ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EkinH
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Kasım 2020 12:15
Son Ziyaret:
26 Kasım 2020 17:10
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ekin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ekin

SON 4 MESAJI

Bu Balığın Türü Nedir?
[QUOTE=mertcan_60]Balığı yüzerken vucudunun tamamen göründüğü bir kare atar mısınız fanus ışığı kırdığı için çok net değil [/QUOTE]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227962/261120201246271.jpg[/IMG]
Bu Balığın Türü Nedir?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227962/251120201634501.jpg[/IMG]

Merhaba. 1 ay önce araştırma yapmadan akvaryumcudan böyle bir balık aldım. Fanusta yaşayabileceğini söyledi. Sonrasında araştırma yaptım ve bu şekilde fanusta balık bakılamayacağını anladım. Fakat 1 aydır hem maddi hem manevi sıkıntılarım yüzünden akvaryum edinemedim. Geçen hafta sipariş verebildim fakat bir türlü gelmedi. Bugün itibariyle de yanındaki japon balığım öldü. Çok üzüldüm ve fanusu hemen temizledim. Temiz su koydum. Akvaryum siparişini iptal ettim. Yalnız kalan bu balığım için en doğru litre ebatlı, iyi ekipmanlı bir sistem kurmayı planlıyorum. Doğru bakım ve doğru akvaryum seçimi için bu balığın türünü öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Bir de dışkısında bir problem var sanırım, sorunun ne olduğunu anlayamadım. Bu konuda da yardımcı olursanız çok memnun olurum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227962/251120201646241.jpg[/IMG][EDIT]EkinH,2020-11-25 16:46:41[/EDIT]
Japon Balığım Hasta Oldu
Japon balığım ölmüş... şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Dibe çökmüş nefes almıyor :(
Japon Balığım Hasta Oldu
Öncelikle Merhaba.
Yaklaşık 1 ay önce araştırmadan etmeden akvaryumcuya gittim. Ve iki tane balık aldım. Birinin japon balığı olduğuna eminim, diğerinin türünün ne olduğuna dair hiç bir fikrim yok. Satın alırken aynı akvaryum içindeydiler, satıcı da zaten beraber uyumlu olduğunu söyledi. Elime de bir fanus bir yem verdi gönderdi. Ben de salak gibi inandım.

Aslında bilinçli biriyim gerçekten vicdan azabı çekiyorum. Alır almaz hemen araştırmalara başladım okudukça mahvoldum. Yavrucaklarım eziyet çekiyordu. O ilk 2 hafta maddi durumum da yoktu, corona oldum karantinadaydım. Vizelerim filan vardı her şey üst üste gelmişti ama kendimden çok onları düşünüyordum. Akvaryum fiyatları uçmuş durumdaydı, minimum 500-600 tl civarı ücret çıktı hep. Çevremdekiler de cidden cani, alt tarafı balık nolacak dediler. 1-2 hafta direndim sonra uygun fiyatlı 40 lt civarinda akvaryum seti sipariş ettim. O da hala gelemedi bir türlü.

İlk zamanlar japon balığım çok aktifti. Diğer ondan büyük olan koca karabalığın yemlerini yiyor, diğerini rahatsız ediyor, didikliyordu. Diğer balığın türü de muamma, araştırma yaptım hep ama bulamadım. Siyah, büyük pullu, süzgeçleri ve kuyruğu daha kısa, alta doğru gri pulları olan bir balık. Huyu da pek hareket etmeyen, ama birden bire harekete geçip kafayı yemiş gibi tüm suyu birine katan bir balık. Neyse ben de düşündüm taşındım, bu minnoş japonuma nasıl diğerine saygı duymayı öğretebilirim diye. Basta yem verirken kepceyle japonu uzak tutmaya çalıştım. Diğer balık da mal, yemiyor yemi hemen, japon kaçıp pıtır pıtır yiyor. 5 6 gün sonra artık koca karabalığıma acıdım. Aldım japonu kavonoza koydum. 5-6 saat kadar beklettim. Kızdım ona, hep parmağımı salladım. Kötü balık kötü balık dedim. Digerine yemini verdim, japonuma vermedim. Sonra da geri koydum. Bilmiyorum çok salakça bir durum ama etkilendi sanırım dediklerimden, diğer balığa saygı duymaya başladı. Baya iyi anlaştılar. Sıraya girip yem yiyorlar hep. 4 kücük yem atıyorum 1.yi japon 2.yi karabalık, 3. Japon, 4. Karabalik yiyor.

