ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sungur
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ocak 2009 17:31
Son Ziyaret:
02 Temmuz 2015 00:20
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdulkadir SAVAK
Doğum Tarihi:
10 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sungur Şahin

Akvaryumum 90*70*35.Su değişimi haftada %20 mutlaka.Dış filtre temizliği 20-30 günde bir mutlaka.Dip temizliği yapmayı bıraktım dalga motorundan dolayı.8 adet Tropheus Bemba.1E 7D

SON 10 MESAJI

Sizce Bu Balıklar Yanık Mı Kalmış?
Ne güzel baliklariniz var. Hele beyaz noktalar bir gitsin. Sarı bantlar geliyor alttan. Ben bunlara damızlık altı derim. Çok iyi bence. Biraz daha sabir. Maşallah. sungur2015-04-07 09:21:01
Tropheus Bemba Yavrularim Geliyor(Resimli)
Huylari kurusun sanirim haklisiniz hepsi aynı kategoride :)
Tropheus Bemba Yavrularim Geliyor(Resimli)
Arkadaşlar işlerimin yoğun olmasından dolayi sorulariniz cevapsiz kalmış Özür dileyerek cevap vereyim. Ayrica tek tek teşekkür dileklerimi iletiyorum. Sağolun.
Sanirim yavrularin az oluşu anne balığın 5-6 cm olduğundan olabilir. Çünkü 10 kadar yumurta aldığını biliyorum. Muhtemelen yumurta bozulmalari , anne balığın küçük olmasi ve bu nedenle fazla yavru tasiyamayip yeme olasılığı da olabilir.Mantikli olarak ben nedenini bunlara bagliyorum.

Rıza Bey bana kalırsa hiçbir sikinti olmayacağını umuyorum.Ancak küçük mağara öbegi yapıp buraya yavruları salabilirsiniz. Şunu da belirteyim bu magarayi erkek balığın bölgesine yapmamanizda fayda var diye düşünüyorum. Suan kendi akvaryumuma bakiyorum tek sorun erkek balık. Diğer dişi baliklar yavrulara karismiyolar. Çok şükür 3 yavru balikta hayatta. Anne balığımin yumurtayken agzina aldiktan sonra geçen sürede bugün 74. günleri. . Eğer o küçük mağaralari yapmasaydim yaşamaları imkansizdi diye düşünüyorum. Birde sizler görün isterseniz.

https://youtu.be/WDL7fgw_M-s
Tropheus Bemba Yavrularim Geliyor(Resimli)
55 gün dile kolay Çağdaş Bey :) Bide geçmiyor günler biliyomusunuz. Her Allah'in günü akvaryumu kontrol ediyosun. Acaba bir köşeye biraktimi bu diye.Benim korkularim acaba erkek ve diğer disiler vuracak mi. Dalga motoru ve dış filtre yavru baliklari çeker mi.Hele ki kusturma olayina gittim gittim geldim.daha önce dediğim gibi hobi olarak düşünürsek kesinlikle kusturulmamali.Birakin kendi hallerine. Çünkü benim videoya alamadigim izlemesi keyifli bir çok manzarayla karsilasiyosunuz.akvaryuma elinizi dahi ssürmeyin.Rutin yapilacaklari yapin.Nedir bunlar haftalik %20-30 su değişimi ve 20-30 güne bir dış filtre temizliği. Özellikle bu saydığım iki şeyi yapmak gerekli arkadaslar. Neyse çok şükür tek kayıpla bu işi hallettik sayilir.Emegi geçen ve gecmeyenden de Allah razi olsun.Bunada şükür. Yavrular şimdilik anne ve babasiyla birlikte ancak anne ilgilenmiyor.ilgilenmemesinin sebebini bilmiyorum. Yaptığım mağarada takiliyolar . Mağarayi sık yaptığım için yavruları her zaman goremiyorum. Bugün 2.gün kayıp yok 3 ünü de gördüm.Yem attım sabah yavrulardan 2 tanesini gördüm ağızlarında yem vardi.Yem biraz büyük gelmiş galiba :) Resimde de görünce anlayacaksınız. Yeme ilgisiz değiller maşallah. Ayrica dalga motoru ve dış filtre hala aktif. Neyse arkadaşlar sormak istediğiniz konu olursa buradayim.Yine ara ara resim ve video atmaya çalışırım. Sağlıklı balıklar ve huzurlu günler sizlerin olsun.

