ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SEMAİ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Mart 2007 19:06
Son Ziyaret:
19 Eylül 2009 23:15
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
SEMAİ TAHİR PAKYÜREK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kahramanmaras
Meslek:
ÖĞRETMEN/MÜDÜR YARDIMCISI
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SEMAİ

SON 9 MESAJI

kusturma sonrası sarı prenses

Süleyman Bey! İlginiz için teşekkürler. Verdiğiniz bilgiler benim için oldukça değerli.

Saygılar...

kusturma sonrası sarı prenses

Arkadaşlar! Sarı prensesimin ağzında yaklaşık 25 gündür yumurtaları vardı. Bugün dayanamayıp kusturdum.Bir kaç defa annenin ağzına bakmama ve kusturma işlemime rağmen başka yavru kalmadığını gördüm. Yedi tane yavru aldık. Henüz ilk defa yavru veriyor. Yavruları yavruluğa ayırdım. Prensesimi ise akvaryuma bıraktım. Ancak dişi prenses halen hiç bir şey yemiyor(6 saat geçmesine rağmen).

1. Anneyi yavrularının yanına bırakmam gerekiyormu?

2. Annenin yem yememesi normal bir durum mu?

3. Yavrulara artemia yemi kaç saat ya da kaç gün sonra vermeliyim?

4. Yavrulara başka ne gibi yemler verebilirim?

Sorularıma cevap verirseniz bir prensesimin hayatını kurtarıp mutlu olacağım. Herkese sağlıklı balıklar...

strafor duvara monte etmek

Murat bey size yardımcı olabilme konusunda geç kalmış olsamda (henüz yeni geldim) diğer arkadaşlara da faydalı bir bilgi olacağını düşündüğüm ürün var. Henkel Alt ürünü olan Henkel-Metylan (Starafor Yapıştırıcısı) Ürün fiyatı biraz tuzlu gelebilir ama özellikle sıfır zeminler ve önem arzeden çalışmalar için için oldukça ideal olabilir. Adresi: http://www.henkel-ua.com/products.aspx?markaId=4

TANIMI
- Dispersiyon bazlı kullanıma hazır, çok amaçlı dekor plaka ve strofor yapıştırıcısı

UYGULAMA ALANLARI
- Dahili mekanlarda, ısı ve ses yalıtımı plakaları (strofor, polietilen sert köpük vb) yapıştırılmasında kullanılır. Tüm dahili duvar ve başüstü uygulamalarında mevcut eski kaplama üzerine uygulanabilir. Beton, eternit, alçı, kartonpiyer, sandviç panel, ahşap ve boyalı yüzeyler üzerine uygulanabilir.

ÜRÜN AVANTAJLARI
- Çok amaçlı kullanım
- Elastik
- Isı farklarına maruz yüzeylerde kullanılabilme
- Neme dayanıklı
- Yanıcı solvent ve buhar oluşturmaz

TEKNİK ÖZELLİKLER
Yoğunluk : 1,5g/cm3
Isı mukavemeti : -20°C den 60°C
Uygulama sıcaklığı : 5°C den 30°C
Yapışma mukavemeti : Kuru> =1N/mm2 (28 gün) Yaş> =0,5 N/mm2 (24 saat)
Açık zaman : Yaklaşık 25 dakika
Mekanik etkilere dayanım : 48 saat sonra
Renk : Beyaz
Raf ömrü : Kapalı olarak serin ve    dondan korunarak saklanması durumunda 
1 yıl bozulmadan muhafaza   edilebilir.

UYGULAMA
- Yüzeyler, uygulama öncesi temiz, kuru ve tozdan arındırılmış olmalıdır.
- Uygun bir şekilde hazırlanmış yüzey üzerine bir spatül ile Metylan Strofor Yapıştırıcısı düz bir şekilde sürülmeli, sonra dişli tarak yardımı ile dalgalı çizgiler elde edilmelidir. Böylece eşit miktarda yapıştırıcı homojen bir şekilde yayılmış olur. Plaka yapıştırıcı tabaka üzerine bastırılır. Sırtı düz dekor plakaların ve dekor kaplamaların yapıştırılmasında Metylan Strofor Yapıştırıcısının yoğunlaşmış yapışma gücünden dolayı üçgen tarak kullanılmalıdır.

DİKKAT!
- Metylan Strofor Yapıştırıcısının kuruması için yüzey yada yapıştırılacak madde emici olmalıdır. Aksi halde ürünün kuruma süresi uzayacaktır. Mantar plakalar yapıştırılmadan birkaç gün önce uygulamanın yapılacağı mekanda bekletilmelidir. Köşe ve kenarlarda (örneğin çok ince plakalarda) gerilmeden dolayı açılma olursa, bu kısımlara yapıştırıcı tam kuruyana dek basınç uygulanmamalıdır.

