ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
adu040
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mart 2007 16:32
Son Ziyaret:
12 Haziran 2007 11:26
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bahri Tiryaki
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bahri Tiryaki.
Akvaryum hobisine yeni merak sarmış amatör biri. İnşallah en yakın zamanda bilgeliği artacak.

SON 6 MESAJI

Yerli ve yabancı çekişmesi mi ?

[QUOTE=rheme]Artık bu konuda yorum yapmayacağım ve bilgi paylaşmayacağım çünkü soru soran arkadaşımız kendi bildiğini okumaya kararlı.saygılar[/QUOTE]

Özür dilerim ben daha amatörüm ne ne ile yaşar kulaktan doğma bilgilerim var. Acaba bildiğim yanlış mı diye ben de bildiğimi söylüyorum

Japonyada Popüler Bir Kılıç Çeşidi

Ben bu balıklardan Kızılay'da ismin hatırlayamadığım bir balıkçıda gördüm ama ithal diyor malum ithal balıkların yaşama süreleri az oluyor(seyehat yoruyo diyorlar). O nedenle pek tavsiye edilmeyen bi tür.

Yerli ve yabancı çekişmesi mi ?

[QUOTE=rheme]Bu balıkların ölmesi garip değil yaşaması garip olurdu.Normal bir olay gerçekleşmiş niye şaşırdınız anlamadım .Melek ile japon birarada yaşamaz zaten.saygılar[/QUOTE]

Nasıl yaşamaz ya babam ben küçüken bana almış olduğu balıklar japon ve meleklerdi ve 2 sene birlikte yaşadılar ondan sonra balıkları birine hediye ettik orda da 1 sene yaşadılar. Hatta melek japonlarla yaşayan tek ciklet türüdür diyorlar. 

Yerli ve yabancı çekişmesi mi ?
Ayrıca arkadaşlar ben de dediğiniz gibi sayının çok olduğunu düşündüm ilk önce ama akvaryumda balık alırken gördüğüm akvaryumlarda o kadar balık yaşıyor da ben de niye yaşamasın diye düşündüm. O nedenle biraz fazla balık aldım. Gidiyorum akvaryuma bezen 80 lt'lik tankta 55-60 balık peki bu adamlar nasıl yaşatıyor balıkları. Şu an ise aynı akvayumumda 3 japon(3 cm), 2 köpek(6 cm), 3 çöpçü(1 cm), 2 neon tetra(1,5 cm), 2 tane de moli(1 cm) ve salyangozlarım var. 1 aydır falan artık ölüm yaşamıyorum yakın zamanda 2 dişi 2 erkek lepistes atmayı planlıyorum inşallah onlar gelince bi sorun olmaz. Ben akvaryumda çeşitliliği seviyorum ve akvaryumumda çeşitliliği artırabileceğim maksimum seviyeye getireceğim inşallah. 
Yerli ve yabancı çekişmesi mi ?
[QUOTE=erdemkilic81]

Öncelikle şunu belirteyim keşke o kadar balığı almadan forumları okusaydın çünkü akvaryumun çok küçük ve çok alakasız türler var. Bence buna dikkat et. Ayrıca ithal balıkların ölmesi normal çünkü sağlıksız şartlarda geliyorlar ve bitkin oluyorlar. Bence ilk iş hangi tür balık beslemek istediğine karar ver ve tür düzenlemesi yap akvaryumöunda çok balık istiyorsanda daha büyük bir akvaryum al. Balıklarının çokta mutlu olduklarını düşünmüyorum.

[/QUOTE]

Bu siteyi yeni buldum sayılır o toplu ölümler sırasında buraya üye değildim.

Yerli ve yabancı çekişmesi mi ?

Arkadaşlar benim 40 litrelik 50*35*25 boyutlarında bi akvayumum var. İçinde önceleri 6 japon(3 cm), 2 köpek(6 cm), 4 çöpçü(1 cm) 2 de melek balığı(3 cm) ve 2 tane de salyangoz vardı. Ben bi akvaryumda  75 kuruşa 10 tane küçük japon balığı aldım(ucuz diye değil o kadar küçüğünü hiç görmemiştim). Ama her sabah kaltığımda gördüm ki yeni aldığım japonlardan 1 ya da 2 tane ölü var. Bunu balıkları aldığım akvaryıma sorduğumda olabilir insanlar da ölüyor diye saçma bi cevap verdi ama sonra öğrendim ki bu balıklar Singapur'dan geliyormuş. Ölmeleri yerlilerle yabancıların anlaşamaması olabilir mi olamazsa neden ölmüş olabilirler ? Sayı çok derseniz bir de şu sorum olur akvaryımda 120 lt'lik tankta en az 150 balık var buna göre 40 lt'de 30 tanenin yaşayabilmesi lazım niye yaşayamadılar ? 

Bir de 2 tane moli balığı aldım(1 cm) bu moliler, şu an boyu 6 cm olan japonları kovalıyor akvaryumda japonlarla yaşarken niye burda benim japonları kovalıyor ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.