Soner ve Çağdaş Beyler teşekkürler.10 misli sizlerin olsun.





Tropheus ve Led Aydınlatma
Ali Bey anlamayacak bişi yok.Elektrikciye git şerit ledler var hazır satiliyor.Rulo şeklinde. Metresi 5 tl olmasi lazim.Ancak senin akvaryum 150cm. 150*3= 4.50 metre al ki anca aydinlatir. Ona birde 12 voltluk adaptör al. Elektrikci tarif etsin hangi kabloyu nereye baglayacağını..Şerit ledler zaten yapışkanlı eve gider akvaryum kapağına yapistirirsin.
Tropheus Bemba Yavrularim Geliyor(Resimli)
İbrahim ve Fatih Beyler teşekkür ederim sağolun varolun. Dün akşam yavruları akvaryumdan çıkarmıştım.Malum bir tanesini vurdular.Ama hangi balık vurdu görmedim günahıni almayım:) Ama vurulan yavruyu alfa erkeğin bölgesinde buldum. Ağırlık erkekten supheleniyorum.Sabah diğer 3 yavruyu akvaryuma geri saldim.Salmadan öncede onlara biraz daha küçük mağara yaptim.Elimle hepsini o mağaranın içine biraktim. Şimdilik orayi mesken tuttular. Çok sevimliler ama ya. Çok tatlılar maşallah. Şimdi yaptığım mağaranın dışına cikiyolar. Büyükler gelince hemen mağaranın icine bir kaçışlari var görseniz :) Bugün pikniğe gidiyoruz akşama yorgun gelmezsem bu anlattığım olaylari çekerim



Tropheus Bemba Yavrularim Geliyor(Resimli)
Anlamadığım bir konu bu balik yaklaşık 10 kadar yumurta aldi.Bunca yavruyu neresinden çıkaracak.Soner Bey dediğim gibi kusturma işine girmicem.Ne çıkarsa ona talibim.

Sayin Conqueror güzel bir konuya değindin:) Şimdi bu çıkacak damizliklar ne zaman çiftleşir yada ciftlesirse ne zaman yavrular çıkar bilgisi olan var mi arkadaşlar:)

Arkadaşlar :) Çıkardı Yavruları :)
ancak yavrular akvaryuma dağılmış durumda.
4 tane çıktı. Bir tanesini vurdular.3 yavru sağlam. Akvaryumdan çıkardım :)
Çok tatlilar ama ya


[URL=http://hizliresim.com/VlRZWy]</a>sungur2015-03-14 23:40:21
Tropheus Bemba Yavrularim Geliyor(Resimli)
55.Gün yaptı. Neymiş bu balik anlamadım. Analık içgüdüsu ağır basıyor ellaam. Arkadaşlar aranızda bu kadar uzun süre balığı, yavru tutan var mı?


















Tropheus Bemba Yavrularim Geliyor(Resimli)
Rica ederim Çağdaş Bey.Doğada nice türler var.İnsanın gözü hangisine bakacağıni sasiriyor.Elimizden geldiğince,paramizin yettigince tür degisikligine gidiyor kendimizi mutlu etmenin çabası içerisine giriyoruz. Dün sitede kirmizi bir yengeç gördüm yarismaya katılmış. Çok hoşuma gitti.Insan hemen karar değiştiriyor.Ayyy keşke benim olsa diyesi geliyor :) E bugünde sizinkileri görünce :)

Haklisiniz Fatih Bey heyecanli..Ordan bakinca heyecanlı geliyor.Peki ben ne yapayim burda.Bu troplari ilk besleyisim.Anne yumurtalari aldi ağzına netten arastirayim dedim ne zaman çıkar diye..Ha bugün ha yarın diye diye bugunlere geldik.Vallahi anne adayimiza bakiyorum hiçte cikaracak gibi durmuyor yavrulari. Sizlerinde bu kadar uzun sürdü mü acaba yavru çıkarmaları

Bugün 53. Gün














tropheus ve yosunlaşma
İnşallah Muhammed Bey inşallah. Resim ve video eklemenizi beklerim. Tabi müsait olursaniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.