ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gonulyildiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Nisan 2022 20:14
Son Ziyaret:
17 Nisan 2022 23:47
Toplam Mesaj:
18 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gönül Yıldız
Doğum Tarihi:
02 Ağustos 1994
Yaş:
29
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gönül Yıldız

SON 10 MESAJI

Japon Balığı İçin Metilen Mavisi Kullanımı
Japonum 1 haftadır hasta. Daha önce başlık açmıştım. Toplar gibi olmuştu hafta ortası fakat iyice kötü oldu. Metilen mavisi damlatıyorum suyuna. O suyun içinde mi kalmalı yoksa sadece suyun içinde biraz durup temiz suya mı aktarmalıyım? Acil yardım. Balığım iyice hareketsiz kaldı ve yay şeklinde sürekli yan dönük olarak. Yukarı çıkınca aşağıya inemiyor aşağı inince yukarı çıkamıyor. Elimle aşağıya doğru itince suyun içinde süzülüyor resmen su balığımı kaldırmıyor dibe çöküyor ya da tam tersi yukarı uçuruyor. Ölecek galiba diyorum kurtuluşu yok ama 1 haftadır böyle hasta yaşıyor. Ölse en azından acı çekmeyecek. İyileşecek mi diye bakıyorum o da yok. Ne yaparsam daha iyi? Ötenazi yapayım mı yoksa iyileşme umuduyla (ki çok zor görünüyor) tedaviye devam mı?
Suyu kaynatarak dinlendirme?
Balığım 1 haftaya yakındır hasta. Ne yaptıysam olmadı. Gittiğim balıkçı (balıkçı diyorum çünkü aslında petshopçu değil sadece balık satıyor yaşadığım ildeki en eski akvaryumcu) suyu kaynatmadan dinlendirmenin hiçbir işe yaramadığını söyledi. Burda da sizler farklı bir şey söylüyorsunuz. Bu çeşme sularını bir kenara bırakıp en iyi suyun hazır su olduğunu söyleyebilir miyiz balıklar için? Hazır suyu direkt kullanabilir miyiz dinlendirmeden?
Japon Balığı Omurga Yamukluğu
[QUOTE=Tesseract]

Suyu kaynatmanıza gerek yok. Dinlendirmeniz yeterli gelecektir. Suyunuzu havalandırıyor musunuz ? Biraz yem atıp balığınızın tepkisine bakın ek olarak. Yeme karşı bir iştahı olacak mı.[/QUOTE]

Herkes başka şey söylüyor. Şaşırdım açıkçası artık. Bırakın yem yemeyi hayvan yüzemiyor bile artık. Yan yatık suyun üstünde duruyor. Doğrulamıyor. Sabahı göremeyecek gibime geliyor. Yem filan yiyemez yani zannetmiyorum. Zaten yan yatınca üstte kalan kısmında karın bölgesinde şişlik var. Suyu da hiç kirlenmiyor. Dışkılama yapamıyor yüksek ihtimal. Haşlanmış bezelye veriyorum sadece iki gündür bana mısın demedi. Metilen mavisi attım bugün suyuna. Hazır suyla değiştirdim suyunu. İlaç olduğundan beri hareket etmeye çalışıyor ama yani bilmeyen biri olsa görse balığı ölmüş bu balık der. O kadar su içinde süzülüyor yani. Suyu her sefer kaynatmadan dinlendirerek verdim fayda etmedi. Bugün Denizli'deki en eski yıllardır bu işi yapan en bilinen balıkçıya gittim. Kaynatmadan suyu dinlendirmen hiçbir işe yaramaz, içindeki mikrop ölmüyor havaya da hiçbir şey uçmuyor öyle dedi. Hazır su kullan ya da kaynatıp 24 saat dinlendir dedi. Diğer japonum da aynı suda yaşadı ona hiçbir şey olmadı. Aynı yemi aynı miktarda yediler gerçekten diğeri sapa sağlam. Bu niye böyle oldu anlamadım. Balığım hafta başında toplar gibi olmuştu ama aptal bir petshopçunun ilaç diye saçma sapan bir akvaryum tuzu vermesinden hayvanımın tedavisine geç kaldım. Belki de en baştan metilen mavisi alıp suyu hakkında bilgi alabilseydim toplardı. Ama şu an çok geç gibi hissediyorum. Can çekişiyorsa da ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.

[QUOTE=Tesseract]

Suyu kaynatmanıza gerek yok. Dinlendirmeniz yeterli gelecektir. Suyunuzu havalandırıyor musunuz ? Biraz yem atıp balığınızın tepkisine bakın ek olarak. Yeme karşı bir iştahı olacak mı.[/QUOTE]


Zaten şu an balığım koyduğum resimlerdeki gibi değil. Tamamen yamuk yay şeklini aldı suyun içinde havada duruyor gibi [:((]
Japon Balığı Omurga Yamukluğu
[QUOTE=ShowaSanshoku]Akvaryum gelecek derken ne kastediyorsunuz bilmiyorum ama goldfish bakımı için aşağıdaki şartlara uyarsanız sorun yaşamaz veya ok az yaşarsınız.

