ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
spolat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Eylül 2005 17:10
Son Ziyaret:
13 Şubat 2011 07:44
Toplam Mesaj:
116 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selim Polat
Doğum Tarihi:
01 Şubat 1975
Yaş:
49
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Selim Polat
ISTANBUL

SON 10 MESAJI

Frontosa blue zaire hk. güzel bi yazı...
Arkadaşlar alıntıladığınız bu makaleyi akvaryum.com için ben çevirmiştim. Herhalde 4-5 yıl oluyor. Aquapetcenter ve diğer bütün sitelerde buradan alarak kullandılar. Makalede kaynak da belirtiliyor. Ayrıca hem aquapetcenter'ın sitesinde yazar için kaynak olarak
"by: e-AquariumThai
Reference : African Diving Ltd.
Date: February 2, 2004" diye belirtiliyor. Çeviren olarak da benim adım yazılı. Ben da kaynak göstermeden kullananlara rastladım. Artık o da onların etik sorun.
spolat2009-11-28 12:13:05
Frontosa Kum Kazma

Frontasalar bunu çok sık yaparlar. Üretime süreciyle bir ilgisi yoktur.

BLUE ZAİRE
Ben 7-8 ay kadar önce Beylikdüzü'ndeki Tanganyika akvaryum'dan almıştım. Onun yakınında da Aquapet-center var. Onlarda da bulunduğunu biliyorum. İnternetten adreslerine ve telefonlarına ulaşabilirsiniz.
Bu arada her iki akvaryumcuyla da müşterilik hukukunun dışında bir hukukum bulunmuyor. Tamamen bilgilendirme amaçlı yazdım.
Saygılar.
ağzı dolu demosoni hakkında
Bence de ayırmak da fayda var. Ancak kusturmayı tercih ederseniz, Demasoni'lerin kusturulmaları en güç balıklardan biri olduğunu dikkate almak gerekiyor. Dişiler yavruları bırakmamak için epey direniyorlar. Bu durumda dişinin ağzına bir kürdan yardımı ile açarak aşama aşama kusturmak da fayda var. Balık birkaç yavru bırakıp kendini kastığı durumda onu akvaryumda aldığınız bir kova suyun içine bırakıp biraz dinlenmesine izin vermelisiniz. Ve bu kovaya da bol oksijen vermek gerekiyor. Ardından yeniden sağarak, kusturma işlemini iki üç aşamada tamamlayabilirsiniz. Kusturmayı tercih ettiğiniz durumda en az 10 gün beklemek yavruların yaşatılması için iyi olur. 2 hafta bekleyebilirseniz bu daha da iyi olacaktır.
Tabii yukarıda belirttiğiniz gibi kusturmamayı tercih ederseniz, zaten bu söylediklerime gerek kalmayacak.
İyi şanslar, sağlıklı balıklar. 
blue zaire moba yavrularım.
Balıklar Moba. Bende de bu boydan biraz daha büyük 14 adet var. Mobalar yavruluk dönemlerinde yüzlerindeki maske dışında, Moba'nın hakim formlarını göstermezler. 8-10 cm boya geldiklerinde renkleri oturmaya başlayacak ve damızlık boya ulaştıklarında da Moba'da kendisini gösteren menekşe mavisi renkler kendisini hissettirecektir. Ayrıca fotoğrafın çekildiği ışık ortamının da balığın yansıma biçimini etkilediğini atlamamak gerekiyor. Mavi ışıklı bir akvaryumda yavruların yüzgeç, bantlar ve yüz bölgelerindeki mavizilikler daha parlar görünürken, beyaz ışıkta daha mat görünebilirler. Ayrıca madem ki, güvendiğiniz birinden aldınız hiç dert etmeyin. En büyük sertifika güvendir.
Makaleler bölümünde sanırım 2 yıl kadar önce çevirmiş olduğum Blue Zaire Moba makalesi var. Orada nasıl yakalandıklarından başlayarak bu türü diğer Frontosa türlerinden ayıran kimi özelliklere değiniliyor. İsterseniz bir bakın.
Sağlıklı büyütmeniz dileğiyle.
Frontosa'ya ve Calvus'a hamsi balığı verilirmi..
Ben de 5-6 yıldır Frontosa'larımı ara ara Hamsi veririm. Ve birçok deneyimli Frontosacının da verdiğini  biliyorum. Önemli olan balığın taze olması ve yukarı arkadaşların da dikkat çektiği gibi haftada bir iki kere ile sınırlı verilmedi. Yağlanma riskine karşı. Frontosa akvaryumumdaki Calvus'ların da iştahla yediğine şahidim.
Saygılar.
ventralis mtoto
Rica ederim. Nereden bulabileceğiniz konusunda şimdi birşey söyleyemiyorum. Denk gelirsem iletirim.
Saygılar.
ventralis mtoto

