ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bluescream
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ocak 2009 15:10
Son Ziyaret:
13 Kasım 2019 16:31
Toplam Mesaj:
62 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Kartal
Doğum Tarihi:
23 Mart 1982
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
Elektrik-Elektronik Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Osram DULUX L 36 W/840 Spectrum uygun mu?
Bende de aynı sonucu vermişti :) 865 pll kullanıyorum uzun süredir memnunum tavsiye ederim.
Saygılar
Uzun süren elektrik kesintisinde neler yapılmalı
Bildiğiniz gibi 31 mart Türkiye geneli Elektrik Kesintisi var, Şu an iş yerindeyim ve aklımdaki en büyük sorun evdeki akvaryum. Bitkili bir akvaryum olduğundan Hava motoru kullanmıyorum fakat bugün aydınlatma olmadığından karbondioksit oranı artacaktır. Pilli bir hava motoru temin edip eve gider gitmez bağlayacağım baska çözüm önerileri nelerdir?
l155 adonis cinsiyet
Arkadaşlar yeni aldığım balıklardan birisini camda yakalayabildim cinsiyeti nedir acaba bilen var mı? ve nasıl ayırt edilir?
Saygılar
Bitkili Akvaryumumda Helikopter böceği çıktı
Konu dışı olacak ama sakal yosun çok güzel bir tür olarak bulduğum moss türünü yuttu bile, camlarda da var, ayrıca yeşil alglerde baya var. forumda yüzlerce sayfa okudum fakat çözüm bulmadım, bitki gelişimine dikkat ediyorum algleri takmamaya çalışıyorum ve hala nasıl çözeceğimi bilmiyorum. çözüm için bir sürü test almam gerekli, potasyum testi, nitrat testi, carbondioksit testi, ph testi vb. 
Bitkili Akvaryumumda Helikopter böceği çıktı
Ne sevimli ne zararı var diye sevinirken, larvanın ne zarı olur derken biraz araştırınca kabus gibi bir şeymiş bu, hemen yakalayıp Ankara soğuğuna attım :) 1 hafta evde yokum inşallah larvalar çıkıp l144 yavrularını yemez. 
Teşekkürler Mehmet Bey,

Bitkili Akvaryumumda Helikopter böceği çıktı
Arkadaşlar çok ilginç bulduğum için paylaşmak istedim. 400 lt bitkili bir tankım var, bir çok bitkim var ama sakal yosunlarla başım belada, bu arada nereden geldiğini bilmediğim Riccia fluitans bitkisi var. bugün akvaryumu incelerken çok enteresan bir şey gördüm. Riccia bitkisinin üzerinde helikopter böceği diye tabir edebileceğim bir böcek gördüm. Şubat ayındayız, Ankara'da şubat ayında bu hayvanın dışarından gelmiş olması, gelse bile akvaryumun ufacık deliklerinden floresanlardan yanmadan içeri girmesi imkansız peki bu nasıl türedi içeride ?





Bu da akvaryumumun genel hali



bluescream2015-02-07 12:29:17
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Mustafa Bey Merhaba,
Öncelikle çok başarılı bir çalışma ve başlık tebrik ederim. Tamamını olmasada 20 sayfa kadar okudum
Klasik soru olarak aşağıdaki dizilim uygun mu diye başlamayacağım ama sonu ona giderse karışmam :)
Öncelikle evde 400 brüt 340 lt bitkili tankım var 55 cm yükseklik olduğundan taban bitkilerinde başarısızım.Bu konuyu okuduktan sonra florasan değiştirme dönemi geldiğinde tamamen led'e dönüştüreceğim. Fakat o zamana kadar beklerken bitkili bir nano yapmak istedim ve 24 lt bir tank aldım Hem ledi de denemiş olacağım.
Hesabıma gelince; 
24 lt = 24 watt FLO =12 watt LED
%50 soğuk beyaz 6 adet 1 w soğuk beyaz
%25 660 nm deepred  3 adet 1w deepred
%10 450 nm royal blue 1 adet 1 w royal blue
%10 mor 1 adet 1 w mor
%5 630 nm kırmızı 0
Gelelim sorulara;
1- Hesap doğru mu ? Doğruysa 1 watt eksiği neyle tamamlamalıyım?
2- Küçük bir akvaryum olduğundan 1 adet olan ledler tüm akvaryumu erişemeyecek dolayısıyla bazı yerlere hiç royal blue hiç mor ışık gitmeyecek. Bu denele 1w dan daha düşük belki 0,3 veya 0,2 (var mı bilmiyorum) w kullanarak homojenliği artırmalı mıyım?
3-Konunun bir yerinde 50 lt'den düşük tanklar için smd led önermişsiniz. Önerdiğiniz marka model var mı araştırdım çok çeşit var ve nm falan hiç birşey yazmıyor konuyu biraz açar mısınız?
4- "uğraşma bunlarla bir nano için, al bir tasarruflu apmül geç, enerjini büyük tanka sakla" mı dersiniz :)?
Teşekkürler.
Floresanlardaki ışık şiddeti düşüşü
Aslında aklıma yine hep farazi konuştuğumuz ışığın suda kırılma indeksi, buhar camında kırılma indeksi, gibi değerleri bulmak için telfonu tabana yerleştirmek için bir kaç yöntem geldi ;  birincisi vakum yapıp telefonu suya atmak ikincisi ters bir cam tabak veya borcamın içine telefonu yapıştırıp akvaryumun tabanına testr bir şekilde sokmak gibi ama bunlar için telefonumu riske atmak istemedim. belki telefonculardan bozuk bir telefonun sensörü sökülüp bu testler için bir ürün yapılabilir. ama biraz boş vakti gerekiyor :) en azından floresan ömürünün bittiğinde neler olduğunu görmüş olduk.