Hazır tankı kurmamışken bu dediklerimi tutun. Bunları ben diyorum ama bunlar üzerinde mutabakat olan bilimsel tavsiyeler, yani benim hikmetimden kaynaklı bir şey yok. Bunlara uyarsanız da benim dediğime değil, bilime ve tecrübeye uymuş olursunuz.

1. Goldfish bakımı ile ilgili tankı kurmadan önce örnek konuları okuyun, kendi araştırmanızı yapın, varsa sorularınızı sorun.
2. Balık başına kırk litre olacak şekilde tank edinin.
3. Tankın dibini örtecek kadar dere çakılı alın 6 - 7 defa deterjansız su ile yıkayıp temizleyip tankın dibine serin.
4. Tanka hacmin saatte üç katını çevirebilecek (100 litreyse saatte 300 litre)  nitelikte biyolojik ve mekanik medya alabilecek bir filtre edinin.
5. Tankı su ile doldurun. Çeşme suyu doldurduysanız iki gün bekleyin ve filtreyi KOYMAYIN.
6. İki gün sonra filtreyi koyup çalıştırın.
7. Tanka hazır bakteri kültürü ekleyin.
8. Dört gün de öyle çalıştıktan sonra balıklarınızı ekleyin.
9. Balıklarınızı en az 3 - 4 çeşit kaliteli yemle (hikari, dai nichi, ocean's nutrition, jbl, sera, tetra) az ve öz besleyin. (günde iki defa bir-iki dakikada bitirecekleri şekilde)
10. Tankın suyunu haftada en az bir defa, suyun %40'ını teşkil edecek şekilde dinlenmiş su ile değiştirin, direkt çeşme suyu koymayın.
11. Tankın içine renkli taş, plastik dekor, plastik bitki, sivri ve keskin taş, kaya, kök koymayın. Hatta hiçbir şey koymayın.
12. Goldfishi tek tür bakın.

Sağlıklı hobiler...Hobiye hoşgeldiniz, sağlıklı hobiler...[/QUOTE]

Bilgilendirme için teşekkürler lakin balığım ölecek sanırım. Çünkü ilk hasta olduğunda gittiğim petshoçu parazit ilacı diye saçma sapan mavi renkli karbonata benzer tuz gibi bir şey vermiş. Bugün gittiğim balıkçım metilen mavisi verdi. Ama dünden beri balığım hiç kıpırdayamıyor artık. Epey de yamuldu. Balığı ilk aldığım yerdeki adamın da suçu. Bana çeşme suyunu 24 saat ağzı açık bir şekilde dinlendirmenin yeterli olduğunu söylemişti. Lakin bugün gittiğim yer suyu kaynatmadan dinlendirmenin balık için zararlı olduğunu söyledi. Yem de vermiyorum kaç gündür. Haşlanmış bezelye sadece ama yok yani. Dışkı da bırakmıyor gördüğüm kadarıyla. Suyu hep temiz. Sanırım can çekişiyor artık. Gerçekten çok üzgünüm. Yine de iyileşmesi için bir umut diyorum ve hala bakmaya devam, umarım bir mucize olur. [EDIT]gonulyildiz,2022-04-17 00:14:54[/EDIT]
Japon Balığı Omurga Yamukluğu
[QUOTE=Tesseract]Yan yatmaktan dolayı bozulma olmaz. Yüzebiliyorsa şu anlık odak noktanız kuyruk yamulması değil şartlarını iyileştirmek olmalı. İyi bir filtrasyon ve geniş hacim sağlamadığınız sürece balığınızı kaybetmeniz çok olası.[/QUOTE]

akşama geliyor bir tane akvaryum bakalım umarım sağlığına kavuşur. Umarım iç hastalıkları yoktur. İyileşebilecek bir şeydir. Teşekkürler.

Bu arada akvaryum geldiğinde suyu nasıl kullanmalıyım? Filtre kendi mi temizliyor suyu? Yani Suyu direkt mi koyacağım hepsini mi değiştireceğim eski suyundan olmalı içinde akvaryumun? Yoksa filtre yetersiz mi dinlendirerek mi koymam gerek suyu akvaryuma?
Japon Balığım Yan Yatıyor
[QUOTE=engin045]Balığınız büyük ihtimal amonyak zehirlenmesi yaşamış. Zehirlenmeler bir anda olur. Kuyruk ,balık halsiz kaldığı için yamuk duruyordur.[/QUOTE]

amonyak zehirlenmesi için tedavi süreci var mı?
Japon Balığım Yan Yatıyor
[QUOTE=engin045]Kötü su şartlarından dolayı balığınız rahatsız olmuş gibi görünüyor. Günlük %25-30 oranında dinlenmiş su ile su değişimleri yapmanız faydalı olur. Bulunduğu ortamda oksijen sağlayan bir cihaz olsun. Yem yiyorsa mutlaka yem verin direnci düşmesin. Bu aşamada geri dönüş zor olur ama en azından deneyebilirsiniz. [/QUOTE]

