ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yekin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Nisan 2008 01:58
Son Ziyaret:
08 Kasım 2014 01:49
Toplam Mesaj:
300 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ekin sinan
Doğum Tarihi:
23 Eylül 1986
Yaş:
37
İl:
Çanakkale
Meslek:
adam olma fakültesi 1. sınıf
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


MBUNA ÇİFTLİĞİ....05542114715

SON 10 MESAJI

iki tane onluk cam yetermi?
Ufuk bey  geçmiş olsun.Yapıcağınız tek şey normal bir şekilde yapıştırıp 10mm camlar ile  her köşeye  destek verip  iyice slikonlamaktır.
Gecko Tankim

Serdar bey. bulabilirmisiniz bilmiyorum ama  eublepharis angramainyu diye bir tür var. Bizim ülkemizin gckolarından ve endemik sadece urfa civarlarında bulunuyor  şuan nesli tehlike   altında. Kısmet olursa bi kaç ay içerisinde arazii çalışması yapıp  bir çift yakalamayıı planlıyoruz. Üretip doğaya geri salma gibi bir  proje açmak istiyoruz.

Bu türden  yurt dışına  çıkartılıp üretilmeye çalışıldığını duymuştum. Ama üretildimi bilmiyorum.


Bende size bir site  önereyim.

http://danygeckosbreeding.weebly.com/index.html

üremeleri, beslenmeleri,  yavruların yumurtadan çıkışı, çiftleşmeleri her şey var bu sitede.Eğer çevirip okuyabilirseniz çok faydalı olacaktır.

Yemlemede bahsettiğin aldığın şey büyük bir ihtimallee un kurdudur ve ve sitede üretilmesii var ,çok kolay  birkaç tane anaç böcek alıp larvalarını kolaylıkla alabilirsin.Yeme  boşuna para verme  yani

Bu arada g5 de güzel bir tür alma imkanınız varsa alın derim.

Sizin gösterdiğiniz türlerin hepsi tropik türler benim bahsettiklerim ise daha çok kurak iklim geckoları bunu dikkate alıp ona göre dekor yaparsınız. Şuan ki dekorunuz  söylediğiniz  türler için çok güzel.

Bir tek sorum olacak kullandığınız ışık ne?

yekin2011-06-12 00:20:26
Gecko Tankim
Serdar bey maşşallah çok güzel işler yapmışsınız.Geckolar benim hem tez konu hemde  en sevdiğm sürüngenlerden.Eğer üremleri beslenmeleri cinsiyet ayrımı gibi  aklınıza takılarn bişey olursa elimden geldiğnce yardımcı olurum.Ve imkanınız varken orda çok nadir ve güzel geckolar var renkleri desenlere çok güzel olan türleri var onlardan edinmenizi tavsiye ederim.



bu resimdeki gibi bişey bulursanız  izlemeye doyamıyacaksınız.

Sarı İmparator mu?

Birinci balık sarı imparator  renginin turuncuya yakın olmasının sebebi fazla karoten içeren bits gibi yemlerden fazla vermekten kaynaklanıyordur.


Diğer balık ta sarı imparator olabilir çünki sarı imparatorların  çok değişik varyeteleri var ve tama ile sar sarı olmazlar. biraz araştırma yaparsanız forumda  türünü tspt edebilirsiniz.
LD akvaryum AFRİKADA videolar sayfa4

Sözü edlen mehmetyıldırımı tanımam,etmem.Bildiğim tek şey ömer beyin çanakkaleye geldiği ilk gün  evinde bizzat bilgisayarından ve kendii fotoğraflarıda var ama forumda paylaşmamış daha hatta videolarıda var. Daha fazla bu konu üzerinde konuşmaya gerek yok heralde.Ömer beyde en yakın zamanda fotoğrafları hatta videoları yükler ve  kimsenin aklında soru işareti kalmaz zaten.


Fotoğraflar benim bilgisayarımda da var ancak ömer beyin eklemesi daha  doğru olucağından ben eklemiyorum şimdi.

