ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ExcellencE
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Temmuz 2008 20:40
Son Ziyaret:
06 Şubat 2023 18:56
Toplam Mesaj:
93 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yusuf demir
Doğum Tarihi:
02 Ağustos 1985
Yaş:
38
İl:
Tekirdag
Meslek:
System Engineer
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yusuf DEMİR

SON 10 MESAJI

Frontosa İle İlgili Türkçe Bir Forum
Güzel bir site hayırlı olsun..
Frontosa Mpimbwe Blue yavrularım
Balıkların hayırlı olsun.
Mpimbwe blue besleyen biri olarak en kısa sürede 400-500lt hacimli bir akvaryuma kavuşturmanızı öneririm.
Balık satışları hk.
[QUOTE=wessemeth]Örneğin benim şuanda satışta balığım var.Ve bende elden ortak noktada satıştan taraftarım.Çünkü ne straforum, nede hava basacak bir şeyim var.Alıcı bütün riskleri üstlense bile benim tecrübesizliğimden kaynaklanan zarar ne olacak?balıklaramı yanayım yoksa alıcının uçup giden paralarınamı.
Sizide anlıyorum ve hatta bende  bazen aynı zorlukları çekiyorum.Ama empatide yapmak lazım...
[/QUOTE]


Bu durumda sizi anlamamak elden değil yanlız almak istediğimiz zaman ne yapacağız buda önemli çare bulunsa güzel olacak.
Balık satışları hk.
[QUOTE=fırat açık]

Ben şuan canlı ilanları kısmında diger canlılar bölümünde lda 16 longfin vatoz satıyorum 2 cm boyunda olan balıga 4 tl istiyorum kendimden örnek vereyim size 10 balıktan 40 tl alacagım bu 40 tl için malzeme toplamak için cıkacagım zaman harcayacagım bu malzeme için bi ücret ödeyecegim (strafor kutu vs..) bunları yaptıktan sonra kalkıp otogara gidecegim  ve size bunu yollayacagım bu zamana kadar benim harcayacagım para minimum 20 tl bütün bunların karsılıgında sizden alacagım 40 tl iş böyle olunca benim bu balıkları size ulastırmam için bana cazip gelmesi gereken bi kısmı olması lazım o kısımda benim gibi şehirler arası balık yollayacak arkadaşlar için adet kısmı oluyor lütfen sizde bize bu kısımda anlayış gösterin siz ordan kalkın gelin balık almaya ben size zaten 10 adet hediye ederim bunu herkezde yapar teşekkürler saygılar..

[/QUOTE]


Sizi anlıyorum ama ben 10 adet istiyorum örnek ama siz 30-40 adet gönderebilirim diyorsunuz buradan bir iki arkadaş daha bulsam hiç düşünmeden alırım ortak olarak ama tek olunca hem maliyeti ağır geliyor hem adet çok fazla beni sıkıntıya sokan kısmı burası.


Balık satışları hk.
Kargo mikatarı veya kar düşünülmüyor ise siz taşımadan yana sıkıntı çekmek istemiyorsunuz anladığım kadarı ile ama bulunduğumuz yerde bulamadığımız veya çok aşırı pahallı olması sebebiyle alamadığımız türleri nasıl temin edeceğiz.

Satış ilanı verecek arkadaşlar bunu düşünse satmak istediği balıkları daha çabuk satar ve daha fazla akvarist istediği türe kavuşur.

Bunun bir yolu olmalı.
Balık satışları hk.
[QUOTE=pierr]Şehir dışına balık gönderiminde strafor koli alınması  gerekir veya bir koliyi straforla kaplamak gerekir, bu bir uğraştır ve masraftır.Balıkları koyduğumuz poşete hava bastırmak gerekir, bu da bir uğraştır.Sonra balıkları otobüs veya kargoya götürmek gerekir ve çoğumuzun bildiği gibi kargolar genellikle sanayi tarzı yerlerde oluyor ve oraya gitmek gelmek ayrı bir masraf ve ayrı bir uğraştır.Bunların tümü neredeyse 1.30-2 saat gibi bir zaman ister ve tümü aşağı yukarı 10-20 tl gibi bir para tutar.Her 10 balıktan gelecek paranın 10-15 tl bunlara gidip üzerinede bütün günün yollarda geçmesindense 30 balık satılır uğraşıldığına değer.Bunuda göz önünde bulundurmalısınız bence. [/QUOTE]

Eğer satan kişi o 15-20 lirayı hesaplıyor ise ilanlarında şehir içi fiyatı ile şehir dışı adet fiyatını ayrı belirtmesi gerekir bence.