ÜRÜN BİLGİLERİ
Ürün adı Strafor Yapıştırıcısı 5 kg.
Ürün no 344209
Ürün Barkodu 8691451342096
Kolide adet 1
Palette koli adeti 80

YENİ AKVARYUM

İyi Geceler Arkadaşlar. Akın Bey! Göstermiş olduğunuz yakınlık ve önerileriniz için size özellikle teşekkür ediyorum. Akvaryum kurulumu sürecinde tavsiyelerinizi değerlendireceğim. Kurulum süreci ile ilgili tüm aşamalarda formdaki tüm arkadaşları resimlerle haberdar etmeye çalışacağım. İyi geceler.

neutral silikon
Arkadaşlar  Sista Markası Henkel Firmasının bir alt ürünü. Aşağıdaki bilgiler Henkel-Sista nın resmi web sitesinden. Bilgilerinize    
   
   
Nötral Silikon


TANIMI
- Oxim silikon (nötr sistem)

UYGULAMA ALANLARI
- Ayna yapıştırmada, PVC doğrama montajında, yüksek yapılardaki esneyebilir dolgu aralarında, plastik, metal, ahşap doğramalara cam yerleştirilmesinde, kapı ve pencerelerin bağlantı dolgularında, metal profil ve elemanlarının kenar sızdırmazlığında, sıhhi kullanım alanlarındaki bağlantı dolgularında, silikon - fugabant yapıştırılmasında kullanılır.

ÜRÜN AVANTAJLARI
- Tek komponentlidir
- Alkali zeminlerde ve metallerde kullanılır. Metallerde korozyona neden olmaz 
- Solventsizdir, nemle sertleşir 
- Yaşlanmadan veya hava şartlarından etkilenmez
- Kokusuzdur
- Ayna yüzeylerinde kararma yapmaz
- Primere gerek kalmadan pek çok yüzeye yapışır
- Elastiktir
- UV ışınlarına dayanıklıdır

TEKNİK ÖZELLİKLER
Yoğunluk : 1,03 gr/ml
Çalışma sıcaklığı : 5°C ile 40°C
Kabuk bağlama süresi : 10-15 dakika
Ara sertleşme süresi : 1 gün içinde 1-2 mm
Shore A sertliği : 20
E 100 Modül : 0,35 N/mm2
Isı dayanımı : -50°C ile 200°C
Alev alma sıcaklığı : 400°C
Hacim kaybı : %5,5
Devamlı sağlanabilir esneklik : %25
Max. Dolgu aralığı : 30 mm
Raf ömrü : Kuru ve serin ortamda 12 ay

UYGULAMA
- Dolgu aralıkları temiz, kuru, yağ ve tozdan arındırılmış olmalıdır. Varsa derzde daha önce kullanılmış dolgu malzemesi artıkları iyice temizlenmelidir.
- Dolgunun düzgün olması için, her iki tarafa da bant çekiniz. Kartuşun ağız kısmını kesiniz, plastik kanülü takınız ve ucunu derze göre yatay olarak kesiniz. Silikon sıkıldıktan sonra, yüzey deterjanlı suya batırılmış spatula veya benzeri bir aparat ile bastırılarak düzeltilebilir.
- Aletler alkol ile temizlenebilir.

ÜRÜN BİLGİLERİ
Ürün adı Silikon Mastik Neutral Beyaz 310 ml.
Ürün no 447184
Ürün Barkodu 8691451447180
Kolide adet 20
Palette koli adeti 80

Ürün adı Silikon Mastik Neutral Siyah 310 ml.
Ürün no 177864
Ürün Barkodu 8691452574366
Kolide adet 20
Palette koli adeti 80

Ürün adı Silikon Mastik Neutral şeffaf 310 ml.
Ürün no 177856
Ürün Barkodu 8691452572409
Kolide adet 20
Palette koli adeti 80

 http://www.henkel-ua.com/products.aspx?markaId=6 Henkel-Sista nın resmi web adresiSEMAİ2007-3-20 23:53:48
neutral silikon

Murat Bey bahsi geçen sista nötral ile ilgili sistanın kendi (Henkel resmi sitesi) şu http://www.henkel-ua.com/products.aspx?markaId=6 adrese bakarsanız yeterli cevabı bulabilirsiniz. Yani kullandığınız marka Aslında "Sista" Nötral silikon. Ancak silikon kutusunun üzerinde yazan "Neutral" ifadesini siz marka olarak algılamışınız. Ancak "Neutral" ifadesi markayı değil Sista markasının Alt ürün grubunu göstereiyor. İçiniz rahat olsun. Solventsiz ve güçlü bir ürün.

