ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
Su altı dünyasının büyüsü asla bitmeyecektir..
SON 10 MESAJI
[QUOTE=alpartur]
Öncelikle geçmiş olsun çok üzücü bir olay. Bu bakterinin balığı öldürebileceğinin kaçınılmazlığından ziyade bu bakterinin nereden veya neden kaynaklandığı konusu daha önemli gibi acaba yeni denediğiniz veya daha önce kullanmadığınız bir çeşit yemden mi bulaştı ki, suyun sıcaklığı üreme hızlarını arttırsa bile bunun akvaryuma girmesinde mutlaka bir dış etken var gibi duruyor. En azından ben öyle düşünüyorum. Konunun açılması keşke böyle bir acı olay sonrası değilde başka türlü olsaydı, bizler için çok faydalı olacak gibi. Ayrıca formda ki arkadaşlarımızın geçmiş olsun dilekleri yanında yorum olarak katkıları da olursa en azından bilgi paylaşımı ve faydalı bir konu olur.
Saygılar.[/QUOTE]Öncelikle yemlemede çeşit kullanıldı ancak dediğim gibi yemlerin daha sonra balıklar yer mantığı ile suda bırakılmaması gerektiğini belirtmiştim. Yemin türü bu konuda fark etmeyecektir. Ama şunu söyleyebilirim frontosa etçil bir balık olduğundan protein ağırlıklı yemlerin bu bakteriyi daha çok beslediği söylenebilir. Su sıcaklığının derecelerini belirtmiştim. Beni şaşırtan biraz daha cichlidler için soğuk su olmasıydı. Bu bakteriye ankara suyununda metaryellerinin ağırlaşmasıyla etken oluşmuş olabilir. Bu konuda herhangi bir fikrim yok. Ancak içeride kullanılan malzemelere ve camlara kıl şeklinde yapışıyor. Suyu zehirliyor. Dediğim gibi oluşmak için temizlenmesinde geç kalınmış filtrelerde ortamını buluyor. Benim gözlemlediğimde iç filtrenin içinde çamurlaşmış pisliğin hemen üst tabakasındaydı. Bu yüzden kendisine uygun ortamı böyle buluyor diyebiliriz. Bir ek olarak suyun sertleştirilmesinden sonra meydana geldiğini daha öncede söylemiştim. Su sertleştirilmelerini dikkatli bir biçimde yapılması şart. Hızla artırılan su sertliğinin zararı oldukça fazla. Bakteriyi beslediğine eminim.
Daha önce önemli bir biçimde anlatılabilseydi ama bunun en azından sadece bende kayıp olarak kalmasını isterim. Umarım hiç kimse bu kaybı yaşamaz. Teşekkür ederim. Saygılarımla...
[QUOTE=Selçuk]Çok geçmiş olsun Salih Bey, değerli bilgiler için teşeşkkürler.
Balıkların hareketlerinde kesinlikle farklılıklar var. Sürekli kendi edindikleri bölgede yada gölge ve rahat hissettikleri bir yerde durarak başları öne eğik biçimde derin derin nefes alıyorlar.
İyi dilekleriniz için ben teşekkür ederim. Saygılarımla..
[QUOTE=sivaslı_58]Geçmiş olsun.Ayrıca bizi bilgilendirdiğiniz için saolun, o zaman iç filtre akvaryum ve balıkların sağlıkları açısında zararlıdır sonucu da çıkartabilirmiyiz burdan?Saygılar.[/QUOTE]
İç filtrenin tamamıyla zararlı olduğunu söyleyemeyiz. Yalnızca dediğim gibi bir kaç etkenin bir araya gelerek hastalığın hızlı yayılması ve oluştuğu yerler filtreyle başlayıp bütün akvaryumu camlar dahil sarması. Bundan kesinlikle iç filtrenin zararlı olacağını çıkarmamalıyız. Bu bakterinin yayılması durumunda iç filtrenin hemen çıkarılıp güzelce temizlenmesi gerekiyor. Yalnız filtreyle değil, bütün akvaryumun dediğim gibi iyice ve güzelce temizlenmesi önemli. Başlangıç noktası olarak iç filtre de olmayabilir. Belki başlamak için uygun bir yer seçim yapıyor diyebiliriz. Bunun için dış filtrede bu bakterinin yuvası olabilir. Bu yüzden camlarımızda kıllarla sarılmış bir görünüm bulunuyorsa bu bakteri olduğuna sizi temin edebilirim. İnşallah hiç biriniz bu durumu yaşamaz ve görmezsiniz.
