ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Caglar3506
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Aralık 2020 23:28
Son Ziyaret:
11 Ocak 2022 22:39
Toplam Mesaj:
27 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Çağlar Sönmez
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Makine Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Çağlar Sönmez

SON 10 MESAJI

Arkadaşın Ne Aradığını Anlayan Var Mı?
Paylaşan kişi ya ingilizcesini bilmediği için bilmeyerek ya da hem türkçe hem ingizlice ismiyle bulabilmek için bilerek iki ismi birden yazmış.

Insanların hatalarının pususuna yatmak ve bununla eğlenmek bana doğru gelmiyor. Doğruluğunun dışında şahsen komik de bulmadım.
Hobi Odasından, Abakvaryum'a
Ilgiyle takip ediyorum özenli çalışmanızı. Havalandırma borusu içerisinde sürekli akış olduğu için anlamlı bir ısı kaybına yol açacaktır. Yalitim malzemesiyle kaplamayi dusunebilirsiniz. Geometrisi düzensiz olduğu için bu tarz esnek bir ürün düşünebilirsiniz.

https://m.n11.com/aluminyum-folyolu-oto-ses-ve-isi-yalitim-malzemesi-6-9-19-mm-P460466894
Nano Bitkili Kurulumum
[QUOTE=wallcan1]Ember tetra karideslere zarar vermez mi? yavrularına[/QUOTE]

Henüz 2 canlıyı da eklemediğim için yorum yapamayacağım. Fakat bitkili tanklarda birlikte bolca besleyen olduğunu biliyorum.
40×40x35 Lowtech Apistogramma
Gayet hoş olmuş. Ön sol taraftaki düz bosluğu hafif yukselti veya tas kiriklari, dal parcalari ile degerlendirebilirsiniz. Odagi arkadaki ana kökten kaydirmadan tabi
İplik Yosunu
Merhabalar, ben de yeni kurulumumda aynı ipliksi yosunlarla karşılaştım. Su değişimi ile çözmeye çalışıyorum ayrıca nerite siparişi verdim.

[QUOTE=TheAlphaLord]

Rica ederim akvaryumunuz kaç Lt ve hangi tür balık beslemek istiyorsunuz ?
Ayrıca ek olarak tatlı su midyeside alabilirsiniz doğal filtrelerdir sudaki zararlı bakterileri besin olarak kullanıcaklardır çok yararlı olucaktır filtrasyon adına.[/QUOTE]

Su midyesinin tankta fazla biyolojik yüke sebep olduğuyla ilgili bir yazı okumuştum. Alg temizliği konusunda daha başarılı ve garantili çözümler var. Ben olsam öncelikle onları denerdim.
Macroaqua Co2 Tupu Hakkinda
[QUOTE=Anıl16]
Tesekkurler yorumuz icin fiyat olarak 1 litre tup, regulator, Damla sayaci 450 tl gibi bir rakama geliyor. Bilinen markalarin neredeyse 3 te 1 fiyati. Mayali sistem yerine daha saglikli. Ama kullanici yorumu hic bulamadim.[/QUOTE]

Ben aliminyum ista 0.5 L set kullanıyorum 2 haftadır. 3'ü bir arada difüzör var. Damla sayacını da ayrı olarak almaya gerek kalmadı, damla sayısını da çok net gösteriyor. Uzman olmadığım için diğerlerinin avantajını bilemiyorum ama kendim araştırdığımda patlayan çatlayan aliminyum tüpe denk gelmedim. Estetik olarak da çelik tüplerden daha hoş bence. Ekonomik bir çözüm olarak ona da bakabilirsiniz.
Bitkili Akvaryum Ve Vitaminler
[QUOTE=AquaticPlants]

Tom Barr B12'ye ithafen yılan yağı diyor, zamanında piyasaya çıkmış bu tür vitamin ve aminoasitler sanıyorum ki sadece etiket doldurmak ve kalitelilikte öne çıkmak falan olmuş firmaların amaçları. Yurt dışı hobiciler genelde hobi yaparken evlerinde par metresinden mikroskopuna, bütün test kitlerine kadar bulundurduğu için sanırım sökmemiş bu ticari manipülasyon konular kapanmış. Bilinçli hobicilik başka bişey, hobicilik başka bişey, adamlar direk bilinçli hobicilikten çözüyor çoğu şeyi.

Hobi üzerine bilimsel araştırma kovalayan bir insan vitamin ve aminoasitlere ticari manipülasyon diyorsa, şahsen ben üzerine daha da araştırma yapmam. [:lol:]

Söylediğiniz gibi, sucul bitkiyi boşu boşuna sularız. [:)][/QUOTE]

Teşekkür ederim,

Ben de iki urun arasında kalmıştım, birini bu içeriklerinden dolayı tercih etmeyi düşünüyordum. Ama pazarlama numarası olduğu izlenimi oluştu bende de.
Bitkili Akvaryum Ve Vitaminler
Ali Bey merhaba,

Ben biyolog veya akvaryum konusunda uzman değilim sadece yazdiklariniz üzerine aklima takılanı sorayım.

Benzer bir mantıkla D vitamini de insan vucudunda sentezleniyor fakat eksikliği durumunda gelişim kusurları oluşuyor ve bu nedenle takviye ediliyor. Acaba benzer bir yaklaşım bitki gelişiminde de söz konusu olamaz mı? Bu konuda bir akademik çalışma bulabilirsem konuya ek yaparım.
Creaqua Mikro Vs Tropica Premium Vs Seachem
Merhabalar,

Konu başlığındaki tartışmalardan bağımsız olarak ve amatör bir hobici olarak urun içeriğiyle alakalı bir şey danışmak istiyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228568/210220212107181.jpg[/IMG]

Creaqua micro'da olup diğer gübrelerin içeriğinde olmayan Aminoasitler ve Multivitaminlerin bitki gelişiminde belirgin faydasi var mıdır?
Jbl Manado Vs Aquaclay
Ben de JBL Manado ile bir kurulum yaptım 10 gün önce. Diğer özelliklerinde bir sıkıntı yaşamadım fakat Hc Cuba zemin bitkilerinin tutunma problemi çok sinir bozucu. Kum gerçekten çok hafif, ufak müdahalelerde hemen yüzen bitkilerle karşılaşıyorsunuz.

Şimdilik bi şekilde halloluyor ama yarın karidesleri ekleyince ne olacak bilmiyorum. [EDIT]Caglar3506,2021-02-14 19:31:27[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.