ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emrecr-m
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ekim 2007 16:54
Son Ziyaret:
29 Nisan 2012 23:17
Toplam Mesaj:
29 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emre unaş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sivas
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre...YARADILANI SEVDİK YARADANDAN ÖTÜRÜ

SON 10 MESAJI

... Galaxy Rasbora (Danio margaritatus)
Tulga can bey bilgi için çok teşekkürler bu balık tam istediğim renklere ve tam benim bakabileceğim kolaylıkta bir balık diye düşünüyorum acaba piyasada kolaylıkla bulunabilen bir balık mı tekrar teşekkürler bilgilendirdiğiniz için...
... Galaxy Rasbora (Danio margaritatus)
Bu balık ne yer ne içer erkeği dişisi nasıl anlaşılır nasıl üretilir yaşam koşulları nelerdir ?
Bunu Nasıl Yapıyorlar?
Sadece kendimce yorumluyorum büyük ihtimal strafor'dan yapılma ve üzeri kaplama olarak yapılmış olmalı en üste de moss tutturulmuş akvaryum tabanına da ince misina ile sabitlenmiş gibi geldi bana...
Artemia
Ben de karadeniz suyuyla büyüttüm 2 cm olduktan sonra öldüler hatta aralarında yumurtası olanları bile vardı bazı denemeler yaptım güneş altında yosunlaşan suda büyüttüklerim daha hızlı büyüdüler her iki kültürde de aynı şartlar vardı aradaki tek fark güneş ışığıydı ben 1-1,5 ay kadar yaşatabildim fazla uzun yaşamıyorlar sanırım ya da ben beceremedim bilmiyorum ben maya ile besledim büyüdüklerinde ise balık yemini suda eritip verdim ama balık yemi suyu çok çabuk bozuyor bu işin sırrı kullanacak yemde.
AKVARYUM SU SİZDIRIYOR !
Her şeyin ustası var doğru da bu ustalar dünyaya öyle pırt diye aha ustayım deyip gelmiyorlar yüzlerce deneme yanılma sonucu ustalık elde ediyorlar o ustalar kaç cam patlatmıştır usta olana kadar illa gidip satın almana gerek yok biraz dikkatle sorununu kendin çözebilirsin o kaçıran köşeye yoğunlaş su o noktaya nerelerden geçip geliyor ya da gelme ihtimali var bak sonra suyun geçiş yollarını silikonla olay bitsin ha birde asla silikon tam sertleşmeden su doldurup deneme sertleştiğini dokunarak anlayabilirsin eğer tırnağınla bastırdığında geçici de olsa iz kalıyorsa sertleşmemiş demektir başarılar.
artemia çıkartmak için yeni bir formül
Resimlerde daha güzel görünüyorlar ama verdiğiniz bilgilere göre pek de öyle sandığım kadar kolay değilmiş bakımları sanırım o "bir ay sonra baktığımda hala yaşıyorlardı" mesajı beni heyecanlandırdı :) ilginiz ve bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
artemia çıkartmak için yeni bir formül
Zaten üretmek gibi bir derdim yok üremeseler de olur zaten hazır yumurtalar her yerde var sadece balıklardan daha dayanıklı, daha zahmetsiz ve hareketleri çok ilginç o nedenle ilgimi çekti acaba bu canlılar içinde tıpkı balıklarda olduğu gibi filtre derdi var mı yoksa sadece hava yeterli oluyor mu ? En fazla ne kadar büyüyorlar yani 1-2cm kadar büyürler mi ? Suyu çabuk kirletirler mi ? Suları koku yapar mı ?
Neon Tetra Yavrulama
Benim tepkim zor denmesine bana garip geliyor bu durum eğer söylendiği gibi bu kadar zor şartlarda üretilse çok ender bir tür olurdu ama tetra balıklarının içinde en yaygın olan balık neon tetra bu çelişkiyi anlayamıyorum lepisteslerden sonra en çok üretilen balık üstelik onlar gibi tek tek değil 6-10 lu grup olarak satılıyor buna rağmen ender bir tür değil insanlar burada ne biliyorlarsa onu paylaşıyorlar teşekkürler verilen bilgiler için ama anlaşılan hem onlardan hem de bizlerden saklanan bir şeyler var buna eminim.
Neon Tetra Yavrulama
Yavru alamazsın da ne demek bu kadar neon tetrayı gidip perudan mı getiriyorlar bu balığı üreten bi ton insan var.
artemia çıkartmak için yeni bir formül
Ben de biraz araştırdım ama spirulina pek işe yaramıyormuş acaba başka ne yem vermek gerekiyor yoksa dediğiniz gibi güneşe bıraksak işlem tamam mı ya da bitkili akvaryumlardaki ışıklandırmalarla bu işi çözebilir miyiz denemek lazım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.