SEMAİ2007-3-20 23:59:49
YENİ AKVARYUM

Akın Bey öncelikle ilginiz için teşekkürler. Forumda henüz yeni olduğum için sitenin teknik özelliklerine yabancıyım. Ama elimden geldiği kadar düzeltme yapmaya çalıştım. Tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi çalışmalar

 

YENİ AKVARYUM

Arkadaşlar yeni bir akvaryum yaptirdim. Olculeri; Boy=200 cm., En=55 cm. ve Yukseklik=70cm. Yaklasik 750 litrelik bir tank. Akvaryumumu 75 cm. lik bir sehpa uzerine yerlestirdim. Akvaryumun ust tarafında ise 20 cm. bir ahsap tac mevcut ve toplamda ise zemin ile akvaryum tepe noktası arasi 165 cm. Balik olarak onceki kucuk akvaryumumda mevcut olan Tanganyika Cichlidlerinin sayisi ve niteliklerini artirarak ve de ozellikle de ureterek devam etmeyi dusunuyorum. Bununla birlikte agirlikli olarak kaya dekorlu bir akvaryum dusunuyorum. Dekor ve saklanma amacli dayanikli bitkileri nadiren kullanacagim.

 

Tum bu anlattıklarimdan sonra bazi konularda sizlerin bilgi ve onerisine ihtiyacim var. Kahramanmaras ta akvaryumculuk yeni gelisen bir hobi. Cevremizde akvaryum konusunda bilgi alabilecegimiz insan sayisi oldukca yetersiz. Akvaryumculugun burda yayginlasip gelismesi sizlerin destekleri ile hiz kazanacaktir.

  

     1. Boyle bir akvaryumda kaliteli bir ortam icin gerekli olan techizatlar ne olmali? (Olmazsa olmazlar neler? Gereksiz veya onemsiz bir techizati almayi dusunmuyorum.)

     2. Isitma nasil olmali? (Su an icin birkac alternatif uzerinde dusunuyorum. Bunlar: 1. Dis filtreyi isiticili almak., 2. Mustakil Rezistansli bir isitici ile., 3. Isitici-Sogutucu kombine bir techizat ile. – Siralamis olduğum bu seceneklerden hangisi daha dogru bir tercih olur?)

     3. Dis Filtre kullanacagim bu akvaryum icin ic filtreye de ihtiyac var mi?

     4. Taban filtresi gerekli mi? Taban filtresi kullanimi su degisim suresini hangi oranda azaltir? Ayrıca kum uzerinde kalan balik diskilarinin temizlenmesinde hatiri sayilir bir faydasi var mi?(Akvaryumda bitki kullanimi seyrek olacak. Bitkileri nasil etkiler?)

     5. Aydinlatma nasil olmali? Akvaryum ustune armaturlu bir isik kaynagimi almaliyim yoksa kendim aluminyum bir kapak yaptirarak lambalari kapaga montaj mi yapmaliyim? (Mavi isigin yosunlanmayi hizlandirdigi soyleniyor. Beyaz-kirmizi aydinlatma daha iyi bir sonuc verir mi? Ayrıca Metal Halide Ampul nedir?

     6. Bu hacimde bir akvaryum icin akinti olusturan cihazlar zorunlu mu?

     7. Bunun yaninda sehpa üzerinde duran akvaryumumum yerden yüksekligi yaklasik 165 cm. Bunun icin nasil bir pompa kullanmaliyim? (Su degisimlerinde ihtiyacim olacak)

     8. Dip ve ozelliklede kum temizleyicisi nasil olmali?( Cunku akvaryumun derinliği 20 cm. lik üst ahsap tac ile birlikte yaklasik 90 cm. zeminden toplam yukseklik ise 165 cm.)

     9. Hava motoru en az kac cikisli olmali ve kaç adet hava tasi kullanmaliyim?

    10. Sogutucu ne kadar onemli? Kahramanmaras’ in Akdeniz bölgesinde olmasi hasebiyle yazları oldukca sicak geciyor. Sogutucu almali miyim?

    11. “Protein Toplayicisi”, “Ultraviole Sterilizer”, “Kalsiyum Jeneratoru”, “Co2 Reaktoru”, “Nitrat(sulfur) Filtresi”, “Fosfat Filtresi”, “Plankton Reaktoru” gibi urunler tatlı su akvaryumları icin de gerekli mi?

    12. Dış filtre için filtre hortumuna seri bağlı yardımcı bir pompa kullanmak faydalımı?(yardımcı pompa dış filtrenin debisini düşürürmü?)

    

     Akvaryumumla ilgili sorularim genel olarak bunlar.

      Sordugum bu sorular ve yukarida belirtmis olduğum olculerde ki akvaryumum icin gerekli olan techizatin neler ve nasıl olacagi (Marka ve Model belirtilirse işim daha da kolaylaşacaktır) konusunda beni aydinlatirsaniz sevinirim.    