Ben de 1 yıla yakın bir süre Ventralis Bright Blue türünü besledim. Sertlik konusunda Murat beyin dikkat çektiği noktalara katılıyorum. Sanıldığı kadar sakin bir tür değil. Ancak çok güzel bir tür olduğunu -tabii bunun kişisel bir tercih olduğunu da belirterek- söyleyebilirim. Özellikle sabahın ilk ışıklarıyla birlikte erkek renklerini müthiş canlılığı ile gösteriyor ve seyretmeye doyamayacağınız danslar yapıyor dişilerin çevresinde.

Kanımca bu türü huzurlu ve keyifli bir biçimde beslemek için, boyu 120 cm, eni de 50 cm'nin altında olmayan tanklara ihtiyaç var. Eğer dişi sayısı çok olursa erkeğin birden fazla olmasında sakınca yok. Ancak dişi sınırlı ise erkek sayısını da ona göre tutmak da fayda var. Örneğin 1 erkeğe 3-4 dişi ya da 8-10 dişiye 2 erkek gibi.
Bu türü ben Furcifer Kigoma ile birlikte de besledim, zorunlu olarak bir süre damızlık Frontosalarımın tankında da misafir ettim. Bir kayıp yaşamadım. Ancak yumurta tutmak konusunda dişilerin çok hassas olduklarını gözlemledim. O nedenle de, üretim için, bol dişi az erkek ve akvaryumda saklanma yerleri gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki, balığın eşleşme sürecinde geniş bir krater açtığını da dikkate alarak akvaryumda buna uygun geniş alanlar bırakmak şartı ile.
Beslediğim damızlık Ventralis dişilerinin her biri 2-3 kez ağızlarına yumurta aldılar, ancak 3 günden fazla tutamadılar. Kusturmadan önce en az 1 hafta kadar beklemek istediğim için de yumurtaları yavruya dönüştürme şansım olmadı. Ancak geniş bir akvaryumda, onlara istedikleri olanakları tanıyarak sabırlı bir bakımla yavru alınabilir diye düşünüyorum.
Bu türe dair gözlemlerini aşağıda linkini verdiğim makalede de yazmıştım.
Saygılarımla.
 
1E 1D frontosa
Bence akvaryumunuzu bütüyünceye kadar, dişiyi eğer imkan varsa bir arkadaşınıza emaneten verin. Daha sonra edindiğiniz akvaryumun büyüklüğü kadar, balık ilave etmeniz daha mantıklı görünüyor. 400 litre ve üzerindeki bir tankta 1 erkek 3 dişi tutabilirsiniz. Büyüklük arttıkça doğal olarak ekleyebileceğiniz balık sayısını da artırabilirsiniz.
Saygılar.
Frontoza mı?-Tropheus mu?
Her iki türü de besliyorum. Her ikisinin de kendine özgü güzel tarafları var. Ancak kimi hobiciler Frontosaları büyüdükçe ağır hareket eder hale geldikleri için tercip etmediklerini dile getiriyorlar. Ancak ben 4 yıldır severek besliyorum.
Frontosa ve Tropheuslar beslenme biçimleri farklılık gösteren iki türdür ve ayrı akvaryumlarda beslenmelidir. Bunun deneyimli Tropheusçuların ve deneyimli Frontosacıların neredeyse ortak fikri olduğunu söyleyebilirim. Frontosa akvaryumda tutulacak olan Tropheuslar, etçil yem verdiğinizde bloat olacaklardır ve balık kayıpları yaşanacaktır. Frontosaları da sadece bitkisel yemle beslemeye kalkarsanız gelişmeleri ciddi ölçüde yavaşlayacaktır. O nedenle zorunlu olmadıkça ve kısa süreli olmadıkça bu iki türü ayrı akvaryumlarda tutmak da fayda var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.