Arkadaşlar, bir de fark ettiğim bir durum daha var. Akvaryumda suyun sertleştirilmesi için kullanılan karbonatın etkisi büyük. Daha önce karbonat kullanımı yapmadığım için bakterinin oluştuğunu görmemiştim. Son bir kaç ayda akvaryumdaki suyun sertleşmesi için attığım karbonat uygun ortamı sağlamıştır. Bu yüzden suyun sertleştirilmesi yapılacakken ölçümler alarak yapmanızda oldukça fayda var. Ankara'nın suyu sert olması sebebiyle suyu sertleştirecek kimyasalı ya da karbonatı fazla attığınızda balıklarınızın sağlığı açısından da zararlı etkileri olabilir. Bu yüzden yaşadığınız şehirlerde şebeke sularının sertliğini bilmenizde fayda var. Böylece tanganyika akvaryumlarında su sertleştirmenin daha dikkatli yapılması gerekir.
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Saygılarımla..
Cichlidlerde tuz kullanmak Hikmet beyin de dediği gibi dikkatli olmalıdır. Buna ek olarak daha profosyonel anlamda yaşadığınız şehirdeki sularda tuzluluk oranınıda bilmenizde fayda olacağını düşünüyorum. Buna bakma imkanınız varsa miktarı kendiniz belirleyebilirsiniz. Frontosalarda tuz su değişimlerinden sonra 500 lt de 2 avuç kadar attığımda yeterli oluyordu. Bunun için bir sorun yaşamadım ve görmedim. Ancak dediğim gibi oranları ölçek alarak yaparsanız çok daha faydalı olabilir.
Sonradan fark ettiğim kadarıyla imzanızda Frontosa akvaryumunda cüce vatozlarınız var. Eğer vatoz varsa onların tuzdan olumsuz etkileneceğini bilmelisiniz.
Saygılarımla...
Arkadaşlar, iyi bir kolonimi yaşanan üzücü bir olay sayesinde kaybettim. Bu yüzden buna örnek olarak sizlere sunmak istedim. Elimde sonradan aldığım damızlık frontosalar içeride son anda fark ettiğim ama ne olduğunu dahi çözemediğim bir zararlı bakteri saldırısından dolayı öldüler. Bu bakterinin oluşumunu inceledim ve bu üzücü olayın sizinde başınıza gelmemesi için uyarmak istedim. Kıl şeklinde camlara yapışan ve artık yemlerle sert suda hızla büyüyen zararlı bir bakteri. Belki forumda uyarıları yapılmıştır. Bu durumun özellikle frontosa gibi bakımı büyürken iyi yapılmadığında yaşanabilir olduğunu söylemek isterim. Yemleme gerçekten önemli bir durum. Balıklarınız yemi attığınızda eğer fazlasıyla kalıyorsa daha sonra yerler düşüncesiyle kesinlikle o yemleri orda bırakmamanızı öneririm. Bu zararlı ve öldürücü bakterinin bir su damlasında dahi hızla üreye bildiğine kendi gözlerimle şahit oldum. Bu yüzden de kesinlikle akvaryumunda yemlemelere dikkat etmenizi ve su sertliğinin kontrol edilmesi gerektiğini unutmayın.
