ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ages
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2007 13:56
Son Ziyaret:
28 Temmuz 2013 22:59
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağlar ÖZDEMİR
Doğum Tarihi:
01 Temmuz 1988
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağlar ÖZDEMİR

SON 10 MESAJI

Paladarium Kurulumu(Yeni ResimlerS 11 de)

Açıkçası söyleyecek laf bulamıyorum bu tip çalışmalar yapmayı çok istiyorum ancak öğrenci olmam ve evdeki muhalefetler (ailem) yüzünden hiç bir şey yapamıyorum.:D Karar verdim okul biter bitmez bir bir pet shop önünde bekleyeceğim yaşıma uygun ilk bayana evlenme teklifi edeceğim.(Forumdan şamarı yersen görürsün gibi sesleri  duyar gibiyim yiyeceğim şamarı göze aldım arkadaşlar:D)Burada gördümki aile fertlerinin desteğiyle çok güzel şeyler ortaya çıkartılabilir neyse çok uzattım kusura bakmayın.

Gültekin Bey gerçekten çok güzel,muhteşem... bir paludaryum olmuş bu sistemin evin atmosferini değiştireceğine inanıyorum hehe.(Maşallah demeyi az daha unutuyordum (MAŞALLAH))
Saygılar... 
Akvaryum için kök
    Teşekkür ederim Melik Bey tavsiyeleriniz içinde çok teşekkür ederim eğer bu aralar gidersem ne kadar bulursam getireceğim benim gibi kök arayan arkadaşlara dağıtacağım:D
 
Akvaryum için kök
       Gördüm ki bu konuda herkesin bilgiye ihtiyacı var daha önceden varsa deneyipte bi sorunla karşılaşmayan arkadaşların yorumları ve tavsiyelerini bekliyoruz 
Akvaryum için kök

             Arkadaşlar akvaryumuma dekarosyon için kök koymak istiyorum ama bu kökü satın almak yerine kendim doğadan bulmak istedim.Ankarada oturan arkadaşlarım bana bu konuda yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.(hangi ağaç kökü uygun,bulduktan sonra kütük üzerinde yapılacak işlemler ve nerelerde bulabilirim.)
           Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

70lt. bitki akvaryumu tavsiyesi
      Öncelikle bir arkadaşımızın daha bitkili akvaryum dünyasına katılmak istemesi çok hoşuma gitti.:))
       Ben burada size yardım istediğiniz konularda elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışacağım:
1)Balık seçimi olarak canlı doğuran türler yada tetra gurubu atabilirsiniz.
2)Bitki olarak daha yeni olduğunuz için bakımı kolay fazla masraf gerektirmeyen bitki seçimleri yapmanızı tavsiye ederim güzellik olarak bir şey diyemeyeceğim çünkü herkesin güzellik ve estetik anlayışı farklı oluyor.
3)Tabana aquaclay ve lav kırığı karışımı yapabilir yada sadece bunlardan birisini kullanabilirsiniz.Bitki gelişiminde büyük faydaları olduğunu gözlemlediğim çeşitler bunlar.
4)Işıklandırma olarak eğer maddi durumunuz el veriyorsa bitkili akvaryumlar için yapılmış florasan kullanmanızı tavsiye ederim eğer yok diyorsanız ikisini birden kullanmak en mantıklısı olur.(Elinizdeki florasanların akvaryumda yosunlaşmaya neden olacaklarını söylemekte yarar var!)
5)Su sıcaklığının 25-27 derece aralığında olması hem balıklar hemde bitkiler için ideal bir sıcaklık aralığı.(Ben 25 derece de sabitledim hem balıklarım hemde bitkilerim gayet sağlıklı balık olarakta tetra türlerim var)
6)Dip çekimini ben kendi akvaryumumda yine her hafta yapıyorum size de tavsiyem her hafta yine dip çekimini yapmanızdır.(Diğer arkadaşları da dinlemek lazım.)
7)Midye koymanızında akvaryumun doğallığını bozmasından başka bir kötülüğü olacağını düşünmüyorum.
8)Akvaryuma Co2 sistemi kurmalısınız bitkilerinizin daha sağlıklı gelişmeleri için.
9)En son olarakta bitkilere ihtiyaç duydukları besinleri teğmin etmelisiniz sıvı ve hap şeklinde satılan gübreleri kullanarak.
       
         Ben burada kendimce size yardımcı olmaya çalıştım bu konuda daha bilgili arkadaşları da dinlemekte yarar var.
                                                                    Saygılar...
 
     
Ankara'da bitki arıyorum...
       İsmail Bey Keçiörende tavsiye ettiğiniz yerin adresini alabilirmiyiz ben Keçiörendeyim pek rastlamamıştım bitki satan yer. Yarın bakıp bitki arayan arkadaşlara da bilgi verebilirim şimdiden yardımınız için teşekkür ederim.
Ankara'da bitki arıyorum...
     Arkadaşlar Kızılay Selanik caddesindeki Pet Center'e uğramanızı tavsiye ederim geçen hafta bitki için gittiğimde haftaya gelmemi söylediler.Gerçekten çeşitli ve uygun fiyattan bitkiler bulunuyor.(Hepsini bitirmeyin daha ben de almadım.:)) )
 
 
 
 
 
 
 
 
Hangi kum
      Merhaba arkadaşlar ben aquaclay kullanıyorum ve çok memmunum kesinlikle bitkili akvaryum yapmak isteyenlere tavsiye ederim.
Yaz aylarında su ısısının sabit tutulması

     Abdullah bey olayı gayet net bir şekilde açıklamış yapmanız gereken sadece bu, çok basit bir sistem hemde maliyeti çok düşük. not:eğer fanları kapağın iç tarafına koyacaksanız fanın onune mutlaka kuruyucu ızgara yapın ki balıklarınız zıpladığında paramparça olmasın:).

Yaz aylarında su ısısının sabit tutulması
Tabiki ne demek ben mahallemdeki bir elektirikçiden almıştım mahallenizi biraz araştırın kırtasiyelerde bile bulunabiliyor,özellikle bu Japon Pazarı diye tabir edilen mahazalarda kesinlikle bulabilirsiniz.
     Bağlantısı aslında çok kolay ben çizimini yaptım ama buraya ekleyemediğim için gösteremiyorum siz adaptörünüzü ve fanı en yakın bir bilgisayarcıya götürün oradaki arkadaşlar size mutlaka yardımcı olacaklardır.
      Akvaryuma bağlantısı yapılırkende ben içerden bağladım görüntü kirliliği olmasın diye siz nasıl isterseniz o şekilde bağlayabilirsiniz dikkat etmeniz gereken tek nokta fanın havayı akvaryum suyuna üflemesi gerektiği.
 
 
 
 
Çağlar2007-08-26 13:21:15

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.