ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
isperno
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ocak 2021 15:54
Son Ziyaret:
06 Ocak 2021 16:24
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Dalgakıran
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Dalgakıran

SON 3 MESAJI

Fazla Yemleme Karın Şişliği Oldu
[EDIT]isperno,2021-01-04 19:15:41[/EDIT]

[QUOTE=Kozturk]Merhaba arkadaşlar,
Benim sizlere bir sorum olacaktı.Öncelikle 275 lt bir bitkili akvaryum sahibiyim.İçerisinde 6 melek,10 tetra,5 çöpçü,2 vatoz var.Bu sabah yemleme yaparken yem kutusunu akvaryumun üzerine koymuştum.ve elim çarptı kutunun bir kısmı akvaryumun içerisine döküldü.başta önemsemedim tam da bugün su değiştirecektim 1 saat sonra baktığım da balıkların karınları şişmişti.Dipten yemişler sanırım.Hemen gidip güzel bi dip çekimi yapıp topladım kalanları akşamleğinde yemleme yapmadım bu şişkinliğin balıklara bir zararı olur mu?Biraz araştırma yaptım fakat bununla ilgili bir bilgiye ulaşamadım.Buraya yazmak istedim.
Şimdiden teşekkür ederim.[/QUOTE]

Akvaryumcularda kabızlık için tuz var (bildiğimiz tuzlarla karıştırmayın, bu farklı bir tuz) . Tank kapasitenizi söyleyin ona göre size uygulama methodunu söyleyecektir. 1 güne birşey kalmaz. Ayrıca yarın yem vermeyin, ertesi gün normal verdiğinizin biraz daha azını verin. Geçmiş olsun
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba,

İstanbul’dan selam.

250lt ana tank
30lt yavruluk tankı
Zemin full lav kırığı
3 adet kök mango
Fluval FX4 dış filtre
6 adet eşli melek
1 adet elektro blue jack dempsey
1 adet leopar vatoz
3 sae
9 kök anubias
7 adet ekşi bol sulu elma salyangoz [:)]

Hayat akvarist olana güzel [8)][EDIT]isperno,2021-01-03 22:05:05[/EDIT]
Fluval Eheim Tetra
Herkese Merhaba,

Uzun süren araştırmalarım sonucunda dün almış olduğum Fluval FX4 hakkındaki görüşlerimi sizlerle paylaşmak isterim.

1- Orijinal İtalyan menşei bir filtre.
2- Bir çok filtrenin devirdaim pompası üstte(kafada) olsada Fluval FX4 devirdaim pompası kanisterin alt kısmında yeralıyor.
3- İnanılmaz sessiz, forumda bazı arkadaşlar sesli çalıştığını söylesede, kişisel düşümcem pompa İLK çalıştırışması yapılmadan önce içerisine su eklemesi yapılmadığı/veya yeterli miktarda su doldurulmadığımdan kanister içerisinde ki havayı discharge edemediğinden hava kanister ve pompa pervanesinde vuruntu yapar ( kavitasyon ) dolayısıyla bu size sesli bir pompa düşüncesi oluşturacaktır. Ben cihazı çalıştırdığım ilk saniyeden beri hiç bir şekilde filtreden ses duymadım, bu müthiş birşey.
4- Kutu içerisinde İngilizce, fransızca, flemenkçe, Almanca ve ispanyolca dillerine yer verilmiş 1 adet kullanıcı klavuzu çıkıyor. Kurulum bilgileri, yedekparça parça numaraları, ilk çalıştırma devreye alma prosedürleri, bakım periyodları çok güzel anlatılmış. Hortum kanister etrafında sarılı, yedek bir conta, yedek olarak karbon veya seramik veya graner koymak isteyenler için 2 bez kese, musluklar ( debi ayarlayacılı), 2 adet hortum kelepçeleri, biyolojik filtre.
5- Montaj çok kolay, en fazla 20 dk nızı alıyor. Yanlız montajı ezbere yapmayın mutlaka montaj kitabını okumalısınız.
6- Filtreyi kutusundan çıkardığınızda malzeme kalitesi gerçekten farkediyor.
7- Filtrenin fişini prize taktığınızdan tam 1 dk sonra pompa stop ediyor, daha sonra devreye giriyor ve kanister içinde ki havayı çıkış hortumuyla akvaryum içine veriyor, bu yaklaşık olarak kanister içini çalıştırmadan önce doldurduğunuz su miktarına göre 3-5 dk sürüyor. Sakın susuz çalıştırmayın bir tavsiyedir. Pompa bu süreci muhtemelen bir timing reostası ile yapıyor. Pompa ayrıca 12 saat çalıştıktan sonra yine 1 dk lık devreden çıkıyor tekrar çalışıyor.
8- Evet ilk yatırım maliyeti yüksek, ancak uzun yıllar kullanacağım bir cihaz için değer.
9- Filtrenin işe yaradığını akvaryumunuzda ki su kalitesinden anlayacaksınız zaten.
10- Son olarak tekrar belirtmek isterim ki gerçekten hiç ses yok. Filtrenin görüntüsü orta büyüklükte aşure tenceresini andırsa da hiç ses yok.

Umarım marka hakkında ki soruların bir miktar cevaplanmasına katkım olmuştur. Benim kafam diğer markalarla çok karışmıştı. Şöyle bir algı var fluval yedekparçası zor bulunuyor veya çok pahalı deniyor. Şahsen öyle olduğuna inanmıyorum, adamlar dünyanın dört bir yanına ihracat yapıyorlar ve dış forumlarda veya video platformlarında kullanıcılardan böyle bir yorum okumadım.

Keyifli hobili günleriniz olsun.[8)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.