ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hakangormek
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ağustos 2008 21:06
Son Ziyaret:
23 Mart 2022 17:09
Toplam Mesaj:
100 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
HAKAN GORMEK
Doğum Tarihi:
12 Temmuz 1972
Yaş:
51
İl:
Istanbul
Meslek:
ENDUSTRIYEL TASARIM
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yaşlanarak değil yaşanarak öğrenilir.Zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.

SON 10 MESAJI

Yavrudan tropheus büyüten arkadaşlar!
Selamun aleyküm arkadaşlar,
Bende yaklaşık 5 aydır 54 adet red rainbow yavru besliyorum  diğer türleri bilmiyorum ama bu versiyon kesinlikle muhteşem , aldığımdan beri bütün yemlerini garlic guard emdirerek vermeye çalışıyorum ve bu güne kadar şükürler olsun hiç hastalık görmedim . Her ne kadar bizim sularımızda doğup büyüseler de yaradılışları itibarı ile özgürlüğüne düşkün balıklar zaten karşılaştığımız sıkıntılarda hep bu yüzden tankınızın büyük olması güzel ama stress anında kaçabilecek kadar büyük değil. O yüzden yavrudan büyüteceklere en önemli tavsiyem en az 30 adet ile başlamaları aksi takdirde sinirli balığın dikkati dağılmayacaktır ve devamlı aynı balığın üstüne gidecektir. Şu an en büyük balığım 7cm en küçüğü 4,5  5 cm civarında ve erkekler oldukça kendilerini belli etmeye başladılar renkleri şimdiden bariz oturmaya başladı .Kış aylarının gelmesi ile otçulu bir miktar azaltıp  proteini bir miktar arttırdım ve şu an balıklarım çok sağlıklı . Yemleri özellikle granür yemleri kesinlikle su veya sarımsak suyu emdirmeden vermeyin derim hazmını kolaylaştırmak lazım bu balıkların bunun dışında mükemmel bir tür keyifli hobiler herkese.
Saygılar.
tropical süper forte %33 granur, pul yem paylaşımı
Konu havada kaldı cevap yazan veya bilgi verende yok siparişi iptal ediyorum.
Saygılar.
tropical süper forte %33 granur, pul yem paylaşımı
Doğan Bey,
Süper forte granür 300 gr bana da ayırırsanız sevinirim.Hafta sonu Cumartesi ve pazar günleri dağıtım için müsait olurum.

Cinsiyet Ne Zaman Belli Olur ?
1 hafta arayla 2 gurup yavru ekledim.İkinci eklediğim gurup ilk guruptan 1 cm daha büyük, balıklar red rainbow ilk gurup kantalamba 2. gurup kasanga umarım sorun olmaz.
Saygılar.
Cinsiyet Ne Zaman Belli Olur ?
8 cm olana kadar balık sayısı baya düşecek herhalde daha şimdiden başladılar kavgaya.
Cinsiyet Ne Zaman Belli Olur ?
Arkadaşlar tankım da  Red Rainbow Kasanga  yavruları besliyorum şimdiden köşe kapmacalar başladı en büyükleri 3 aylık civarı cinsiyetleri ne zaman belli olur.
Saygılar. 
Akvaryum Soğutması(Pc Fan ile) Yapımı
Arkadaşlar selamun aleyküm,
Sonunda suyu soğuttum ve bu iş benim açımdan noktalandı.Düzeneği şöyle izah edeyim 1 Adet emko 3710 , 2 adet 15cm capında banyo havalandırma fanı , fanlar zaten direk 220 ile çalışıyor akvaryumun üst kapağı menteşeli ön kısmını katlayarak akvaryumun üstünü açtım ve açık bölüme mdf yaptırdım ,
mdf ye 2 adet 15cm *15 cm yuva açtırdım ve bu yuvalara fanları monteledim , 1 adet 10cm *12cm yuva açtırdım ve buraya da yem makinasını yerleştirdim.
Fakat şöyle bir sorun var burada arkadaşlar 12 volt  fanlarla bir gecede 3-5 derece düşürebildiklerini yazmışlar bu bende baya yavaş ilerliyor benim fanlarda bir sorun var herhalde 2 gün oldu full çalışıyorlar 30 dereceden 27 dereceye 48 saatte anca düştü acaba pc fanları dahamı kuvvetli diye düşünmeye başladım.
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa hepimiz istifade etmiş oluruz.
Saygılar.
Akvaryum Soğutması(Pc Fan ile) Yapımı
Bundan iyisi şamda kayısı , yarın bende musaitim biraz araştırayım.

Akvaryum Soğutması(Pc Fan ile) Yapımı
Arkadaşlar öncelikle hayırlı cumalar,
Dün akşam 150 cm banyo havalandırma fanı alım ve straforun ortasını delerek fanı bölgeye yerleştirdim , sump ın son haznesine yerleştirdim fakat su yüzeyinden yaklaşık 15 cm kadar yukarda kaldı. 10 saatlik çalışmanın sonunda sıcaklık 1,2 derece kadar düştü . Sanıyorumki suyun yüzeyinden uzak olması neticeye olumsuz yansıdı. Herhalde ust kapağa montaj etmemiz daha iyi olcaktır .Hem su yüzeyine yakın olur hemde daha geniş bir yüzeye dağılır soğuk hava.
Bu konuda deneyim sahibi arkadaşlarda tecrübelerini yazarlarsa hoş olur.
Saygılar.
Akvaryum Soğutması(Pc Fan ile) Yapımı
Buna benzer konularda 12 volt değilde direk 220 voltla çalışan fanları kullananlar vardı zannedersem iş oraya doğru gidecek çünkü sorun kullanılan malzemede sanırım. Fanları dik tutmanız sadece bozulmayı bir miktar geciktirecektir. Ama ev tipi fanlar daha sağlam malzemeye sahip iyide onuda nereye sığdıracaz  bakalım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.