Satıcı adeti 4 lira diyor alma niyetin oluyor bu sefer 30-40 adet aşağısında şehir dışı göndermem diyor.
İnternetten ismini vermek istemediğim ( antalya ) da yeri cüce alımı yapmıştım 5 adet istediğimde kargo yapıp gönderdi masrafı bana ait olmak şartı ile bu kişi gönderebiliyorsa diğerleri neden gönderemiyor.
Balık satışları hk.
Öncelikle konu daha önce açıldı mı bilmiyorum ama ben bulamadığım için konuyu açma niyetinde bulundum.

Sizlerle paylaşmak istediğim konu balık satışları ile ilgilidir.Ne zamandır L vatoz yavruları aramaktayım satışını yapan arkadaşlarla görüşmemde şehir dışı gönderimi hep adeti yüksek tutuyorlar ve bu nedenle gerek ben gerekse almak isteyen arkadaşlar alım yapamıyor.

Örnek verirsem : L 144 longfin yavrularını adeti 8 TL den satışa sunuyorlar ben anca 10 adet almak istiyorum kargo parası vs. üzerine dahil ederrek kendimi bütçemi ayarlıyorum. Satan arkadaşla görüşmemde şehir dışı en az 30 adet ve üzeri satış yapabileceğini ifade ediyor. Bu sebeple alımdan vazgeçiyorum doğal olarak.

Burada bulunduğun yerden bir kaç kişi toplanarak alım yapabilirsiniz diyeceksiniz ama bu olmadığında sonuç hep hüsran oluyor.


Bulunduğumuz yerde almak istediğimiz türlerin olmaması olsada astarından daha pahallıya verilmesi sebebi ile almak istediğimiz türleri nasıl alabileceğiz.

Bazı arkadaşlarda satışta olan balığı kargo yapamıyacağını istersek ortak nokta veya evden alabileceğimizi söylüyor. Ben Çorlu dayım Ankara ya 10 adet balık alacağım diye işimi bırakıp 120 lira yol parası verip balıkları almayamı gideceğim.

Konunun yanlış anlasılmassını istemem ama balık satışlarında şehir dışına gönderimde nasılsa alıcı tüm ödemeleri üstlenmiş vaziyette adeti az tutup daha fazla akvariste istediği türleri alma imkanını sunsanız daha iyi olacağını düşünüyorum.

Saygılarımla..
200*70*60 + sump fiyatı
Alsında Akvaryumcu arkadaşım 200*50*60 demişti bende genişliği 60 yapayım daha iyi olur demiştim 70 daha süper olur eminim yer sıkıntım olmadığı için problem yok 70 lik fiyatınıda araştırayım 12mm kurtarıyor zaten.

Önerin için teşekkürler.
200*70*60 + sump fiyatı
Frontozalarım için daha büyük bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum şuan 400lt sumpla birlikte 540 lt olan akvaryumumu

200*70*60 + sump 840 lt sumpla birlikte 1100lt olarak düşündüğüm akvaryuma

12mm cam akvaryum + sump + yerinde yapıştırma fiyatı 1000 TL verdiler sizce bu fiyat uygunmudur.

Akvaryuma profil sehpa yapma bana ait.

Görüşlerinizi bekliyorum.
ExcellencE2011-09-13 08:18:16
Köşe akvaryumu için tavsiyeleriniz




Bendeki akvaryumdan yapım aşamasında çektiğim bir kaç resim..
Önerim mobilya demir profili geç en önemlisi bu şekilde büyük ebatlardaki akvaryumu sağlam işçilikle yaptrılması. Ben bunun için 1 yıl araştırma yaptım en iyi şekilde nasıl olacağı ve ileriye yönelik sıkıntılar çıkartmaması için.
Şuana dek hiç bir problem ile karşılaşmadım.




SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.