ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
RıdvanEren
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Nisan 2007 19:37
Son Ziyaret:
02 Mayıs 2023 14:42
Toplam Mesaj:
337 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rıdvan EREN
Doğum Tarihi:
12 Ağustos 1981
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
Muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Ankaralı Akvaristler Meslek Grupları
Merhaba, 
Sofito Sahne Sanatları,Muhasebe ve İnsan Kaynakları
Güncel video s1 altta keratalar tepeme çıkacak
Allah nazardan esirgesin kardeşim.Güle güle büyütmek nasip etsin inşallah....
LPG'ye Zam geldi 2.65TL'den >>> 3.10TL (yorumsuz)
Şoku atlatamadım hala.önümüzdeki günlerde geleceklerden korkuyorum.
İkolalardan Çıkan Hava Kabarcıkları
Enteresan 2 senedir ilk defa görüyorum.diğer türlerde evet oluyordu lakin ikolalarda bu sıklıkla görmemiştim.
İkolalardan Çıkan Hava Kabarcıkları
Merhaba İkolalarımdan son 3 gündür sürekli hava kabarcıkları çıkıyor. Normalmidir ?
Tropheus Jenarasyon hakkinda
Tropcular kafa karışıklığı olduğu ve ticari kaygıları sebebi ile bu tür konuları görmezden gelirler...Ülkeye dışardan gelen troplarda hep havuz balığıdır.Yani kısacası ülkeye dışarıdan giren türler F0 diye tabir edilir oldular.
Saygılar...
İşte Amerikan Rüyası
[QUOTE=Umut Katipoğlu][QUOTE=RıdvanEren]Arkadaşlar merhaba,forumdan ve hobiden uzun süre ayrı kalınca varlığınızdan da haberdar değildim.Sanırım benim gibisi yoktur sayfaları geriye giderek takip eden bir şahsiyet 1200 lü sayfalayım.Kimde hangi tür var vs.Kitap gibi olmuş burası.Şuan ikolalarım var yavrudan bende büyüyüp damızlık olan balıklar sürekli yumurta alıp atıyorlar lakin Amerikanlardan sonra bunlar inanın tat vermiyor.Son Amerikan karmamda bulabildiğim her türden 2 adet erkek diye seçip ilerde azaltmayı düşünerek aldığım türlerin hepsinin 1e 1d çıkması ve hepsininin arka arkaya yumurtlaması ve  ortalığın 15 gün içerisinde teksas a dönüşmesi sonucu 450 Lt karma tankımı boşaltmıştım.Astronotlar bile yumurta dökmüşlerdi.Sanırım onlardan da şuan piyasada çok yavru vardır.çiftlerin hepsini Aleyna Akv. a vermiştim. :)

İşin özü kısa süre içerisinde 375 Lt tankımda bakabileceğim tek veya 2 tür için yardımlarınızı bekliyorum.Amacım balıklara güzel bakabilmek yumurtadan yavru büyütme aşamalarını takip etmek ve sonunda paylaşmak(satma taraftarı değilim hobiciyim) ama özel bir tür olsun istiyorum.

Özel bir tür ile hobiye devam etmek için sizlerinde fikir açısından yardımlarınıza ihtiyacım var.
________________________________________________________________________

Geçmiş dönem amerikan maceramız yaklaşık 4 sene önceydi...Videoya sadece buradan ulaşabildim.Yeni yükleme yapamadım.

[/QUOTE] Rıdvan hocam, Texas tabiri ile ortalığın karıştığı bir macera sonrası amerikandan soğuduysanız size daha ılımlı bir karma tavsiye ederim. Sajika, Rainbow, Ateş Ağız, Makav, EBJD gibi türlerin yanında Tetra sürüsü Kılıçkuyruk sürüsü, Cüce Vatozlar... Bol mangrow dekorlu optik ayrımların olduğu loş ortam sağladığınız zaman sizi oldukça tatmin edecektir. Bu tip karmalarda dert tasa çok fazla olmaz. Ancak bu türlerin sadece erkeklerinden oluşan bir karma oluşturursanız daha iyi olur. Tankta çıkan bütün dişileri uzaklaştırmanız sükuneti sağlamada çok yardımcı olacaktır[/QUOTE]

Umut bey,amerikanlardan o dönem soğumadım lakin yumurtlayan bütün çiftleri sırasıyla yumurta dökenleri  döker dökmez vererek en sonda astronotlar kaldı.Sağolsun onlarda yumurta döktü lakin ben müsait olamadım.Sonrasında onları da verdim.Tankımıda satmam gerekti h 80cm olduğu için müdahale çok zor oluyordu.Arada geçen süre zarfında da 75 Lt de ikola yavruları ile bugüne geldim.İkolalar şuan damızlık oldular yavru vermeye başladılar lakin amerikan türlerin verdiği keyfi vermiyorlar  yada ben onlardan bu keyfi alamıyorum.Tavsiyenizi uygun buluyorum lakin çok çeşit yapmak istemiyorum.Araştırmalarım sonucu Red Teksas vb özel bir türü tek tür olarak,örneğin 1e 1d gibi düşünüyorum.
İkolalarım şuan ilandalar amerikan takası veya müşterisi çıkarsa ilk hedefim Red Teksas veya Festae beslemek oldu.Hayırlısı diyelim. Teşekkürler ilginize...
İşte Amerikan Rüyası
Geçmiş dönem amerikan maceramız yaklaşık 4 sene önceydi...Videoya sadece buradan ulaşabildim.Yeni yükleme yapamadım.

İşte Amerikan Rüyası
Arkadaşlar merhaba,forumdan ve hobiden uzun süre ayrı kalınca varlığınızdan da haberdar değildim.Sanırım benim gibisi yoktur sayfaları geriye giderek takip eden bir şahsiyet 1200 lü sayfalayım.Kimde hangi tür var vs.Kitap gibi olmuş burası.Şuan ikolalarım var yavrudan bende büyüyüp damızlık olan balıklar sürekli yumurta alıp atıyorlar lakin Amerikanlardan sonra bunlar inanın tat vermiyor.Son Amerikan karmamda bulabildiğim her türden 2 adet erkek diye seçip ilerde azaltmayı düşünerek aldığım türlerin hepsinin 1e 1d çıkması ve hepsininin arka arkaya yumurtlaması ve  ortalığın 15 gün içerisinde teksas a dönüşmesi sonucu 450 Lt karma tankımı boşaltmıştım.Astronotlar bile yumurta dökmüşlerdi.Sanırım onlardan da şuan piyasada çok yavru vardır.çiftlerin hepsini Aleyna Akv. a vermiştim. :)

İşin özü kısa süre içerisinde 375 Lt tankımda bakabileceğim tek veya 2 tür için yardımlarınızı bekliyorum.Amacım balıklara güzel bakabilmek yumurtadan yavru büyütme aşamalarını takip etmek ve sonunda paylaşmak(satma taraftarı değilim hobiciyim) ama özel bir tür olsun istiyorum.

Özel bir tür ile hobiye devam etmek için sizlerinde fikir açısından yardımlarınıza ihtiyacım var.
en dayanıklı akvaryum balığı hangidir
Akvaryum.com derya denizdir.Araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.