ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mustafatt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Şubat 2021 12:08
Son Ziyaret:
03 Mart 2024 04:40
Toplam Mesaj:
44 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Taşoluk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Taşoluk

SON 10 MESAJI

Eskişehir Akvaryumcuları
Esnaf Sarayı'nın alt katında onlarca petshop bulunuyor. Görmenizi tavsiye ederim.
Bettam Hasta Mı?
[QUOTE=ceyh]Salyangozlarda sorun yoksa kumdan da olmayabilir, kumdan bir miktar alıp kuruyunca normal mıknatısla test edin, mıknatısa yapışan parçalar olursa o durumda bence kesin değiştirin. Bana sorsanız üzerine para verseler o siyah kumlardan kullanmam. Değişim yaparsanız ardından sık su değişimleriyle suyu da arındırırsınız.

Dere kumu kullanılabilir, dere kumundan şikayete hiç rastlamadım forumda.[/QUOTE]

Mıknatısı deneyeceğim, büyük ihtimalle kumu da değiştiririm. Bir daha da ben de almam zaten siyah kum, teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.
Bettam Hasta Mı?
[QUOTE=ceyh]İlaç zaten muhtemelen insanlar için olandır, terramycin vb ilaçlar da duruma göre kullanılır örneğin, ama sorun yok gibiyse kullanmayın şimdilik.

Kumda sorun varsa salyangoz gibi canlılar da yaşamıyor, linkte siyah kumlarla (reeflowers iceland black sand, ve hagen diye satılan markasız malzeme) ilgili uzunca bir konu var [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryumda_nicin_reeflowers_siyah_kum_kullanmamali_k927848.asp[/URL].

Şu ana dek elenen olasılıklar;

Filtre ve akıntı,
Işık,
Mangrove, (bence zaten zarar vermez),
Isı,
Su değişimleri (ısı eşitlemesi de yapılıyorsa),
Göz fungusu,
Kabızlık.

Geriye düzenli olarak suya kötü salınım yapabilecek şeyler kalıyor gibi, bu anlamda da ilk şüpheli kum, onun dışında boyalı dekor vb var mı?

[/QUOTE]

Hayır onun dışında boyalı bir malzeme yok. Kum, ısıtıcı, filtre ve bitkiler var sadece. Bir de salyangozlar tabii. Elma salyangozum neredeyse bir buçuk aydır bu akvaryumda ve sağlıklı hala. Bitkilerim de zaten kolay yetişen bitkiler ama sararma yok ve kökleniyorlar. Ama evet sanırım bilindik bir marka değildi kum, riske atmayıp değiştirmem gerekir mi sizce? Değiştirmem gerekirse ne önerirsiniz yerine?

[QUOTE=bettalove]Magrove tabiki baliga ve su kalitesine katkili olacaktir ama bence ebatlari akvaryuma gore büyük, ph dengesini etkiledi diye dusunuyorum. Zaten birkac gune bu tezimi anlariz diye dusunuyorum, balik hareketlendikce yani[:)))] [:iyi:][/QUOTE]

Evet tedbiren kökü dışarıda tutmaya devam ediyorum, umarım dediğiniz gibi iyice hareketlenir ve sağlığına kavuşur balığım :)
Bettam Hasta Mı?
[QUOTE=ceyh]Mangrove un PH e etkisi ne kadar olur bilmiyorum ama çok dikkate değer olmayacaktır, suyu sarartması ise tanen nedeniyledir ve tanen de balıklara faydalıdır.

Gözüyle ilgili son teşhisiniz ne oldu, önerilen anti fungal ilacı kullandınız mı?

Bir de kullandığınız kum ne acaba?[/QUOTE]

2 gündür gözünü inceliyorum ve şuanda bir sıkıntı yok gibi. Çünkü dikkatli incelediğimde diğer gözüyle aynı boyda ve göz fungusu hastalığı olan balıkları incelediğimde çok daha farklı bir hal almıştı gözleri. Önerilen ilacı da araştırdım ve insanlarda mantar tedavisinde kullanılan formlarını görsem de balıklar için bir türünü bulamadım. Eğer bildiğiniz sipariş edebileceğim bir yer varsa söylerseniz önlem olarak temin edip kullanmak isterim.
Kumu da marka olarak bilmiyorum ama siyah bitki kumu olarak almıştım pet shoptan. üzerinde kesinlikle boya vb madde olmadığına dair bir yazı vardı, o yüzden kullanmıştım ama onda sorun olabilirse çıkarırım akvaryumdan.
Bettam Hasta Mı?
[QUOTE=mustafatt]

