ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
thunderbird
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Şubat 2007 11:46
Son Ziyaret:
15 Temmuz 2019 09:31
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet ALTEKİN
Doğum Tarihi:
16 Nisan 1972
Yaş:
52
İl:
Ankara
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet ALTEKİN

SON 9 MESAJI

Normal Kitumbadan Albino Kitumba Yavru
Öncelikle cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum. Albino yavruyu veren anne ve baba tekrar kurlaşmaya başladılar. Umarım yeni yavrularda da albinolar olur. Hakan Abi balıklar zaten sizin sayılır.
 
Saygılar
Normal Kitumbadan Albino Kitumba Yavru
Almanya'dan getirttiğim Leptosoma Kitumbalarım yaklaşık 6 aydır yumurta tutmasına rağmen her seferinde yumurtaları bir şekilde atıyorlardı. En son 4 Mayıs 2008'de dişilerimden bir tanesi daha yumurta tutmuştu. Sonunda bu dişi yumurtaları 21 gün tuttu ve 25 Mayıs 2008 tarihinde 8 tane minik Leptosoma Kitumbam oldu. Buraya kadar herşey normaldi. Ancak çıkan yavrulara baktığımda bir tanesinin albino olduğunu gördüm. Acaba bu anneden ilerleyen dönemlerde alacağım yavrularda da  her seferinde albino yavru alabilecek miyim?
 
Saygılar.
JaCobSEn__2008-06-02 13:32:14
Hırçın Black Cameron Erkeği
Arkadaşlar öncelikle herkese mehaba;
 
100x60x55 cm ölçülerindeki akvaryumumda 2 erkek 2 dişi black cameron calvusum var. Benim sorunum baskın erkek cameronla ilgili. Balık çok hırçın akvaryumda 11 kabuktan en büyüğünün önünde bekliyor ve dişi calvuslarda dahil geleni geçeni gagalıyor. Dişilerden birisinin tüpü yaklaşık 10 gündür çıkmış durumda, diğer dişinin de karnı bariz şişkin. Her iki dişi de bu erkeğin yanındaki kabuğa girmeye çalışıyor ancak erkek bir türlü izin vermiyor. Balıkların boy baskın erkek 12 cm, diğer erkek 9 cm dişilerde 8 ve 6 cm. şeklinde. Bu soruna bir çözüm önerisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
 
 
Saygılar
 
Ahmet Altekin
thunderbird2007-09-12 22:10:11
Almanya'dan balık getirmek serbest mi

Öncelikle cevap yazan bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bu akşam Hamburg'dan döndüm. Kendimden kaynaklanan bir sebeple istediğim balıkları getiremedim. Ancak deneme maksadlı iki adet leptosoma mpulunguyu oksijen tableti takviyesi ile bagajımda getirmeyi denedim ve balıkları kargo bölümünde bavulumun içinde strafor kutuda hiçbir sorunla karşılaşmadan (ısıdan veya basınctan) getirdim. Bagajda taşımaya kimse bir şey demiyor. Bilginize....

 

Kolay gelsin

acemi412007-09-09 02:35:37
Almanya'dan balık getirmek serbest mi
Dün bir x ray cihazından çantamda içi su dolu pet şişeyi geçirdim. Ekranda gözüktü. Ancak içi su dolu torba x ray cihazından geçerken hiç belli olmuyor. Balıkları bavuluma düzgünce yerlestirip, güvenliğe bildirmeden bagaja vermeyi planlıyorum. Sanırım yakalansa bile bavulda su taşımak kabinde olduğu gibi herhalde yasak değildir. Bu konuda tecrübesi olan var mı acaba?
 
Saygılar
Almanya'dan balık getirmek serbest mi
Arkadaşlar,
 Kabine sıvı alınmaması konusunda ben de sizlerle hemfikirim. Ancak bavula koyup getirmek istediğimde gümrük makamlarının fatura, veterinerden alınan sağlam raporu ve cites belgesini istemesinden korkuyorum. Balıkları Almanca forumlardan tanıştığım bir hobiciden alacağım. Sayı olarak 10-20 civarı düşünüyorum. Bu konudaki düşünceniz nedir?
 
 
Saygılar
Almanya'dan balık getirmek serbest mi
Öncelikle cevap yazan herkese teşekkür ederim. Dün bir arkadaşım konu ile ilgili olarak Almanya daki gümrük memurları ile görüştü. Gümrük memurları balıkları Almanya dışına çıkarmak için balıkların alındığı yerden fatura, veterenirden alınacak sağla raporu ve cites diye bir belgenin olması gerektiğini söylemişler. Acaba hobbyci birisinden alınan veya kendi yetiştirdiğin balıklar için de bu belgeye ihtiyaç var mı? Yoksa bu belgeler ticaret yapanlar için mi gerekli. Bu konuda mevzuatı tam olarak bilen arkadaş var mı?
 
Balıkları hiç beyan etmeden bavula koyup getirmek istesem, yakalanma olasılığı nedir?
 
Cevap yazacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Saygılar
 
Ahmet ALTEKİN
 
 
Ora/ANKARA
Almanya'dan balık getirmek serbest mi
Teşekkür ederim Refet Bey.
Almanya'dan balık getirmek serbest mi
Bütün akvaryum dostlarına  selam,
 Eylül ayı içerisinde Hamburg/Almanya'ya iş için gideceğim. Almanca forumlardan Hamburg yakınlarında istediğim türlerden elinde bulunduran ve satmak isteyen bazı arkadaşlar ile haberleşiyorum. Almanya'dan balık getirme konusunda bazı sorularım var. Sorularım konusunda  yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Sorularım şunlar:
 
1. Balıkları havaalanında kontrolden ve gümrükten geçirirken sorun yaşar mıyım, sorun yaşamamak için ne yapmam gerekiyor?
 
2. Balıklarda zaiyata neden olmaksızın transferi sağlamak için ne yapmalıyım? Balıkları alacağım şahıs da hobi amaçlı bir arkadaş olduğu için muhtemelen kendisinde oksijen sistemi olmayacaktır.
 
3. Hamburg'da çeşitli leptosoma türlerini bulabileceğim bir satıcı konusunda beni yönlendirebilir misiniz?
 
Sorularım şimdilik bunlar düşündükçe yeni sorular aklıma takılırsa onları da bilahare soracağım.
 
Saygılar
 
 
Ahmet ALTEKİN

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.