ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
river24
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ocak 2009 13:02
Son Ziyaret:
03 Mart 2009 15:22
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan Akarsu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan Akarsu

SON 10 MESAJI

Astronot değil Kozmonot bunlar..


Arkadaşlar selam yeniden.. Napıyor bunlar? Doğumhane herhalde o köşe? ' kırmızı siyah dişiye sahip olmaya çalışıyor sürekli.. Başka birşey yok değil mi, tahmin ettiğimiz gibi mi?

Dereceyi yükseltmiştim bi aksaklık vardır belki diye 30-31 lere geitrdim birşey değişmedi. Yeni aldım bende. İkisini de takacaktım, ama 200lük eski ısıtıcım kırıldı ve çatladı. Yeni aldığım 300w lık var şimdi. Harıl harıl çalışıyor hala 25.5 te, su ısınamadı tam olarak.. Herhalde birkaç güne halledicek o işi.

Son sorum cehaletimi ve hazıra konma isteğimi mazur görün, araştırmadan direk size soruyorum. Bu balıklarda üreme nasıl? Baba adayları gelip dölleyecek mi yoksa yumurta çıktığı gibi etraftan dölleniyor mu hemen? Nedir durum?  Yumurta görünce hemen ayırayım mı bir başka bidona falan?
river242009-02-27 15:21:07
Astronot değil Kozmonot bunlar..
Fotonun sol tarafından daha ileri devam edyor akvaryum 1 e 1 gibi kare düşünün bir köşesi kesik, orasıda cephe yani beşgen.

100*100*50*50*70 gibi ölçüleri var. su derinliği de 55 cm 60 cm civarı.

Tüp olayınını çözemedim. Çok incelemek lazım. ve yeni bir ısıtıcı alıyorum. şimdilik bu kadar.

son olarak yüzgeçlerin ucunda beyazlama var. su soğukluğundan mıdır? yada darbe mi aldı acaba. diğerlerinde yok.
Astronot değil Kozmonot bunlar..
Isıtıcı hep aktif ama demekki gücü yetmiyor. Su ısıtıp 28 dereceye çıkarttım ekleye ekleye dışardan. Ama ertesi gün yine 24,50 ye düştü. Akşama kadar 25 e çıktı daha da ısınmıyor. Yeni bir ısıtıcı şart galiba.

Bİrde tüp nedir, tüp çıkarmaktan bahsedliyor.
astronot hakkında herşey
Tüpçük nedir? Bizimkiler bazen çok babacan dışkılıyor..
Astronot değil Kozmonot bunlar..

Selamlar arkadaşlar, daha önce 5gen akvaryumum patlamıştı balıklarımızı koymadan evvel.. genel başlığı altından iyi dileklerinizi ve tavsiyelerinizi dinledim. şimdi yeninden tankı kurduk, sağsalim 550 litre civarı su var içerde.

sıcaklık 24-25 civarlarına düşüyor geceleri.. normal mi sizce, üşür mü tosunlar? normali kaç olmalı?

ayrıca gebelik sorunumuz var galiba.. 4 astranot en büyük siyah olan balık dişi, geçen yaz yumurtladı. ama kızıllardan birisi erkekti ve yumurtaları yedi..diğer ikisininin yarattığı stresten diye düşünüyorum. mermer parçasına yumurtlamıştı.. şimdi yine siyah dellendi her an yumurtlayabilir bu aralar. yumurtaları mı ayırmalıyız yoksa anne adayını mı? kimler dişi kimler erkek dağılımdan da emin değiliz. nasıl anlayabiliriz? yavruların geleceği için neler yapılmalı?

yumurtlayan siyah ve yumurtaları yiyen kırmızılardan birinin erkek olduğu kesin (hangisi olduğundan tam emin olamasam) diğerleri hakkında emin olamadık.

bir de son oalrak siyah inanılmaz açlık yapıyor artık doyma olayını bıraktı ne atsak o yiyor sadece, beyaz olan karidesleri beğenmemeye başladı ama siyah için fark etmiyor artık çer çöp götürüyor herşeyi.

Son olarak, aradabir işyerinin önünden balıkçı geçiyor hamsi attık içine birkaç defe parazit bakımından bizimkiler nasıl etkilenir sizce?

çok miktarda, bir sürü soru sordum, kusuruma bakmayın.

Acil yardımlara ihtiyacım var.
river242009-02-21 16:34:05
Yepyeni beşgen akvaryumumuz..Tank kırıldı
Altına strafor koymak zorundayız öyle mi şimdi ?Sadece sunta olmaz mı?
river242009-01-22 11:25:01
Yepyeni beşgen akvaryumumuz..Tank kırıldı
Test amaçlı su koymuştuk 1-2 gün bekleticektik, balıklar orjinal tanklarındalar hala direk kurmuş olsaydık şimdi çok kötü durumda olurduk gerçekten..
Yepyeni beşgen akvaryumumuz..Tank kırıldı
Dilimde tüy bitti ama anlatamadım.. Mantar koymayı önermişlerdi mantar yapıştırdık çift taraflı bantla yumuşak ve tartan bir yüzey olsun diye ama maalesef kötü sonuçlandı.
Yepyeni beşgen akvaryumumuz..Tank kırıldı


Arkadaşlar selamlar yeniden.. Maalesef alltan çatladı ve kırıldı tank. Bütün işyerini su bastı. Su pompamız vardı alltan boşalırken bir yandan da sokağa su bastık ucuz kurtulduk gece patlasa çok kötü olurdu. Herşey sil baştan başlaycak şimdi. Alt kısıma cama güvenip sunta satıh koymadık. Büyük bir hataydı demek ki. Yeniden hazırlayacağız. Herkese selamlar.
Yepyeni beşgen akvaryumumuz..Tank kırıldı
  Akvaryum1

Boyut (cm): 100*50*70*50*100  yükseklik: 60 cm
Kapasite (litre): hesaplara göre 600 civarları
Canlılar: 4 adet sabırsız astronot 1 tane emektar vatoz

Malzemeler: yok ???

Arkadaşlar selamlar.. İlk defa konu açıyorum daha önce astronotlarımız için hastalık teadavilerini anlamak üzere forumu sık sık ziyaret ederdim. Bizimkileri rahat ettirme amaçlı tankımızı büyüttük.. 1-2 saattir su dolu durumda herhangi bir açılma sızma yok şükürler olsun. beşgen bir formu var tankın merdiven altına cuk oturuyor işyerimizde özel cam kestirdik yapıştırdık. Nasıl bir yol izlemeliyiz sizce? tepeye aydınlatma takmak için nasıl bir yol izlemeliyiz. Suyu koyduk ama silikon kalıntıları ve pislikleri temizleyemedik tam olarak onları bi akıtıpo yeniden mi su doldurmalı. su buz gibi 2 tane mi ısıtıcı gerekli bu miktardaki sulara.. ayrıca 0 km sularda hangi ilaçlar ne kadar kullanmalıyız. son olarak bizim 200 litrelik eski tankı bile tam olarak temizleyemeyen motorumuz "lifetech aquarium 838" kodlu birşey tanıyan bilen var mı bizi idare eder mi bu tankta? sizce neler yapmalıyız neler önerirsiniz. çok ömemli yorumlarınızı bekliyorum. hepinize kolay gelsin. sağlıklı balıklar.

river242009-01-20 17:36:31

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.