ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mehmetay07
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Kasım 2008 11:53
Son Ziyaret:
24 Nisan 2016 13:58
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet ay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mehmet ay

SON 2 MESAJI

Deniz akvaryumu kurucam,denizden topladıklarım !

Pahalı balık ve sürüngen almadan önce denizden deniz yıldızı,salyangoz,istiridye , kaya ve birkaç çeşit bitki topladım. Denemek içinde birkaç tane moli aldım umarım denge sağlarlar 1,5 ay oldu.Canlıları sizinle paylaşmak istedim.Tebessüm

 


 

 


mehmetay072009-09-29 12:54:54
Denize yeniden merhaba Yeni maceram syf 3 de
[QUOTE=VOLKANAYAZ]Bazı batıl inançlar, batıl inanç diyorum çünkü, zamanında ticaret yapan firmaların söylemleri ile oluşan kavramlar, günümüze kadar geldi.
 
Yurt dışında da kabul gören bir oran 7/1 fakat her akvaryumda geçerli değil.
 
Biz şunu çözümleyemiyoruz. Deniz akvaryumu dendiğinde bazı şeylerin standratlığını baştan kabul ediyoruz.
 
2 adet damselden oluşan akvaryumda deniz akvaryumudur, sps lerden oluşan bir reef de deniz akvaryumudur. Başlık olarak ikisi aynı nitelikde olsada ihtiyaçları farklıdır. Nasıl tatlı su akvaryumlarında inanılmaz profesyonel sistemler varsa, 2 adet japon balığının beslendiği çok basit sistemlerde mevcuttur. Bu deniz akvaryumu içinde geçerli.
 
Önemli olan kendimize bir sınır koyup, bu sınır doğrultusunda ilerlemek. Bence bu hobide İSTİKRAR ve DOĞRU KARAR, kayadan da protein skimmerdan da, iyi bir ışıklandırmadan da çok daha önemlidir.
 
Kurulan sağlam ve muhteşem tanklar görüyorum, miadları en fazla 5 ay sürüyor ve hobici sıkılıyor, tankını dağıtıyor. Çok basit sistemlerde yıllarca devam eden sistemlerde mevcut. Şimdi bu durumda ayakda kalan tank hangisi? Bana göre ayakta kalan ve devamlılığı devam eden tank en iyisi.
 
 
 
Tamer Bey kayaları oturmuş akvaryumdanmı aldınız? Suyu nasıl bir su ile hazırladınız (ro/damacana/ çeşme)? Kullandığınız tuz markası? Biraz daha detaylı bilgi verebilirmisiniz?
[/QUOTE]
 
Teşekkür ederim. Kayaları oturmuş akvaryumdan ama kargoyla geldiler. Suyu çeşme suyuyla hazırladım. Tuzun markasını hatırlamıyorum.
Bu arada forumda bir konuda tuzlu su akvaryumuna hem test etmek hemde suyun hazırlanmasını kolaylaştırmak için tatlı su balığı kullanıldığını okudum.Ama cinsini hatırlamıyorum. Velifera olabilir. Ama emin değilim bilen varsa tuzlu suda yaşıyan bu balığı bana yazarsa sevinirim.
 
Bu arada ben Tamer Arkadaşlar. Yanlışlıkla arkadaşın bilgisayarında yazmışım mesajı. Otomatik onun şifresiyle bağlanmış. Kusura bakmayın.
mehmetay072009-09-02 08:52:57

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 30 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.