elde etmem gerekiyor biraz bilgi verebilir misiniz ?
Metilen Mavisi Damlattım Ama Hastalık İlerledi
Evet ısıtıcım yoktu ilk kurulum esnasında beni bu konuda uyaran olmadığı için bu forumu buldum ve hemen ısıtıcı temin ettim. Zaten temin etmeden önce balıklarım hastalanmıştı. Daha sonra mavi damlanın bu konuda faydası olduğu bilgisini görüp hemen aldım. Ben hastalıklı balıklara değilde diğer balıklara da bulaşma ihtimaline karşılık ana akvaryumda mavi damlanın kullanılması daha garantidir diye düşünerekten direk ana akvaryumda uygulamak istedim. Düşüncemden ötürü bu şekilde uyguladım. Daha yolun çok başındayım burada sizler gibi tecrübeli arkadaşlardan öğreneceğim çok şeyler var. Balıklar konusunda da evet haklısınız fazla balık var akvaryumda çok vermek istedim birilerine sayıyı azaltayım diye fakat birilerini bulamadım. Şuanda balıklarım ölmesin diye çaba göstermeye gayret gösteriyorum inşallah ölmezler. Bu arada birilerini bulursam Japonların hepsini vereceğim sadece tetraları bırakacağım. Bilgilendirmeniz içinde ayrıca teşekkür ederim.
Şuanda 2 gündür Mavi damla damlatıp dip çekimi yaptım. Bu arada 1 tane yavru Japonumun kuyruğu tamamen gitmiş durumda [:(] aslında onu çıkartayım diye düşündüm ama sonra vicdanım el vermedi yem verdiğim yeme saldırıyor yem yemesinde herhangi bir sıkıntı yok gayet hareketli. Bilmiyorum ne olacak bekliyorum.
Isıtıcı Öneri
Merhaba,
Benim kullandığım ısıtıcı Smart Akvaryum Cam Isıtıcı 100W fiyat performans olarak memnunum. Tabi bütceye görede ısıtıcılar mevcut ama işimi görüyor.
Metilen Mavisi Damlattım Ama Hastalık İlerledi
4 Japon, 6 Transgetic tetra, 3 elma salyangoz, 1 vatoz var. 4 Japondan 3 tanesinde beyaz benek var 1'de tetranın yüzgeçleri tiftik tiftik yani kesik kesik gibi. Ben farklı bir yere koymadım balıkları direk akvaryuma koydum ki diğerlerinde de olabileceğini düşünerek akvaryumda uyguladım. Isıtıcıyı 28' yaptım sonra belirtildiği şekilde de damlattım. Akşam dediğim gibi dip çekim yapacağım sonra çektiğim kadar su ilave edip tekrar damla damlatacağım o şekilde yazıyordu doğrumudur yoksa gerek yok mudur tecrübeli arkadaşlardan bilgi bekliyorum.
Ayrıca bende iç filtre var içeriye hava veriyor. İç filtre varken hava taşına neden gerek duyulur bilgi verebilir misiniz ?
[EDIT]b4dskuLL,2020-05-06 13:18:46[/EDIT]
Metilen Mavisi Damlattım Ama Hastalık İlerledi
Merhaba,
Bende aynı durumdan müzdaribim üstad. Bende dün akşam derece aldım ve 30 litre suya 30 damla Mavi damla damlattım. Akşam da damla üzerinde yazan 1/4 suyu dip çekip yeni su ekleyeceğim bakalım benim 3 japon ve 1 transgetic tetrada bu sorun var inşallah daha fazla ilerlemeden geçer. Geçmiş olsun.
Aşırı Su Değişim Ve Sicaklik
Merhaba,
Beyaz benek hastalığını en iyi giderme yöntemi ilaç tedavisi midir ? Su sıcaklığından bahsediliyor yada mavi damladan bahsediliyor yada kaya tuzu deniyor en iyi giderme yöntemi nedir acaba ? Benim balıklarda şuanda beyaz benek hastalığı mevcut.
Yardımlarınızı rica ederim.
Balonların Yuzgeclerini Kısması
Erime yok fakat 1 tanesi de büzülme var diğerinde daha büzülme yok. Akvaryum 40 litre filtrede akut marka ama tam marka modelini bilmiyorum iç filtre kullanıyorum bu arada.


Bahsi gecen japon baligim sizce beyaz benek hastaligi midir?
https://youtu.be/GXghGnkzSuM[EDIT]b4dskuLL,2020-05-04 22:05:09[/EDIT]
Balonların Yuzgeclerini Kısması
Merhaba,
Benim 2 Japon balığımda da bu durum söz konusu. Kendilerini sabit bir yere kapatıyorlar kapattıktan sonrada arada sırada dışarı çıkıp yüzüyorlar. Bende 1 kere dip çekim yapmıştım zaten dip çekimden sonra bu şekilde oldular. Nasıl bir tedavi yöntemi uygulamam gerekiyor? 1-2 günde 1 sularını mı değiştirmem gerekiyor yoksa ilaç tedavisine başlamalı mıyım ? Bu arada dün farkettim kakası normal yuvarlak değilde dikdörtgen şeklinde sallanıyordu sanırım buda bir belirtidir. İlaç tedavisi yapmam gerekiyor ise hangi ilaçları kullanmalıyım yardımlarınızı rica ederim.
Akvaryumum Sizce Nasıl
Dışarıda bulunan filtrenin hortumunun işlevi nedir acaba ?
Onu çıkarttıktan sonra içerideki sirkülasyon daha mı aza iniyor ?
Pazartesi günü akvaryumu temizlediğimde dediğiniz gibi plastikleri ve renkli taşları çıkartacağım. Onu yerine kum almak istiyorum ancak kumun temizliği de zahmetli olacağını düşündüğüm içinde pek girmek istemiyorum o işe sadece çakıl taşları koysam daha uygun olur diye düşünüyorum.[EDIT]b4dskuLL,2020-04-26 03:44:58[/EDIT]
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhabalar.
Akvaryum forumuna ilk defa üye oluyorum. İsmim Harun, 35 yaşındayım izmirde yaşıyorum. Sizlerin engin bilgelerine güvenerek foruma üye oldum. Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.