Bakterinin balıktaki görülmüş halini resmedemedim ama anlatmakta fayda var. Bu bakteri öncelikle akvaryumun içinde iç filtre varsa süngerlerde kalan pislikle başlıyor. Daha sonra etrafa hızla yayılıyor. Camların üstünde kıl gibi görünür bir biçimde ve suyun içinde hayvanların üstüne yapıştığınıda gördüm. Çıplak gözle baktığınızda fark edebilirsiniz. Su değişimlerini düzenli yapmanızda yarar sağlamıyor. Ancak bütünen suyu değiştirmeniz bu bakterinin yok olmasını sağlar. Bu yüzden balıklarınızı kurtarabilmenin en güzel yolu suyu oturmuş başka bir akvaryuma bir şekilde almanız ve hastalığın yayıldığı akvaryumu bütünen boşaltmanız. İçindeki kaya vb. aksesuarlara kadar iyi temizlemenizi öneririm. Bakterinin üreme sıcaklığının garip bir şekilde biraz daha soğuk suda olduğunu gördüm. Tahminim 20 ile 24 dereceler arasında oluşuyor. Balık üreme esnasında yahutta yem yerken bu zararlı bakteriden etkileniyor. Uzun bir süre balığınız buna karşı gelebilir ancak kesinlikle ölümcül. İlk fark ettiğimde balığın yavru aldığını görmüştüm. Ancak bir ertesi gün yavruları atmasıyla birlikte bu çiftleşmeden dolayı vental bölgesinde (yumurtayı döktüğü yerden) yaralanma gibi bir durum gördüm. Bunun olması muhtemel değildi. Bir süre sonra ise balon gibi şişerek iltihaplanmaya dönüştü. Ve 3 hafta kadar balığın içinde ne var ne yok bitirdi diyebilirim. Balığın ölüsünü çıkardığımda yaptığım incelemede sürekli bakterinin girdiği kısımdan dışarı kan çıkmaktaydı. Bu kanın iltihapla beraber akabileceğini görebilirsiniz. Ancak sadece kan gibi görünsede dikkatli bakarak bu kısımda kıl gibi uzanan zararlı bakterinin içinden çıktığını görebiliyorsunuz. Ayrıca emin değilim bu konudan ama balığın vental bölgesinden girmiş olursa ve kurtarabilirseniz balığınızın kısır kalması olasıdır. Önlem olarak şimdilik bunları aktarabildim. İncelemeye devam ediyorum. Bir şeyler buldukça bu konuda paylaşım yapacağım. Umarım bu durum başınıza gelmez.
Hepinize sağlıklı balıklar, iyi bayramlar.
Yosunlanmanın çeşitleri vardır. Bu yüzden güneş görmesede bir çok yosun üreyebiliyor. Yemlerin mantarlaşmasından dolayı kahverengi tonlarında cama yapışan yosunlar bulunmakta. Tahminimce bundan dolayı. Balıklarınızı fazla yemliyor olabilirsiniz. Gözlemlemenizi tavsiye ederim.
Saygılarımla..
Düşünmekten hikaye yazdım üzerine...
Balık yaralanıyor ve sanırım içine düşmüş bir cisimde orasına takılıyor. Ya da kobay niyetine bir deneme yapılıyorda olabilir.
Maşallah, sağlıklı ve kayıpsız büyütmenizi dilerim. Umarım yavrularıda sağlıklı olur.
Saygılarımla...
Gerçekten çok güzel bir görüntü. Maşallah...
Koloni halinde almış iseniz balığın diğerlerine oranla büyüme hızına bakılarak anlaşılabilir. Ancak zahmetli ve takip ister. Bunun dışında en geçerli yol anüs-vent'tir. Bu şekilde en kesin biçimde bilgi edinmiş olursunuz. Çok daha profosyonel bir anlamda resimden bu şekilde bakılsa dahi net ve kesin bir sonuç elde edilemez. Kafa yapması protein ağırlıklı besin su sıcaklığı ile de ilgilidir. Dişilerinde erkekler gibi kafa yapanlarını bizzat gördüm. Özellikle boyut ve yaşınıda bilmeniz önemlidir. Ancak ;
(Anüs-Vent her zaman en geçerli yoldur)
Balığınızı akvaryumdan çıkarıp anal yüzgecinin olduğu hizadan baktığınızda ;
"0o" şeklinde ise dişi,
"oo" ya da "00" şeklinde ise erkektir.
Ayrıca balığın dışarı çıkarıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken husus fazla dışarıda tutmamanızdır. Bu durumda balıkta belki bir problem olmayabilir ancak riske edilmemesini öneririm. Cinsiyetinden çok sağlığı daha önemli bir durumdur. Bu yüzden arka arkaya 2 kere baktıktan sonra örneğin sabah bunu yaptıysanız akşam yem vermeden önce tekrar 2 kere çıkarıp bakmanız sağlıklı ve daha iyi olacaktır.
Saygılarımla...
