ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
doesluck
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Aralık 2008 23:41
Son Ziyaret:
01 Aralık 2009 23:53
Toplam Mesaj:
58 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Evren Özbozdağlı
Doğum Tarihi:
19 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Eskisehir
Meslek:
Öğrenci, reklamcı, web tasarımcısı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Evren Özbozdağlı
128 litre Resif (Purple Tang, Clarkii, Yellow Watchman Goby, Sallylightfoot Crab,Cleaner Shrimpler, bolca conch, astra snail,Soft Mercanlar)
+ İran Kedisi :)

SON 10 MESAJI

Led Lablalı deniz akvaryumu...
Halil İbrahim Bey, 4 adet mavi ledden oluşan gece yanacak bir sistem de olabilir. 4-5 adet, 50 kafalı, sıralı ledlerden oluşan, gece sağ taraftan sol tarafa doğru giderek açılan, ayın bazı günleri ışık şiddetini arttırıp bazı günleri daha düşük tutarak yapabileceğiniz ay ışığı simülasyonları da var. Bu tamamen size kalmış.
Led Lablalı deniz akvaryumu...
Öncelikle mantarın ihtiyaçları nedir bilmiyorum ancak normal ledlerin par değeri yetmeyecektir. Sadece ayışığı simülasyonu olarak kullanabilirsiniz. Beyaz ledler ise yosunlaşma yapacaktır. Yurtdışında bu iş için powerledler kullanılıyor. 1 adet power led Türkiye'ye 4 euro gibi bir fiyattan geliyor. O yüzden yapmak biraz pahalıya gelebiliyor ki bunun sürücüsü, soğutucusu da var. Power led oldukça çabuk ısınıyor, ısısı akvaryuma etki edecek kadar değil ancak kendini etkiliyor. Isınınca daha çok elektrik harcıyor. E-bay gibi sitelerde hazır powerledli aydınlatma sistemleri bulabilirsin. Türkiye'de baştan yapmaktan çok daha ucuza geliyor. Hatta adamlara mail atarsan senin için istediğin özellikte ve ebatta yapıyorlar. Türkiye'de power ledli aydınlatma sistemi kullananlar var. Memnun olduklarını biliyorum.
şöyle bir akvaryum kurmak istiyorum
Emre Bey bahsettiğiniz balık türkçede lepistes olarak geçiyor ve tatlı su balığı. Size tavsiyem öncelikle tatlı su ile başlayın. Canlı doğuranlarla tecrübe kazandıktan sonra bitkili akvaryuma yönelin. O zaman neon gibi sürü balıklarını da besleyebilirsiniz. Tüm bu süre zarfında tuzlusu ile ilgili okuyabildiğiniz kadar kaynaktan yazı okuyun, araştırın. Forumları tarayın. Tuzlusu bu hobinin en üst noktasıdır, buraya birden gelebilirsiniz, ancak kalıcı olmak için deneyim sahibi olmanız gerekir.
300 LT. GEÇİŞ
5 tang fazla olacak bence. Bu arada purple tang en agresifleri bence. Özellikle zebrasoma cinsi tanglere karşı agresif olabiliyorlar. Purple yellowla muhakkak dalaşacaktır. İlla 5 tane ekleyecekseniz sıralamayı şu şekilde yapın:

Purple Tang
Yellow Tang
Blue Tang
Powder blue tang

Balıklar birbirine alıştıktan sonra diğer balığı ekleyin. Size tavsiyem yellow'un purple'dan bir kaç cm büyük olmasıdır. Bu arada 4 ediyor balık sayısı, herhangi birini çift mi ekleyeceksiniz? Çift eklemeyi düşünüyorsanız blue tang çift olabilir. Ancak diyeceğim şudur ki, bu litraja 5 tang çok fazla. 2 tang çok daha uygun olacaktır.
300 LT. GEÇİŞ
8x39w 250w mhtan daha fazla elektrik yakıyor ama neyse. Volkan Bey'in dediğine katılmakla birlikte, bence 2 adet tang ekleyebilir rahatlıkla bakabilirsiniz. Zorlarsanız 3 olur, ancak canlıların yüzme alanı daralır. Özellikle blue tang gibi türlerde strese bağlı kayıplar yaşayabilirsiniz. Yani 2 iyidir :)
Kayaların yapıştırılması


Bu ürünü kullanabilirsiniz. KoraFixStick olarak geçiyor. Sadece canlı kaya değil, sert mercanları ve sert tabanlı yumuşak mercanları da yapıştırabilirsiniz.
Peppermint Shrimp
Şekil olarak benzemekle birlikte farklılardır. Bilimsel adları:

Peppermint: Lysmata wurdemanni

Camel: Rhynchocinetes uritai
Kaya dizaynını komple değiştirdim
Fotoları göremiyorum nedense, mynet de hata veriyor :S
Ps şart mı? Yoksa yanılıyormuyuz.
İlker Bey muhtemelen Sadece Balık Tankından bahsediyorsunuz, çünkü mercan akvaryumunun böyle bir durumu kaldırabilmesi mümkün değil. Balık akvaryumlarında nitrat 50ye kadar çıksada bir sorun yaşanmadığını gördüm. Hatta bir ara psm bozulunca nitratım 100lere çıkmıştı. Mercanlar hemen pörsümüşlerdi ancak balıklarda bir sorun yoktu. Mercan besleyecekseniz iyi bir filtrasyon şart gibi. İlla ps olmasına gerek, sadece caulerpa kullananlarımız da var. Balık akvaryumları nitratı biraz daha tolere edebiliyorlar, abartmamak şartıyla :)
Aquamedic TF 1000 - Motor Çalışmıyor
Tf1000'de Aquabee 2000 çırpıcılı motorunu kullanıyorum. Girişleri birebir uyuyor, deneyebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.