Neyse, kronolojik olayları verdiğime göre asıl konuya geçeyim. Akvaryum edinene kadar dikkatlice 2-3-4 günde bir 2/4-3/4 oraninda temiz dinlenmiş su degisimi yaptım. Diplerde dışkı vardı balıkları baska yere alıp fanusun içini iyice temizledim hep. Yüksek oran su değişimi yapmamın sebebi, dışkıların yarattığı kötü bakteri vs vs etkisini azaltmaktı. Zaten küçük alandalar diye düşündüm bilmiyorum doğru mu yapıyorum. Ama lanet japonum Esin habire kaka yapıyor. 1 gün sonra her yer kaka oluyor. Koca karabalığım Hakkı, minik japon Esinin kakaları arasinda mahvoluyor. Japonum habire kabız, uzun uzun kakaları oldu hep. Ben de burdan baktım bezelye demişlerdi, Haşlanmış bezelyeyi parçalayıp suya koydum. Bence yemiyorlar, 2 saat sonra suda tamamen çözünüyor bezelye. Su kirleniyor. Işin ilginci 6 7 saat sonra koca karabalık kafayı yemiş gibi ivmeli bir hızla hobareeey diye suyu birbirine katıyor. Minnak japonum korktu iyice.

1 hafta sonra kuyruk ve solungaçlarında kararmalar oluştu minik japonumun. Ama uçlarında sadece. Vücudunda yok. Böyle yine aktifti ama beni tedirgin etti durum. Dikkatlice incelemeye başladım. Su değişikliğini arttırdım. Koca karabaligimın didiklemesine hiç şahit olmadım. Demek ki yaralanma değildi. Kuyruk kararması diye aratınca da direk kara benek hastalığı çıkıyordu, japonda benek filan yoktu fotograflari inceledim her gün, kara benek gibi değildi. Kimileri rengi değişiyor sonradan olabilir demiş. Ben yanlış tedavi uygulamayayım diye bekledim biraz daha. En son biraz daha karartı devam etti. Ve dün akşam kuyruk erimesi başladığını gördüm. Böyle karnı garip bir şişlik içindeydi. Yuvarlak şişlik değilde şekilli bir şişlikti. Ve kuyruğunu kullanamıyordu. Normalde zemine paralel yüzen japon yukarı doğru kafasını kaldırmış yüzmede zorlanıyordu. Yanlardaki minik kollarını kullanıyor şuanda da.

Minik japonumun haline aşırı üzülüyorum. Bir türlü siparişimi göndermeyen akvaryum satıcısını tacize başlayacağım göndersin artık diye. Acı çektiğini görüyorum ama ne yapabilirim çözemedim. Diğer koca karabalığım da sanki durumu anlıyor, arkadaşı hasta diye yasa girdi. Dipte takılırdı eskiden, hala orda ama japondan uzak duruyor bilerek. O da çok mutsuz. Ben de bezelye parcaladim yine, japon çok çok az düzeldi sanki daha aktif. Eğri yüzmeyi bırakmış şimdi paralel yüzüyor. Parazit ya da mantarsa koca karabalığıma da bulaşacak diye korkuyorum. Ama onda fiziksel hiç bir şey yok. Kuyruğu ve pulları sağlıklı.

Akvaryum gelmeden kurup da su kültürü oluşana kadar balıklarımı sağlıklı tutmaya çalışıyorum. Ama japonumun haline çok üzülüyorum. Diğeri de koca karabalık yani, ölecek bu diye uzak uzak duruyor, kenarda köşede depresyona girdi. Ben yaklaşınca beni görüyor fılfır fılfır yüzüp deliriyor.

Sizce napmalıyım? Bana acil çözüm önerisi verin lütfen, çocuklarım oldular ve onların sağlıklı, mutlu birlikte huzurlu olmalarını istiyorum.