LD akvaryum, ve ömer  kardeşimin eline emeğne sağlık. Hobi adına çok yol kat ediyor ülkemiz onlar sayesinde  nazar değmemesi dileğiyle. Hayırlı hobiler...........
460 LT LİK MBUNA AKVARYUMUM MSOBO MAGUNGA (YENİ FOTOLAR YÜKLENDİ 2 DE)
Mustafa bey, balıkları biraz daha bol beslerseniz daha iyi olucak formdan düşmüş gibi geliyor biraz.Ama fazla protein ağırlıklı değil. Birde ikinci fotoğrafta arkadaki ağzı dolu dişiyi ya kusturun yada ayırın,gidişat pek iyi değil çok zayıflamış.
F0 Nazar boncuklarım Tropheus Malagarasiler(güncel foto syf4)
Ömer kardeşim sonunda balıkların fotoğraflarını eklemişsin.Hoş, ben haftada en az bi iki kere canlı görüyorum ama fotoğraflarıda gördük sonunda.

Kardeşim bu balıklara ilk geldiği günden beri nekadar özen gösterdiğini bi ben  bilirim heralde , türün sertliği ve  bir kaçtalıhsizlik biraz sıkıntıya soksada seni sıkılmadan bezmeden  sabırla bekleyip uğraştığın ve yavrularını almayı başardığın için seni bi kez daha tebrik ediyorum.

Daha nice güzel  mavi gözlü yavrular dileğiyle kardeşim.

Bu arada aman deyim o  erkeği dikkat et  boş bırakmaya gelmiyor ne zamn ne yapıcağı beli olmaz
460 LT LİK MBUNA AKVARYUMUM MSOBO MAGUNGA (YENİ FOTOLAR YÜKLENDİ 2 DE)

Oktay bey, ben yazmayı unutmuşum resimdeki balık  11-12 cm  mustafa beydeki balıklar ise daha 6-7 cm anca var.O yüzden biraz daha beklemek gerekli.

460 LT LİK MBUNA AKVARYUMUM MSOBO MAGUNGA (YENİ FOTOLAR YÜKLENDİ 2 DE)

Fotoğraftaki balık balıkların babasıdır.

Öncelikle balıkların boyutu akvaryuma yeni girmesi ve yaşı balıkların renk ve  genel vücut özelliklerini tam olarak göstermemsine neden olur.

Özellikle magunga gibi bir tür için erkeklerinin tam olarak  renklerini basması yaklaşık 7-8 aylık  olmalarını gerektirir.

Bazı balıkalr için  özellik ve renk  yaş ile orantılıdır.Mesela labeotropheus türleri tam  1 yaşına girdikeri gün renklenir ve ürerler daha öncesinde balık tam anlamıyla kahverengi bir  halde gezerken  bir kaç gün içerisinde buz mavisi gövde  lacivert maske ve kırmızı sırt yüzgeçlerine sahip olur.
Mustafa bey bi kaç ay daha baktıktan sonra balıkalrın  fotoğraflarını tekrardan yayınlar ise  balıktaki değişimi görüceğiz.

Bu zaman kadar 50 den fazla mavi türünü , 10 dan fazla tanganyika türünü  bir çok vatoz ve değişik tür balıkalrı  besledim ve balıkların belli bir yaşa gelmeden   ne olduklarını söylemek hala  benim için bie zordur.

Oktay bey balıkları bir kaç ay sonra   daha güzel cekilmiş fotoğraflarını bekleyip tekrardan yorum yaparsa sevinirim.

Saygılar. Sağlıklı balıklar.
460 LT LİK MBUNA AKVARYUMUM MSOBO MAGUNGA (YENİ FOTOLAR YÜKLENDİ 2 DE)
Mustafa bey akvaryumunuzun maşallahu var.Magungalarıda gözüm biyerden ısırıyor ama.En yakın zamanda yavru alırısınız inş.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.