ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ucubegothic
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Kasım 2008 09:51
Son Ziyaret:
11 Mayıs 2010 16:37
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih İŞCİ
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih ISCI

SON 10 MESAJI

Nasıl bir ışıklandırma yapmalıyım.
Arkadaşlar, 100x50x60cm ölçülerinde bir akvaryum yaptıracağım. Bu akvaryumda melek balıklarından bir kaç çift ve tabi ki bitki de yetiştireceğim. Amacım üretip satmak değil ama illa ki yumurta-yavru durumu olacağından, doğal dengesine bırakmak üzere bahsettiğim gibi bir akvaryum kurmak istiyorum.

İlk kez ideal ölçülerde bir akvaryumum olacağından en güzelini ve en doğalını yapmak istiyorum.

Sormak istediğim konu şu; kumundan aydınlatmasına, bitkilerinden dekorasyonuna kadar, melek balıkları için en ideal, doğal yaşamlarını sürdürebilecekleri akvaryumu nasıl oluştururum?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Dişi, Erkek kribensisi istemiyor
Son sorum; ben kribensislerin yavrular dahil birebir yem yediklerine şahit olmadım, normalde yiyorlardır değil mi? Yani ben yemi atıyorum ama dişi ve yavrular, erkeğe gelene kadar tüketmiyordur hepsini heralde düşünüyorum, yanılıyor muyum?
Dişi, Erkek kribensisi istemiyor
Yemleme konusunda örnekverebilir misiniz?
Ben genel olarak tetramin pul yem ve jbl in granül yemini kullanıyorum.

Bunun dışında kan kurdu yada canlı kurt mu vermeliyim?
Dişi, Erkek kribensisi istemiyor
Akvaryumda bitkilendirme ve kum değişimi yaptım. Aldığım kum yaklaşık 6 cm kalınlığında ve sanırım çöl kumu, aşırı ince sayılmaz ama orta iri taneli de değil.

Bu aşamadan sonra erkek krib'i akvaryuma saldım. Anne şu an hiç bir şekilde onunla ilgilenmiyor. Baba 'da bitkilerin arasında hareketsiz kalmak suretiyle sadece duruyor. Kepçe ile almak istediğimde hareketlenip  kepçeye gelmek istemiyor(doğal olarak).

Yalnız, baba rahatsızken kepçeyi uzattığımda kendisi kepçeye geliyordu, şimdi tam tersi, balığımın iyileşmesini ve eski formuna kavuşmasını çok istiyorum bunun için önerileriniz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim.
Dişi, Erkek kribensisi istemiyor
Onlar bir daha asla çiftleşmezler değil mi? Anladığım kadarıyla bunu söylüyorsunuz.
Dişi, Erkek kribensisi istemiyor
Merhabalar, çift kribensis'im yumurtladı, hatta yavruları bile çıktı ve Şu an 1 aylıklar.

Sormak istediğim şey şu; akvaryumda çok fazla salyangoz olduğu için kurtulmak amaçlı deep 'in salyangoz ilacını aldım, talimatına göre kullandım ancak, erkek krib, kullanımdan 2 dk sonra, aynen talimatında olduğu gibi nefes almak için yüzeye çıktı, olası su değişimini yaptım. ancak bir düzelme kaydetmedi ve ilaç ağır geldiği için aşırı hastalandı, bende tedavi tankım olmadığı için bir süre akvaryumda bıraktım ve akabinde dişinin erkeğin kuyruğunu koparmaya çalıştığını gördüm.

Bunun üzerine file içerisinde akvaryumun bir köşesinde tutuyorum, çok şükür erkek krib iyileşti. Ancak ara ara tankın içine saldığımda dişinin erkekle kavga ettiğini ve dişinin sonunda galip geldiğini görüyorum. Bu durumda erkek krib 'i yine ayırıyorum. Burdaki durum neden ileri gelir.

Teşekkürler.
kribensisler
İlk yumurtaları aldı çift kribensisler dün. Yavrular ne kadar zamanda yumurtadan çıkıyorlar, bir de gökkuşakları içinde yorumlarınızı bekliyorum, saygılar.
kribensisler
Açıklamalarından dolayı çok teşekkür ederim. Bu yorumlarını değerlendireceğim. Tekrar teşekkürler.

Çift olduğunu düşündüğüm gökkuşakları içinde bilgi almak isterim, bilen arkadaşlardan. Saygılar.
ucubegothic2010-02-12 21:52:40
kribensisler
Arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Yavrular için anne ve babanın belirli bir zamandan sonra aralıklı olarak ayrılması gerekliymiş, fakat benim ayırmak için uygun bir ortamım yok, bu durumda yavruların sağ kalma olasılığı ne olur?

Ayrıca da kribensisler ile birlikte baktığım Yeni Gine Gökkuşağı çiftim var, muhtemelen bu mesajın açacağı konunun yeri burası değildir ama adminlerden özrümü kabul etmelerini dileyerek devam ediyorum;

Aynı akvaryumda baktığım gökkuşaklarının da çift olduklarını düşünmekteyim, erkek, dişiye önceleri karşıdan artistik hareketler yapıyordu ancak bu gün gördüm ki, dişiyle aynı yüzme hareketlerini yapıyor ve hem hızlı hemde ona bitişik yüzüyor.

Onlar da çift oldu diye düşünebilir miyim? Eğer çift olma durumunu ortaya koyuyorsa bu hareketler, ne zaman yavru alırım ve bakımı nasıl olmalı.

tekrardan teşekkür ederim. Saygılar.
kribensisler
Merhabalar, bir çift kribensisim var, fakat erkek dişinin neredeyse 2 katından biraz daha büyük, normal olabilir ama asıl sormak istediğim şey şu, erkek dişiyi normalde çok feci kovalıyor, bu gün bir dişi daha aldım, eş tutmalarını istiyorum ve erkeğe seçenek sundum kısacası, ancak daha önce kovaladığı dişi ile şu an iyi anlaşıyor olsa da zaman zaman akvaryumun içinde dört döndürüyor, diğerini ise hiç sallamıyor, hatta eski dişiyi erkeğin yuva olarak belirlediği küp ün içinde bile gördüm, ve hatta dişi ile birlikte, erkekte yuvada duruyor, anlamı eş tuttukları mıdır?

Bir de erkek günlerdir yuvanın hemen sağ tarafındaki kumları ağzı ile alıp, daha ileri bir yere boşaltıyor hayvan resmen kazı yapıyor gibi, bu ne demek olabilir.

Saygılar, sevgiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.