 
bluescream2014-02-12 12:35:28
Floresanlardaki ışık şiddeti düşüşü
Floresan lambalardaki ışık şiddetinin floresanın ömrüyle ters orantılı olduğunu hep biliyoruz ve söylüyoruz. fakat bunu test etme imkanım hiç olmamıştı. Bitkiliye tekrar dönüş yaptığım tankımda floresan değişimi öncesi bunu ölçmeyi düşündüm.
Akıllı telefonlarda ışık sensörü var ve bu sensör lux cinsinden değer ölçebiliyor. yaptığım test çok basit. Samsung note telefonuma beecam lightmeter adından bir uygulama yükledim lamba değişimi öncesi ve sonrası değerleri aldım. değerlerin ekran görüntüleri değil sadece bilgisini aldım ama sonuç çok bariz bir şekilde floresan değişmezseniz boşu boşuna para ödüyorsunuz şeklinde çıktı.

Değişim öncesi 60 cm den alığım ölçümler 4500 lux civarıydı. aynı watt ve aynı özellikteki floresanları değiştirdikten sonra ise 12000 lux civarında ölçüm aldım. 
Açıkçası bu kadarını beklemiyordum. Çalışma sonrasından bir fotoğraf da paylaşayım.



Fotoğraftaki kurbacığı neden takım çantasından çıkarttığımı bilmiyorum :)

Saygılarımla

bluescream2014-02-12 00:47:33
350 Litre tek tür kararsızlık
Keşke geçen hafta görseydim bu başlığı, elimde bir adet fh king kamfa vardı. 225 TL'dan ilana çıktım 2 hafta kimse talip olmadı, ben de akvaryumcuya bedavaya verdim :). Ankara'da olsan gidip alabilirdin. Sanırım onlar da isteyene hediye edecekler satışa çıkartmamışlar. Şahsi olarak FH önermem, 400 lt de tek baktım 8 aydır. abi çok agresip, kafasını falan okşuyabilyorsun ama dikkatli olmak lazım agresif saatiyse  kıt yapıyor :). Yanına bir süre sonra eş alayım diyorsun; yok abi onuda yiyor bu, o derece piskopat. Akvaryum buhar camına gecenin 4'ünde kafa atıyor gürültüye uyanıyorsun, dereceyi söküp burnuyla suyun yüzüne çıkartıyor sonra bırakıyor kırıldı kırılacak diye endişeleniyorsun. 30 derece civarı su istiyor; 400 lt lik bir tankta elektrik yüksek geliyor. Ne bileyim bunlar olumsuzlukları. şimdi benimde tankım boş 7 gündür. Bitkili + cüce amerikan yapacağım ama 60 cm yükseklik olunca bitkilide de biraz zorlanıyorum işte. Astronot hep ilgimi çekti ama rengi biraz siyahımsı olduğundan eşim beğenmiyor(sonuçta onlar dekora bakıyorlar :) ) FH hakkında tecrübelerimi paylaşmak istedim Saygılar bluescream2014-01-24 16:19:58

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.