Sizden ilaç önerisi, çözüm önerisi, balık yemi tavsiyesi istiyorum.

Ayrıca bir şey daha danışmak istiyorum. Yeni akvaryum da küçük. Ama hiç yoktan iyidir ileride durumum düzelince daha iyisini alırım, fanustansa 40 lt daha iyi gelir diye düşündüm. Zaten küçük ortam, filtreyle daha da küçülecek. Ama hava motoru da olsun istiyorum. Ne yapsam bilemedim, iç filtre yeterli olur mu yoksa alan daralsa da mutlaka hava motoru eklemeli miyim? İlk başta şaka olsun diye pipetle hava üflüyordum, oyun oynuyordum. Ama korktular [^_^] ben de bıraktım.

Önerilerinize göre hemen tedaviye başlayacağım. Yalnız şimdi baktım, minik japonumun kuyruğu erimemiş olabilir. Bezelye suda çözünüp suyu kirletmiş ve kuyrukta kir kalıntısı bırakmış olabilir diye düşünüyorum. Çok kararsız kaldım. Forumda herkes başka şey yazmış, bactabur mu başlayayım? Yoksa chloramphemical, oxytetracyline ve ya tetracycline mi bakayım? Ve ya kaya tuzu eritip içine mi koyayım?

Koca karabalık fena değil gibi sanki ama o da hastalığı belli etmiyor olabilir. Kuyruğunda diğeri gibi beyaz şeysiler yok. Kararmayı da anlayamam çünkü kara zaten. Pul yapısını solungaç yapısını dikkatlice inceliyorum sorun yok gibi. Şimdi ben bu tedaviye başlayınca bu da hastalanmıştır diye önceden tedbir alıp tedavi uygulasam mı? Minik japonumla çok iyi anlaşıyoruz bağ kurduk çabucak. Ama koca karabalık başından beri benden nefret ediyor sanki. Böyle hep suratsız. Nemrut bir balık. Ki haklı da ona fanusta eziyet ediyorum. Diğeri sürekli hasta. Onun da psikilojisi bozuldu. Beni sevmesini bağ kurmasını nasıl sağlayabilirim? Erkek arkadaşımla ayrılmıştık o zaman ben de eve ses neşe getirsin kafam dağılsın diye aldım. Resmen bencillik ettim çok pişmanım. Kara olana erkek arkadaşımın ismini değiştirip Hakkı koydum. Japonuma da ismini değiştirip Esin koydum. Şaka gibi ama sanırım telkinden etkilendiler. Karakterlerimiz birebir yansıdı balıklara. O hafta ne yaşadıysak aynısı onlara da oluyor. Erkek arkadaşım da nemrut, soğuk davranan biridir. Hakan bana kötü ve ya soğuk davranınca ne hacetse o günlerde Hakkı da Esin'e kötü davranıyor. Esinin karakteri de bana aşırı benziyor, ben de kızıl-turuncu saçlıyım. Hareketli, neşeli bir yapım var. Ben hasta oluyorum, çat o da hemen hasta oluyor. Moralim bozuk olduğunda gidip bakiyorum o da depresyona girmiş. Ama aramız çok iyi Esin'le. Ben fanusa yaklaşınca o da yaklaşıyor bana minnak gözleriyle bakıyor. Aşağı yukarı yüzüyor ve beni sevdiğini hissediyorum. Fanusun camından öpmek için yaklaşıyorum o da yapışıyor cama, öpüyorum onu ve gidiyor. [:3] Böyle aşırı bir bağ kurdum onunla, iyileşsin istiyorum. Hakkı'yı da seviyorum ama dürüst konuşmak gerekirse Esin kadar değil. Aynı erkek arkadaşımın karakterinde ve aynı şekilde öküz gibi davranıyor. Böylelikle gerçekte erkek arkadaşımla olan ilişkimize dışardan bakma fırsatı buluyorum. Malesef ilişkimiz de balıklarımın olduğu ortam gibi sağlıklı değil. Bazen içlerine başka balık mı atsam diye düşüyorum. Yani anlayacağınız durum karışık. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Yardımlarınızı bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.