ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cactus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Nisan 2021 15:24
Son Ziyaret:
17 Ocak 2023 05:14
Toplam Mesaj:
38 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak

SON 10 MESAJI

Beta Yem Çeşiti
Tropical Soft[:P] Betta yemini nedense bizim oğlan sevmedi yada yiyemiyor. Daha büyüklerini yutmuşluğu var ama bu yemi attığımda 2-3 kere ağzına alıyor bekleyip tükürüyor.
Bu Hava Motoru Bu Akvaryuma Yeterli Mi ?
[QUOTE=ramazan18fb]Haklısınız farklı forumlarda da pipo filtre koymuşlar. Dış filtrem var ama bir türlü çalıştıramadım nasıl olacağını çözemedim sesi çıkıyor fakat suyu basmıyor. Pompa kısmıyla basıyorum halbuki [:(][/QUOTE]

Filtrenizin içine kapatmadan önce akvaryum suyundan ekleyin. Ağzınızla basma hortumunda çekiş yapın çalışırken. Su gelir gelmez sirkülasyon başlayacaktı. Gürültülü çalışırsa merak etmeyin hava yavaş yavaş boşalır 10 dk sonra gürültü kesilir.
30 Tl 10cm Cüce Vatoz Pet Shopta
Normalde nedir bu 10cm Cüce Vatoz ederi?
Betta Tankı Tasarımı Hakkında
[QUOTE=onurozdemir]

Mango kökünün sol tarafına bugün minimum boyutta bir anubias ekledim. Onun haricinde bir değişiklik yok , dün çekmiş olduğum bir video kaydı . Buyrun ;
https://youtu.be/SYf_YeXiqpw[/QUOTE]

Maşallah çok güzel 👌
Betta Tankı Tasarımı Hakkında
Onur Bey,aslında demek istediğim kapladığı hacim ve kalınlık. Yani biraz daha minyon ama yine dışarı çıkan bir kök olsa benim içn daha estetik (tabiki şahsi görüşüm). Bana biraz gövdesi büyük geldi sonuçta ama cidden çok güzel olmuş. Akvaryumdan ziyade yakışıklının fotoğraflarınıda eklerseniz görelim :)
Betta Tankı Tasarımı Hakkında
Zevkler ve renkler tabiki tartışılmaz, ben çok beğendim ama bana sorarsanız o kök çok büyük geldi gözüme. Biraz daha ufak bir kök yada daha büyük bir akvaryumda bu kurulum daha şık durur diye düşünüyorum.
Betta Ve Köpük Problemi
[QUOTE=kdrackgz]Üreme hakkı diyorsunuz ama bence kendi arzunuzdan böyle bir şey yapmak istiyorsunuz. Betta üretimi zor balıklardan birisidir. Lepistesten yavru almaya benzemez.
Hobi konusunda tecrübeniz olması gerek ve anladığım kadarı ile sizde bu yok.

Ben yapmamanızı tavsiye ederim. Ancak illaki yapacaksanız, aşağıda belirttiğim noktalarda hazırlık yapınız.
Dişi ile erkeği aynı akvaryumda sürekli tutamazsınız. Kısa süreliğine bir araya koyulur sonrasında ayrılır, bu yüzden dişi için ayrı bir akvaryum hazırlayın.
Yüzlerce yavrunuz olabilir, bunların boylanabilmesi için nispeten büyükçe bir akvaryum lazımdır. Ayrıca yavruları sağlıklıca büyütebilmek için canlı yem önemli artemia vs hazırlayın.
Belli bir boya geldikten sonra bu yavruları teklemeniz gerekecek, balık başına 2,5-3 litrelik kaplar hazırlayın, günlük su değişimini aksatmayın.
Bettalar üreme esnasında birbirlerini çok hırpalar bazen kayıplar olabilir, hırpalanan balıkların tekrar sağlıklarına kavuşturabilecek bilgi birikiminiz olduğundan emin olun.

Yukarıdakiler belli başlı bir kaç nokta, betta üretimi konusunda tecrübeli olanlar eminim ki eklemeler yapacaktır.
Bunları yapabilecek imkanınız zamanınız, ya da bilgi birikimiz yoksa hiç kalkışmayın derim. Sonucu hüsran olabilir.

Yanlış anlamayın bunları sizi hor görmek ya da aşağılamak için söylemiyorum, sadece neye kalkıştığınızı bilmenizi isterim.


[/QUOTE]

Yazdığınız her noktayı okudum ve videolardan dinlemiştim zaten. Tecrübesi olan yada olmayan nasıl olur bu camiada? Denemden olur mu? Körü körüne denemekten hiç bahsetmiyorum zaten. Hemen hergün farklı bir konuda üreme biçimlerine bakıyorum ama tabiki yaşayınca göreceğiz zorluğunu ve bu yavruları için en iyi şartları sağlayacağımdan eminimki böyle bir işe kalkışıyorum. Uyarılar için teşekkürler.
Betta Ve Köpük Problemi
Yanıtlar için teşekkür ederim. Bilgiyi burada okuduğum üretim hikayeleri ve youtube üzerinden edinmeye çalıştım ve halen okuyor izliyorumda. Hayvanların üreme hakları olduğunu düşünüyorum yakın zamanda güzel bir dişi bulup her ikisinede güzel bir hayat sunma planım var(ayrı tanklarda). Gelişmeleri paylaşıyor olacağım ama söylediklerini (keyfi yerinde gözüküyor) beni mutlu etti. Japonların ve Melek Balığının onu hırpalaması beni çok üzmüştü ama umuyorum daha mutlu ve sağlıklı olacak.
Pengasus Köpek Balıkları
Asla tavsiye etmem. Ben 2. el akvaryum aldım,içinde Pangasius ve bir sürü tür vardı. Tank 60 lt ama tek başına Pangasiusa bile küçük geliyordu, hemen sahiplendirdim. Eski sahibi 4-5 ayda bu kadar büyüdüğünü söyledi. Yazık o hayvanlara lütfen almayın. Petshopta sirkülasyon var(alış&satış) bu yüzden düşük litreye koyuyor olabilir.
Betta Ve Köpük Problemi
[QUOTE=HOBIMBALIKKUS]Balık eş istiyor yavru yapmak için.Bu olay dişi muhabbet kuşlarının kızgınlık yumurtası yapmasına benzer.[/QUOTE]

Bu durumu(umuyorum tek derdimiz dişi bulmaktır) 1 aya kadar çözeceğim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.