      Ilginiz icin simdiden tesekkurler.          

SEMAİ2007-3-20 22:42:48
Akvaryum Kurulumu

Arkadaşlar yeni bir akvaryum yaptirdim. Olculeri; Boy=200 cm., En=55 cm. ve Yukseklik=70cm. Yaklasik 750 litrelik bir tank. Akvaryumumu 75 cm. lik bir sehpa uzerine yerlestirdim. Akvaryumun ust tarafında ise 20 cm. bir ahsap tac mevcut ve toplamda ise zemin ile akvaryum tepe noktası arasi 165 cm. Balik olarak onceki kucuk akvaryumumda mevcut olan Tanganyika Cichlidlerinin sayisi ve niteliklerini artirarak ve de ozellikle de ureterek devam etmeyi dusunuyorum. Bununla birlikte agirlikli olarak kaya dekorlu bir akvaryum dusunuyorum. Dekor ve saklanma amacli dayanikli bitkileri nadiren kullanacagim.

Tum bu anlattıklarimdan sonra bazi konularda sizlerin bilgi ve onerisine ihtiyacim var. Kahramanmaras ta akvaryumculuk yeni gelisen bir hobi. Cevremizde akvaryum konusunda bilgi alabilecegimiz insan sayisi oldukca yetersiz. Akvaryumculugun burda yayginlasip gelismesi sizlerin destekleri ile hiz kazanacaktir.

  1. Boyle bir akvaryumda kaliteli bir ortam icin gerekli olan techizatlar ne olmali? (Olmazsa olmazlar neler? Gereksiz veya onemsiz bir techizati almayi dusunmuyorum.)

  2. Isitma nasil olmali? (Su an icin birkac alternatif uzerinde dusunuyorum. Bunlar: 1. Dis filtreyi isiticili almak., 2. Mustakil Rezistansli bir isitici ile., 3. Isitici-Sogutucu kombine bir techizat ile. – Siralamis olduğum bu seceneklerden hangisi daha dogru bir tercih olur?)

  3. Dis Filtre kullanacagim bu akvaryum icin ic filtreye de ihtiyac var mi?

  4. Taban filtresi gerekli mi? Taban filtresi kullanimi su degisim suresini hangi oranda azaltir? Ayrıca kum uzerinde kalan balik diskilarinin temizlenmesinde hatiri sayilir bir faydasi var mi?(Akvaryumda bitki kullanimi seyrek olacak. Bitkileri nasil etkiler?)

  5. Aydinlatma nasil olmali? Akvaryum ustune armaturlu bir isik kaynagimi almaliyim yoksa kendim aluminyum bir kapak yaptirarak lambalari kapaga montaj mi yapmaliyim? (Mavi isigin yosunlanmayi hizlandirdigi soyleniyor. Beyaz-kirmizi aydinlatma daha iyi bir sonuc verir mi? Ayrıca Metal Halide Ampul nedir?

  6. Bu hacimde bir akvaryum icin akinti olusturan cihazlar zorunlu mu?

  7. Bunun yaninda sehpa üzerinde duran akvaryumumum yerden yüksekligi yaklasik 165 cm. Bunun icin nasil bir pompa kullanmaliyim? (Su degisimlerinde ihtiyacim olacak)

  8. Dip ve ozelliklede kum temizleyicisi nasil olmali?( Cunku akvaryumun derinliği 20 cm. lik üst ahsap tac ile birlikte yaklasik 90 cm. zeminden toplam yukseklik ise 165 cm.)

  9. Hava motoru en az kac cikisli olmali ve kaç adet hava tasi kullanmaliyim?

10. Sogutucu ne kadar onemli? Kahramanmaras’ in Akdeniz bölgesinde olmasi hasebiyle yazları oldukca sicak geciyor. Sogutucu almali miyim?

11. “Protein Toplayicisi”, “Ultraviole Sterilizer”, “Kalsiyum Jeneratoru”, “Co2 Reaktoru”, “Nitrat(sulfur) Filtresi”, “Fosfat Filtresi”, “Plankton Reaktoru” gibi urunler tatlı su akvaryumları icin de gerekli mi?

12. Dış filtre için yardımcı bir pompa kullanmak faydalımı?(yardımcı pompa dış filtrenin debisini düşürürmü?)

     Akvaryumumla ilgili sorularim genel olarak bunlar.

      Sordugum bu sorular ve yukarida belirtmis olduğum olculerde ki akvaryumum icin gerekli olan techizatin neler ve nasıl olacagi (Marka ve model belirtilirse işim daha da kolaylaşacaktır.) konusunda beni aydinlatirsaniz sevinirim.

      Ilginiz icin simdiden tesekkurler.                                                                                  

SEMAİ2007-3-20 22:43:54

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.