ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
levent93
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2009 09:12
Son Ziyaret:
09 Temmuz 2022 22:56
Toplam Mesaj:
134 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
levent polat posoflu
Doğum Tarihi:
26 Aralık 1970
Yaş:
53
İl:
Izmir
Meslek:
Mali Müşavir
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Albino Kipili İle Hobiye Dönüş
Yaklaşık 10 sene sonra albino kipili ile hobiye döndüm.Balıklar Salih Budak damızlıklarının yavrularıdır.48 adetler.Aldığımda 5-7 cm lerdi.Şu an 6-8 cm oldular.

[VID]https://youtu.be/qo1zIkmybGs[/VID]

Alfa erkeğim

[IMG]https://i.resmim.net/SwrnDh.jpg[/IMG]
[IMG]https://i.resmim.net/Swr9eK.jpg[/IMG]

Albino Kipili İle Hobiye Dönüş
Ölçüler:150-50-60
Canlı Türleri:Tropheus albino kipili
Bitki Türleri:
Tankın Yaşı:Yeni
Filtrasyon ve Işıklandırma:2 adet eheim 5e 700 dış filitre ve led aydınlatma
Tasarım ve Dekorasyon:Yaklaşık 10 sene sonra albino kipili ile hobiye döndüm.Balıklar Salih Budak damızlıklarının yavrularıdır.48 adetler.Aldığımda 5-7 cm lerdi.Şu an 6-8 cm oldular.

[VID]https://youtu.be/qo1zIkmybGs[/VID]

Alfa erkek

[IMG]https://i.resmim.net/SwrxbF.jpg[/IMG]
[IMG]https://i.resmim.net/SwrOui.jpg[/IMG][EDIT]levent93,2021-12-11 19:52:00[/EDIT]
Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması
[QUOTE=ersin07]Yine anlamsız bir tartışma. Konu hakkında çok bilgili olan arkadaşlar var ithalatı onları yapmasını istiyorum :)  Yok sarıymış yok turuncuymuş. Hayvanlar yaşadıkları bölgenin bütünlüğünü alırlar renkte değiştirebilirler farklılık ta gösterebilirler. Tropheus türlerininin bölgeye göre rengi değişiyor zaten, artı bu balıklar gölde çaprazlama da olabilir. İnsanların emeklerine saygı gösterin bu iş için ciddi para harcayanlar da var. Birbirimize destek olamıyoruz herkes kendine göre haklı ve bir suçlu arar gibi davranışlar çok kötü gerçekten çookk :( 
Ben Balıklarımı (Red Rainbow) şubat ayında LD Akvaryumdan aldım çokta memnun kaldım ve inanıyorum balıklarımın ithal olduğuna çünkü renkleri duruşları bambaşka. Bence konuyu daha fazla uzatmayın kimseyi de kırıp üzmeyin bu işin ticaretini yapan insanlara da saygı duyun ama dürüst satıcılar hariç çakallar da var diyorsanız eh onuda Allah bildiği gibi yapsın diyip geçin. Ölümlü dünya ya bugün varız yarın yokuz tadını çıkarın akvaryumunuzun.
Sevgi ve Saygılarımla.
[/QUOTE]
 
Öncelikle bence hiçte anlamsız bir tartışma değil.Konu burada insanların emekleriyle hiç alakalı değil.Kimse kimsenin emeğine saygısızlık göstermiyor.Ben şuçlu arayan yada suçlu x firma diyende görmedim.Konuya bir obdusman edasıyla yaklaşıp felsefik bir açıdan görüp burada sayfalar dolusu yorum yazan insanların fikrini hiçe saymayıda ben saygısızlık addediyorum.
Bu konu eminim birçok hobiciye yol göstermiş,bilgisini arttırmış ve değişik yollarla maddi manevi zarar görmesini engellemiştir.Siz belki akvaryumunuza aman balık olsun yüzsün yeter mantığıyla yaklaşabilirsiniz ama herkes öyle yaklaşmayabilir.Saygılarımla.
 
Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması
[QUOTE=ruffles05]Peki neden herkes ülkemiz tanganika çöplüğüne döndüğünü düşünüyorda , büyük firmalarımızın yaptığı her ithalatta aman maşallah süperler hayırlı olsun diyorlar.Ne bilim, çok teşekkür ederiz ülkemize katkıda bulunuyorsunuz ama bu ilangilerin formunu beğenmedim güzel ırk getirtme temennisinde bulunmuyor. Ha derseniz bu bize düşmez o firmanın inisiyatifidir , o zaman da bu balıklara kötü demek de onların inisiyatifinde olmalı.Çünkü insanlar sunulanı alıyor.
[/QUOTE]
 
Yada tanıtım bölümünde açılan konuların altında hiç balıklar hakkında olumsuz yorum bulamazsınız.Hele belirli kişilerin dokunulmazlıkları vardır.Ne besleseler süper harika harkuladedir.Bir arkadaşın dediği gibi kral çıplak arkadaşlar.Siz ne kadar güzel poz çekerseniz çekin balık aynı balıktır ve ilangi değildir.Burada amaç ilangi beslediğini zanneden veya beslemeyi düşünenlere gerçekleri anlatmaktır.İsteyen üzerine alınabilir
Kaskalawe kolonim
Bunları bence balıkları almadan öğrenseniz daha iyi olurdu.Sağlıklı balıklar.

 levent932011-04-21 14:37:57
Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması
[QUOTE=kwinston]

Gösterdiğiniz balıklar gerçekten çok güzel örnekler ama arkadaşlar koloni içindeki bir iki balık değil de tam bir ilangi kolonisi gösterebilir misiniz bana. Tuğrul Bey sayesinde benimde ilangilere olan ilgim bir hayli fazladır ama açıkçası resimdeki gibi bir koloni asla Türkiye de göremedim. Nadiren bazı koloniler içerisinde bir veya iki tane renk formu güzel ilangiye rastlıyorum.

[/QUOTE]
 
Buyrun buda koloni resmi
 
 
Bunlarda bulu pointleri piyasadaki satılanlarla ne kadar alakası var değilmi
 
Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması

Şimdikiler ilangi yellow değil.Afrikadan ithal gelenlerde dahil.Gerçek ilangi budur.E.şehir den  Salih Bey in ilangileri,

 
Tropheus Red Rainbow Kantalamba
[QUOTE=ekrem_kayis]Balıklar akvaryuma ilk atıldıklarında bu sorun herzaman olur. Birkaç hafta sürenin geçmesini bekleyin.[/QUOTE]
 
Birkaç hafta bu durum için çok uzun bir süre.Akvaryumda herşey yolunda ise birkaç günde düzelmeleri lazım.Eğer uzun sürüyorsa balıkları strese sokacak ya su değerlerinden yada fiziki koşullardan kaynaklanan bir sorun var demektir.
Nereye Gidiyor bu Tropheus sevdası ?
Fiyat konusunda şunu belirtmek isterim,piyasada balık sayısı arttıkça bakım şartlarına bağlı olarak kalitesiz balık sayısı gittikçe artmakta.Hobici için-en azından benim için öyle-baktığı balığın türünün özelliklerini taşımasını ister.Piyasada 70 tl yede ilangi var 120 tl yede.Ticari anlamdada bir malın iyiside vardır kötüsüde vardır ve fiyatları mutlaka farklıdır.Tabiki çok iyi bakılmış renkleri ve formu ile türünün tüm özelliklerini gösteren bir balığın fiyatı daha pahalı olacaktır.Ayrıca tropheusta tek balığın iyiliği çok şey ifade etmiyor.Bulunduğu kolonini özellikleride değer taşıyor.Sağlıklı,oturmuş,yavrudan beraber büyüyüp sorunları olmayan bir koloninin değeri çok daha fazladır.Bizde tropheusun temel kurallarını hiçe sayarark besleyen o kadar çok insan varki görmeden bilmeden araştırmadan balık almak parayı sokağa atmak gibi birşey oldu.Bu nedenlerle safkan,sağlıklı,türünün gerçek özelliklerini taşıyan(kırma riski bulunmayan),düzgün bir koloniye ait balıkların fiyatlarının yüksek olması gayet normal. 
İlangi Yellow
[QUOTE=ember_month_06]Balıkların boyları ve f0 yada f1 durumu varmı acaba..bunlar hep etkiler.[/QUOTE]
 
Hadi boyları neysede f0 yada f1 olmaları neden etkilesinki.Eğer uygun şartlar sağlanırsa zamanı geldiğinde bütün balıklar çiftleşecektir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.