ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ALTANSOY
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Şubat 2009 19:14
Son Ziyaret:
10 Ağustos 2015 12:18
Toplam Mesaj:
68 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
zafer Altan
Doğum Tarihi:
03 Temmuz 1969
Yaş:
54
İl:
Antalya
Meslek:
Kuyumcu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


ZAFER ALTAN
ANTALYA

SON 10 MESAJI

Nematod Sorunu

Albendazol şurubu yıllardır yeme karıştırarak kullandım ve kullanıyorum hiçbir olumsuz yönünü görmedim,solungaç paraziti dahil,tüm iç parazit ve nematodlarda kesin çözümdür,yem ile ağızdan uygulanır,iki adet şırınga birinde albendazol diğerinde akvaryumdan çektiğiniz su,yemek kaşığına şırınga damlası ile 10 damla akvaryum suyu,5 damla ilaç,üzerine dörtte bir çay kaşığı granül yem,3-5 dakika beklenir,akabinde azar azar tankın dibine düşmeyeceği şekilde balıkların yemi tüketmesi sağlanır, UV kullanılır,yoksa filitrede karbon olmalıdır.

Tedavi sabah akşam 7 gündür,bir hafta ara verilir,aynı şekilde 7 gün tekrarlanır.
 
Sump malzemlerinin dizilişi
Ben olsam elyafı kullanmam,su çıkışı en üste zeolit bir altına lav kırığı,onunda altına seramik koyardım,su girişine doğruda biyolojik sünger,karbonuda kullanmam,söylediğiniz gibi sump dış filitre değil,elyafı sumpta kullanacaksam su içinde değil,suyun üstünde kullanırdım,2-3 gün de bir alıp temizlerdim,hem sumpa damlatmada olurdu.
75*75*60 Kurulum Tamamlandı
32 derecede suyu tankınız boş olsa bile tutmayın onur bey,üstü kapalı ve muhtemelen ışıklardan çok yükseliyor,bir an önce ısıyı düşürmenin caresini bulmanız gerek,içinde canlı yok ise (mercan) lambaları uzun süreli açmayın,kullandığınız t5 lerin markası nedir?
Konu kilitlenebilir.
Şafak bey bakın,ben uzun bir yolculuğa çıkacağım fakat istepnem yok gibi olmuş bu son mesajınız,sumpsuz deniz akvaryumu olmaz,sump ve cam deldirme işi anladığım kadarıyla sizin canınızı sıkmış ama olması gereken budur, 3-4 ay sonra ben bu habiyi yapmıyabilirim diyorsanız hiç başlamayın,şelale filitre ile kurulan nanolar sumplu düzenle kıyaslandığında daha sağlıksızdır,bence yanlış bir başlangıç ve olaki bu hobiye devam ederseniz daha yaşınız çok genç tekrar masraf yapacağınız bir sistem kuruyorsunuz,bir kere masraf yapın ve olması gerektiği gibi kurun,tavsiyem bu yönde olur size.
Konu kilitlenebilir.
Dediğim gibi camdan yapacaksınız ve altını taşırma kutusunun deldireceksiniz,cama neden karşısınız bilmiyorum,ama doğrusu budur veya tankın tabanını deldirip taşırma kutusunu tankın içine yapacaksınız işte o zaman plexi olur su içinde tankın içinde olur ama tank dışında olmaz.Benim tercihim ilki olurdu,hem tankta daha çok alan olur hemde daha estetik bir görüntü. ALTANSOY2011-07-16 19:26:25
Konu kilitlenebilir.
Düşer derken yere düşmez PVC boru onu tutar havada asılı kalır tutunacağı yüzeyden ayrılacak ama tamamen ama kısmen.Taşırma kutusu 6 mm camdan da olmaz.
Konu kilitlenebilir.
Silikonladığınız yerler açar,aşırı genleşir ve taşırma kutusu düşer.
Konu kilitlenebilir.
Ben taşırma kutusunu 5 cm yapacaksınız sandım,yalnız bakın dediğiniz gibi size problem olacak,kaldıki cam taşırma kutusu bile 6 mm de çatlıyor,plexi sağlıklı olmuyacak.İyice sorun soruşturun,araştırın,bunun bir yönü vardır oda 8mm cam ve altı delinir.Sonrasında emeğinize yazık olur,araştırmacı ve keşfedici bir yapınız var ama bu bölümde izlenmesi gereken tek yol budur.
Konu kilitlenebilir.
5 cm derinlik yetersiz kalır,camı ızgara şeklinde kestirmenize gerek yok, ben size resim yolluyayım incelemişte olursunuz.

Sonrasında da tankın içinden bir plexi kestirip taşırma kutusunu gizlersiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.