ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gkn.Ygt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ocak 2009 18:13
Son Ziyaret:
29 Mayıs 2015 09:53
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan Yiğit
Doğum Tarihi:
07 Şubat 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
bilgisayar/ elektronik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan Yiğit

SON 8 MESAJI

Nitrat ve Nitrit Artışı
Bülent bey, solungaç paraziti oldugunu sanmıyorum, nitrat ve nitrit en üst seviyedeydi balıkları ayırdım ve daha sonra akvaryumun suyunu yarısı ana tanktan olmak üzere yarısı da dinlenmiş su olarak değiştirdim. Benim düşüncem bakteri kültürü oluşmadıgından kaynaklanıyor. Bu benim düşüncem tabii ki
Nitrat ve Nitrit Artışı
Akşam eve gittiğimde ilk işim dediğiniz gibi oturmuş bir tanktan seramik katkısı yapıcam. inş. bir an önce çözülür ve balıklara birşey olmaz.


Gkn.Ygt2014-01-28 11:13:14
Nitrat ve Nitrit Artışı
Arkadaşlar hepinize ayrıca teşekkür ediyorum ilgi ve alakanız için, suyu komple değiştirmedim 550 lt bi tanganika tankımdan ölçümleri yaptıktan sonra 200lt nin yarısını doldurdum yarısınıda dinlendirdiğim su ile doldurdum. Ayrıca yeni Dış filtreyi eklediğimden akvaryumun kendi suyuydu sonrasında nitrat ve nitrit cok oldugundan suyu değiştirdim.

Dış filtreyi 10 gün önce kurmuştum su da ki biyolojik denge oturdugu için filtre ve malzemelerde bi sıkıntı çıkmaz diye düşündüm yanlış bir düşünceymiş bu hepinizin söyledikleri doğru seramikler sıfır oldugundan hiç bakteri yoktu bu da dediğiniz gibi bakteri kültürü gitti ve biyolojik denge bozuldu.

Hergün 20 30 lt su değişimi yaparak bol miktarda oksijen sağlıyorum akvaryuma beklemekten başka bir çare varmıdır acaba ? Yada oturmuş tanklarımın dış filtrelerinden biraz seramik alıp motora koysam bi faydası olurmu yoksa daha kötü bir felaket yaratmakta istemiyorum.
Gkn.Ygt2014-01-28 11:07:18
Nitrat ve Nitrit Artışı
Canlıdaki Belirtiler: Yerlere sürtünme ve oksijensiz kalma ve bir kaç ölüm

Akvaryum Kapasitesi (litre): 200 lt

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Ph normal Sıcaklık 22 24 arası, nitrat normalin biraz üstü, nitrit yüksek

Filitrasyon: Sun Sun UV Filtre ( Uv'sini çalıştırmıyorum.)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 3,4 günde bir %20

Arkadaşlar Kendi evimde üretim yaptıgım bir demasoni yavru tankımda 200 lt'de 300 adet 3 4 cm demasoni yavrusu bulunmakta. 10 gün önce dış filtreyi değiştirdim ve içindeki malzemeleri yeni koydum akvaryumda herşey normal gidiyordu taki dış filtreyi değiştirene kadar. Ne olduysa bundan sonra oldu bir hafta sonra nitrat ve nitritte inanılmaz bir artış oldu 3 5 balığımı kaybettim 2 gün önce suyu komple değiştirdim. Yarısını damızlık tankımdan yarısını taze dinlenmiş su olarak ekledim. ve bugun ölçtügüm de nitratta çok az bir artma fakat nitrit sınırın üstünde ve 2 adet balık daha gitti 3 4 yıldır sadece demasoni üretmekteyim hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Benim düşüncelerim Dış filtrede bir problem olabilir mi, akvaryumun biyolojik dengesi bir türlü oluşmuyor neden olabilir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Daylight Tavsiye
Arkadaşlar Merhaba,

Tropheus Akvaryumuma daylight florasan almak istiyorum benim arastırmalarım sonucu bunları buldum sizce de uygunmudur. Akv. Boyutu 150*50*60

Philips TL-D 90 Graphica 58W/965 T8 Floresan Ampul

Philips TL-D 90 De Luxe 58W/965 T8 Floresan Ampul

Philips TL-D 90 De Luxe 36W/965 T8 Floresan Ampul

Bu 3 üründen hangisini kullanmam gerekli sanırım 58w olanlar 150 cm yardımcı olabilirseniz sevinirim.


Tropheus Anüs Dışarı Çıkması.
 Arkadaşlar, öncelikle şunu söylemek istiyorum balığı iyileştirmek için hiç bir ilaç kullanmadım pekte ilaç taraftarı değilim balığın bir yerini iyileştirirken diğer bir yerine zarar vermiş oluyoruz bu benim düşüncem.

Gelelim tedavisine 1 hafta bir süre bekledikten sonra kendi arayışlarımla bulmuş oldugum balığı yakalayıp kulak karıştırma çubuğunu zeytin yağına bandırarak balığın anüs kısmına güzelce masaj yaparak yavaşça içeri ittirin bu şekilde tedavisi mümkün, ve balıkta şuan hiç bir sıkıntı yok

Kalıcı hasarlar; araştırıdıgım kadarıyla balığınız artık kısır oluyor, benım için yaşaması kısır olmasından daha iyidir. Sonuçta oda bir can taşıyor.

Bilginize,
Yosun!
Ali bey aynı sorun benim tropheus akvaryumum da vardı her hafta haldır haldır cam silmekten bıkmıştım suan içinde 2 e 2 d cüce vatoz bulunmaktadır ve akvaryumun camları parıl parıl yapabileceğiniz en iyi çözüm budur kesinlikle tavsiye ederim. İlk etapta malawi türleri cücelere saldırabilirler saklanacakları yer varsa bunda bir sıkıntı olmayacaktır.
Tropheus Anüs Dışarı Çıkması.
Fotoğraf:
Resim alıntıdır, ama tam olarak bu görüntüdedir.

Canlıdaki Belirtiler: Yaklaşık 1 haftadır bu şekilde olan Tropheus İkola'mın tüpcüğü gün geçtikçe daha da dışarı çıkmaktadır. Biraz araştırdığım bilgilere göre anüs dışarı çıkması bilgisine ulaştım. Bu hastalıgın bir tedavisi varmıdır ?
Balıkta hiç bir uyuşukluk halsizlik yem yememe gibi bir problem yoktur. Balık diğerleri ile aynı bütün aktivitelerini gerçekleştirmektedir.

Kullandığım Yemler : Sera Granugreen, Nls Chichlid Formula, Tetra Provegatable ve Hafta bir Sera Granured.

Akvaryum Kapasitesi (litre):300 lt

Filitrasyon:Atman 3338

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Her hafta %20 su değişimi, 15 lt'ye 1 cay kaşığı tuz ve tanganika buffer ile su ph'nı dengeliyorum.

Gkn.Ygt2013-09-28 13:33:31

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.