Şu an maddi durumum yok. Bu hafta içinde gelecek bir akvaryum var. Yalnız şöyle bir sorun var balığım gayet sağlıklı ve cıvıl cıvıldı. 5 gün önce bir anda böyle oldu. Aşamalı olarak hastalanmadı yani. Ayrıca kuyruğu gerçekten yamuk. Manevra yapamıyor yüzemiyor bu yüzden.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234896/150420222252551.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234896/150420222253351.jpg[/IMG][EDIT]gonulyildiz,2022-04-15 22:53:43[/EDIT]
Japon Balığım Yan Yatıyor
Dün yine burada Japon Balığında Omur Yamukluğu diye bir başlık açmıştım. Lütfen yardım edin. Balığım 5-6 güne yakındır diğer balığımdan ayrı duruyor. Beyaz benek hastası olmuş sanırım. Pullarında çok küçük deformasyonlar var yırtılma gibi. Elime aldığım zaman fark edilebilecek kadar küçük. Kuyruğunun yüzmek için kıvrıldığı kısmı da (sağa sola oynatmasını sağladığı kıkırdak kısmı) yamuk duruyor. Kabız olduğunu sanmıştım ya da hava kesesiyle ilgili bir problem olduğunu düşündüm fakat balığımı elime alıp iyice baktım herhangi bir yerinde şişlik yok. Parazit oldu sanırım. 5 gün önce dibe çöküp oturmaya başlamıştı daha sonra diğer balık hasta balığımı çok rahatsız etmeye başladı yemeye çalışıyordu ayırdım. 2 gün aç bıraktım. Haşlanmış bezelye veriyorum şimdi. Petshop'çu akvaryum tuzu verdi (mavi karbonat gibi bir şey) parazit için olduğunu söyledi. Suyuna karıştırıyorum. İlacı kullanmaya başladım yan yatmaya başladı. 2 gündür iyileşir gibiydi. Yine yan yatıyordu ama yüzüyordu da. Yanına gidince hemen tepeye filan çıkıyordu. Bugün çok kötü durumda. Hiç yüzmüyor. Sürekli yan yatıyor. Cama vuruyorum yanına gidiyorum ama asla yüzmüyor. Beni fark ediyor gözlerini hareket ettiriyor ama kendi hiç kıpırdamıyor. Balığımda kırık. çıkık ezilme olmuş olabilir mi? Kuyruk kısmı yamuk çünkü. Herhangi bir şişliği yok. Demek ki kabız değil ama yine de yem vermiyorum. İç parazit mi oldu acaba? İyileşme şansı yok mu? Ciddi anlamda çok etkili bir ilaç önerisi verebilir misiniz? Canım gidiyor...
Japon Balığı Omurga Yamukluğu
[QUOTE=Pamir Kandemir]
Merhaba evet yazınızı okudum, hastalık konusunda bilgi verecek kadar bilgi sahibi değilim bu yüzden yorum yapmamam daha doğru olur.
Renkli taşlar içerdiği kimyasallar yüzünden suya salınım yapar ve bu durum balıkları ve diğer canlıları olumsuz etkiler bu yüzden hiç kullanılmamalıdır. Onun yerine Japon balıkları için silis kum daha iyidir.
Hamile kalmaz derken ucunu açık bırakmışım kusura bakmayın. Japon balıkları yumurta ile çoğalır yani hamile kalıp canlı doğurmaz.[/QUOTE]

Tekrar teşekkür ediyorum ilginize...

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234896/150420222246451.jpg[/IMG]

Lütfen yardım edin Balığımın kuyruğu böyle yamuk duruyor düz dururken. Bu yamukluktan dolayı manevra yapamıyorum. Düzgün yüzemiyor. Şişlik yok vücudunda karnında. Ezilme mi var nasıl tedavi edeceğim ben balığı. Lütfen yardım edin. Yoksa yan yatmaktan şekli mi bozuldu anlamadım hiçbir şey.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234896/150420222248391.jpg[/IMG]
Japon Balığı Omurga Yamukluğu
[QUOTE=Pamir Kandemir]Merhaba, şu anda balıklar için yapabileceğiniz en iyi şey renkli taşları çıkarıp hızlıca onları vermektir.
Japon balıklarının iyi fitrasyona ve yeterli hacme ihtiyaç duyarlar, çift kuyruklu Japonlar için balık başına 4ü tek kuyruklu lar için 70 litre gerekir.
Bu sebeple fanusta daha fazla kalmaları onlar için iyi olmayacaktır.
Ve Japon balıkları hamile kalmaz.
İyi hobiler. [/QUOTE]

Cevabınız için teşekkür ederim. Fotoğrafları inceleyip yazı mı okudunuz mu bilmiyorum ama beyaz benek hastalığı için mavi metil mi gerekiyor yoksa fotoğrafını paylaştığım akvaryum tuzu yeterli midir? Bir de renkli taşları hiçbir zaman mı kullanmayayım? Bir de japon balıkları nasıl hamile kalmaz anlayamadım...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.