SON MESAJLAR
- Shrimp Gh+ Cyber_Scout, 00:35
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı Semaay, 00:25
Yeni Üye Forumu - Yandan Sump Buharlaşma Sonucu Devirdaim Durması Tortuga7, 00:19
Filtre ve Sump Yapımı - Bitki Türü Bilgisi Cyber_Scout, 23:33
Bitki Türleri ve Bakımı - Petshop'a Akvaryum Sistem Kurulumu kadir158, 23:20
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Piranamın Türü Nedir Acaba 1Balikci, 23:12
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Selamın Aleyküm Erencann, 23:10
Yeni Üye Forumu - Neolamprologus Multifasciatus caga71, 22:58
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Betta Karında Şişlik Ahmet özşen, 22:47
Hastalıklar ve İlaçlar - 🎧 Şu Anda Ne Dinliyorsunuz? | Bir Forum Klasiği ツ 1Balikci, 22:06
Forum ve Site Hakkında - Aktif Toprak Ve Ters Osmos Sistemleri Cyber_Scout, 22:04
Taban ve Gübreleme - Görseldeki Japonlar İçin 100 Litre Yeterli Midir EmiirKaan, 21:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - L144 Şeffaf Dışkı akvarist10UR, 18:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Dizayn Önerisi fishhyy, 18:15
Yeni Üye Forumu - Sunsun 603b Filtre Dizilimi deriinmavi, 17:28
Filtreleme Seçenekleri - Hava Sirkülasyonu İçin Sineklik İle Çerçeve 2023çiçek, 15:24
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Akvaryum Buhar Kapağı Menteşe Bulamıyorum. Shortbuff, 15:22
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumlarda Buhar Cami ? Shortbuff, 15:07
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Ölçülerim Channa İçin Yeterli Mi Can78, 14:32
Yeni Üye Forumu - 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum √olkaπ, 14:09
Akvaryum Tanıtımı - L144 Vatozum Astronot Akvaryumuna Yumurtlamış MelihSvS, 13:54
Canlı Doğuranlar - 70lt(70x35x35) Akvaryumum İçin Tür Tavsiyesi EmiirKaan, 13:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Moli Balığı Cyber_Scout, 12:49
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryumda Yeni Başlayan Nokta Canlılar Onur6886, 12:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Parkede Eğim Can78, 09:41
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Tavsiyesi Mirza Adar, 01:42
Akvaryum Bilimi - Kabukçul Akvaryumum Neolamprologus Multifasciatus fishhyy, 01:39
Akvaryum Tanıtımı - 30 Küp Akvaryumda Hangi Balığı Besleyebilirim EmiirKaan, 23:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Erkek Betta Yenı Ekledıgım Lepisteslere Kabardı Cyber_Scout, 22:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Inci Gurami - Trichogaster Leerii Cyber_Scout, 22:03
Labirentliler Tanıtımı - 80x45x45 Karma Bitkili Ve Karma Balık Türleri Cyber_Scout, 22:01
Akvaryum Tanıtımı - L144 Karın Şişmesi Cyber_Scout, 21:06
Yeni Üye Forumu - Endler Koleksiyonum Köroglu.88, 17:22
Canlı Doğuranlar - Cüce Amerikan Dünyası Laetacara, 16:26
Güney Amerikan Cichlidleri - Bunun Ne Olduğunu Bilen Var Mı Cyber_Scout, 12:53
Yeni Üye Forumu - Tabanda Pomza Taşı SuperSport, 12:12
Taban ve Gübreleme - 📌 Yeni Tank Sendromu Ve Azot Döngüsü seiryuhare, 11:12
Makaleler ve Tercümeler - Orandalarda Kuyruk Erimesine Çözüm Bulamıyorum Cyber_Scout, 11:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Sunsun603b Dış Filtre Ve Dış Filtre Malzemeleri Cyber_Scout, 11:02
Filtreleme Seçenekleri - Nano Tankta Eriyen Bitki Yaprakları Fin World, 08:37
Bitki Akvaryumları Genel - Karidesimde Yumurta Varmı, Dişi Erkek Ayrımı NightWist, 04:16
Omurgasızlar - Yosun Sorunu EmiirKaan, 03:48
Yeni Üye Forumu - 50lt Akvaryum Sessiz Filtre Önerisi Manguday, 00:44