Çok teşekkürler balığımı düşünüp dert edindiğiniz için. [:)] Şuanda stresli dönemlerden geçtiği için sürekli kökün arkasında saklanıyor, o yüzden rahatsız etmemek için deneyemedim sizin dediğinizi. Bugün %40-50 civarında su değişimi yaptım. Ama dediğiniz gibi bir deneyeceğim kökü çıkarmayı da. Size haber veririm bir değişiklik olursa. Tekrardan teşekkürler..[/QUOTE]

Dünden beri kök akvaryum dışında ve dediğiniz gibi içme suyuyla su değişimi de yaptım. Hala aynı hareketsizlikte ama çok nadir de olsa yüzmeye çalışıyor, umarım bu düzeldiğine işarettir. Kökü ne olur ne olmaz diyerek iyileşene kadar geri koymayacağım.
Bettam Hasta Mı?
[QUOTE=bettalove]Mustafa bey ayri bir kaba alıp deneseniz balığınızı gözlemleseniz. Benim yöntemi bi deneseniz keşke merak ettim ben de ne olacak diye. Mangrove u cikartip %50 belki %70 aritma ya da icme suyu değişimi. Balığı o sıra temiz suya alsanız anlaşılır gibi geliyor durum ama.
Bana dert oldu🤭 haberlerinizi bekliyorum.[/QUOTE]

Çok teşekkürler balığımı düşünüp dert edindiğiniz için. [:)] Şuanda stresli dönemlerden geçtiği için sürekli kökün arkasında saklanıyor, o yüzden rahatsız etmemek için deneyemedim sizin dediğinizi. Bugün %40-50 civarında su değişimi yaptım. Ama dediğiniz gibi bir deneyeceğim kökü çıkarmayı da. Size haber veririm bir değişiklik olursa. Tekrardan teşekkürler..
Bettam Hasta Mı?
[QUOTE=bettalove]Nedir durumu balığınızın? [/QUOTE]
Şuan hala durgun ama ara ara yüzmeye başladı. Yüzerken çok zorlanıyor gibi ve sanki düz yüzemiyor, yana yatar gibi oluyor.
Bettam Hasta Mı?
[QUOTE=ceyh]1 saate tamamlayın, bir değişiklik yoksa filtre olasılığını elemiş olursunuz.[/QUOTE]
Tamamdır öyle yapacağım, teşekkürler.
Bettam Hasta Mı?
[QUOTE=ceyh]Filtreyi gece boyu kapalı bırakmanıza gerek yok, akıntı durunca hareketlenirse filtredendir, değişmezse değildir. Alternatif pipo filtre olabilir, kendinden motorlu ya da ilave hava motoru ile çalışan modelleri var, ama bence şu anda acele etmeyin.[/QUOTE]
15 dakikadır kapalı filtre ama balığım hala aynı durumda. Biraz daha beklemeli miyim?
Bettam Hasta Mı?
[QUOTE=farukkaya63]Zaten dişi betta lar o kadar saldırgan olmaz hatta pet shoplar dişi bettaları aynı yere erkekleri farklı farklı koyuyorlar tabi bu her dişinin barışçıl her erkeğin agresif olacağı demek değil benim taç bettam var ilk başta ayrıydı şu an tüm balıklarımı koyduğum akvaryuma koydum sadece lepistes yavruları onu sinir edince itiyor o kadar tabi bu hasta değil veya hasta diyemem yem yeme konusu ise 1 gün yem vermeyin sonra verin tahmini görebileceği yerlere atın yemleri kabuksuz artemia da kendine getirebilir benim bilgim bu kadar inşallah yaşar balığınız[:)][/QUOTE]
Çok teşekkürler, inşallah yaşar. Benim bettam erkek zaten o yüzden korkutuyor tepki vermemesi ve bugüne kadar her gördüğünde solungaçlarını açıp kuyruğunu kabartıp saldırırdı, bugün bir sorunu var gibi. İnşallah yoktur ama tabii. Taze su da klorlu olduğu için kullanmıyordum ama içme suyu kullanabilirim. Teşekkürler.[EDIT]mustafatt,2021-03-31 22:35:02[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.