ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
morrisono
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Mart 2007 01:50
Son Ziyaret:
23 Ağustos 2017 11:44
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Güvel
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Gü

SON 10 MESAJI

120 Litre Bitkili Akvaryum
Merhaba arkadaslar, uzun uzun anlatmak istemiyorum ama ic parazit denilen lanet hastalik yüzünden artik canli doguran beslemekten vazgectim (2 yildir denemedigim sey kalmadi). 120 litrelik bitkili tankim icin bana tavsiye edebileceginiz dayanikli bir tür var mi? ben tetrazon beslemeyi düsünüyorum, önerilerinizi bekliyorum. simdiden tesekkürler[:)]
Yavru Akvaryumu Kurulumu İle İlgili Bir Soru
Merhaba Arkadaslar

120 Litrelik bitkili bir canli doguran akvaryumum var, bir kac gün icinde 30 litrelik bir yavru akvaryumu kuracagim ( kum ve bitki olmayacak ) . Sizce 120 litrelik akvaryumumun yüzeyinden alacagim yaklasik 25 litrelik su ile yavru akvaryumunu kursam ve hemen yavrulari koysam bir problem olur mu?
54 litre icin dis filtre
dayanamadim 120 litreyi kurdum :) tetra yi geri verip eheim aldim. su anda suyun oturmasi icin bekleme asamasindayim.
kurulumu yeni biten 120 litrelik tankim
merhaba arkadaslar, kurulum biraz önce bitti sanirim 5-6 hafta sonra ilk baliklarimi koyabilecegim, yine her zaman ki canli doguran beslemeyi düsünüyorum. Filtre olarak eheim 250 dis filtre kullaniyorum. yorumlariniz benim icin kiymetlidir :)




morrisono2015-05-10 12:38:09
54 litre icin dis filtre
 merhaba arkadaslar, 54 litrelik bitkili bir canli doguran tankim var, ic filtre ile artik ugrasmak istemedigim icin dis filtreye gececegim, yakinda da 120 litrelik bir tanka gecmeyi düsünüyorum. tetra ex 600 diye bir dis filtre begendim  (60-120 litre arasi akvarumlar icin yaziyor) acaba 54 litrede böyle bir dis filtre zararli olur mu?
lepistes hamile mi?
 Arkadaslar eger baligim hamile ise sizce doguma ne kadar var? simdiden tesekkürler  
plati kuyruk erimesi
baska bir akvaryumum yok o yüzden kabin icin uzun süre tutamiyorum.
plati kuyruk erimesi
 balik ölmek üzeriydi, artik kaybedecek birsey yok dedim ve birsey denedim. bir kaba (1 litrelik plastik siseyi alttan kestim) akvaryumdan aldigim suyu koydum, biraz tuz ilave edip karistirarak tuzu erittim, bir kac damla da sera mycopur ekledim, baligi icine attip yarim saat bekledim, üc gündür bu islemi tekrarliyorum, baligim simdi gözle görünür sekilde hareketlendi, yüzgeci tekrar belirmeye basladi ama vücuttaki yamukluk (beli egrilmis gibi, siskin durmuyor) duruyor. bu isleme bir kac gün daha devam edecegim, olumlu ya da olumsuz bir gelisme olursa sizleri haberdar ederim. 
plati kuyruk erimesi
Merhaba arkadaslar... Yaklasik 2 yildir akvaryum hobisi ile ugrasiyorum. Gecen yil yasadigim sehirde kurdugum 50 litrelik akvaryumumda sorunsuz sekilde lepistes plati ve cöpcü besledim. Kasim ayinda baska bir sehire tasindim ve ayni akvaryumu tekrar kurdum ama neredeyse 5 6 tane plati baligim kuyruk erimesi ile öldü. Akvaryumcuya anlattim bana su düzenleyici verdi faydasi olmadi, sonra sera mycopur diye bir ilac verdi, faydasi yok, forumlari arastirdim tuz ekleme yönetemi denedim, faydasi olmadi. Isin bir diger ilginc yani da kuyruk erimesinden sadece platilerim öldü, lepisteslerde hic bir sorun olmuyor. Yardimci olabilirseniz cok sevinirim, ne yapmam gerekiyor? platileri cok seviyorum ama böyle devam ederse bir daha almayacagim  
Not: 15 günde bir %30 luk su degisimi yapiyorum, su düzenleyicisi kullanmama ragmen suyu bir iki gün dinlendiriyorum, ic filtre var, akvaryum 50 litre 2 disi lepistes 4 disi plati 2 cöpcü 5 6 tane de lepistes yavrusu var, akvaryum bol bitkili.
kabiz lepistes
siyahlasma yok, gercekten cok garip hareketler yapiyor, düz yüzemiyor... dün haslasmis bezelye vermistim ama bugün artik yiyecek durumda degil :(

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.