Yeni Üye Forumu - Java Fern Çürümesi Fin World, 23:45
Bitkili Akvaryum Canlıları - Nerite (salyangoz) Üretmeyi Başardım Millet Cyber_Scout, 23:13
Bitkili Akvaryum Canlıları - Hastalık Mı Genetik Mutasyon Mu? Cyber_Scout, 23:02
Hastalıklar ve İlaçlar - İmparator Ciklet Dişisi Arıyorum Emrullahakv44, 22:57
Yeni Üye Forumu - Japon Balığımda Sorun Var Deniz001, 22:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Tetra Akvaryumum Hasan117, 22:22
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 21:02
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mesaquarium'dan Sağlıklı Ramshorn Salyangoz Mesaquarium 00:38
- Geriye Kalan Malzemelerim SJess 23:57
- Megastoma - Cacatuoides - T.candidi HarunYILDIRIM 23:31
- Kırmızı Yapraklı Amazon Ramses06 23:17
- Kampanyalı Siyah Bazalt Bitki Kumu Öğretmen Ali 23:04
- Sadece Bursa Endler Sılver Black Flame-cüce Vatoz Öğretmen Ali 23:04
- Yeni Paket-bu Sezonun En Büyük Kampanyası-ücretsiz Öğretmen Ali 23:04
- Sarı Prenses- Beyaz Prenses- Auratus- Şeker Pembe Malawi market 22:41
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 22:41
- Eş Kakudu(fiat Düştü) Haci dağ 22:38
- Kaliteli Malzemeler Ve Yati Kökleri MurathanM 21:22
- Geophagus Arıyorum MurathanM 21:22
- Acill Satılık L333 Grubu Arch.Hüseyin 21:12
- Smart 50 Isıtıcı 250 Tl Özgür7 21:10
- Seachem, Akvaryumlar, Malzemeler Uygun Fiyat!!!! Özgür7 21:10
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 19:56
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 19:56
- Leleupi & 4 Çeşit Nadir Endler scorpion26 19:56
- Mpanga Ve Sarı Prenses Ercankurt 19:41
- Bakımı Kolay Low Tec Bitkiler Hobiçiler Kazansın ozanercan34 19:22
- Mutlaka Listeye Bakınız Coskun59 18:34
- Jumbo Elma Salyangoz Altın Sarısı Coskun59 18:34
- 2 Blue Elektric Ramirezi Toplu Fiyat 500 Tl iSMaiL_1074 16:38
- Ista 3in1 Mayalı Sisteme Uygun Co2 Difüzör iSMaiL_1074 16:38
- Subulata, Java Fern, Cryptocoryne Wendtii Sp, zimdaldil 16:15
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 15:58
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 15:58
- Moss Teli CevdetSERBEST 15:58
- İhtiyaç Fazlası Oase Skimmer Cam Lily Pipe Co2 Gös platinium 15:34
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 15:20
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 15:20
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 15:20
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 15:20
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 15:20
- Blackline Tetra Jumbo Boy rasporasrc 15:18
- Sarı Ateş Neon Karides (neocaridina) rasporasrc 15:18
- Cryptocoryne Türleri corail79 15:15
- Anubias Nana corail79 15:15
- Hagen Fluval Flex 123litre Ve Chihiros Wrgb-120cm Deathgrip 15:09
- Channa Aurantimaculata (32cm) Deathgrip 15:06
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-02/05/26 osmandbnl 14:57
- Medaka Yetiştirme Seti 5'lik-10'luk ternapi 14:41
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 14:18
- Melek, Koi Betta, Red Cap Oranda, Tül Yavru Vatoz nikon_ 14:18
- Mikro Kurt Kültürü, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 14:18
- Bugün Alana Hepsi750 Rainbow Çift Ve Severum Erkek aires 14:12
- Mikro Kiriza Yavru - Comp. Kantalamba F0 Hiko 13:22
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 12:49
- Uygun Fiyata Akvaryum Malzemeleri ozan_1903 12:49
- Damızlık L010a Erkekleri Ve Singapur Tül Erkek ozan_1903 12:49
KULLANICILAR
- 76 Online Kullanıcı, 43 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.
