ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
canmehmetcan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Şubat 2009 06:57
Son Ziyaret:
01 Temmuz 2010 19:48
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Can
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ankara Çayyolu
Mehmet Can
Sarı Prenses - Kadango -130 litre

SON 10 MESAJI

3.yumurtlayış yavru sayısı çok az
Sarı prensesimin 3. yavrularını aldım 11 tane. sarılar 1e 1d'ler ve biri 5 diğeri 6cm civarı boyundalar. birde paslılar var ama sarı prenseslerden daha ufaklar ve sarıprenseslerin erkeği de dişiside onlara karşı baskın ve kovalayıp duruyolar. akvaryumda dişiyi rahatsız eden hiçbir şey olmuyor zaten dediğim gibi erkeğinde dişinin de boyları çok küçük. İlk yavru alışımda balığı ayırmadım ve ilk alışı tecrübesizbalık diyordum. 2.sinde balığı yumurtayı alır almaz ayırdım ve geceleyin uyuyunca rahatsız etmeden kusturup 13 yavru aldım.son olarak dediğim gibi 3.sünde de 11 yavru aldım. Balık küçük olduğu için diyeceğim ama arkadaşımın aynı boyda sarı prensesi var ve 27 yavru almış. Neden böyle olduğunu anlamadım. 
eheim 2010 iç filtre hakkında
Merhaba!
Ben eheim 2010 iç filtre aldım ama o kadar az hava veriyor ki acaba, bu iç filtrenin bir özelliği mi yoksa benim aldığımda mı bir arıza var anlamadım. Bundan önce "rs electric" markalı ucuz bir iç filtre vardı ama havayı verdiği zaman kuvvetli veriyordu ve sirkülasyon sağlanıyordu. Konu hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Kolay gelsin...
ani toplu balık ölümü
Uzun zamandır su tazelemesi yapmıyorsanız bir noktaya gelindiğinde hepsinin bir yerlerinde kırmızı büyükçe lekeler oluşup ölmeye başlıyorlar. Siz de bazı bilgiler verirseniz arkadaşlar daha rahat cevap verirler. Hiçbir hastalığın bile bir nedeni yokken siz hastalığı teşhis etmek için bile hiçbir bilgi vermemişsiniz.
Saygılar...
canmehmetcan2010-04-03 21:22:23
ağzı dolu ama kaçıncı gün bilmiyorum.

Sağolun arkadaşlar, diğer akvaryumu sizin tavsiyelerinizle kurmaya başladım. O zaman kusturma derdi de kalmıyor. En iyi yol bu galiba.

ağzı dolu ama kaçıncı gün bilmiyorum.

Sarı prenseslerden birinin ağzı dolu ama kaçıncı gün olduğunu bilmiyorum ne yapmalıyım sizce. Şu anda diğer balıklarla birlikte büyük akvaryumda duruyor. Bir küçük akvaryumum daha var ama ısıtıcı ve dış filtre yok o akvaryumda da. Ayırayım desem pek sağlıklı olmayacak. Ayırmasam yavruları ağzından bıraktığında diğer balıklar yiyecek. 13 gün beklesem diyecğim ama eğer şu anda 1 haftadan fazla süredir tutuyorsa yumurtaları ağzında geç olur. Fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim. 

Balıkların hepsi öldü akvaryumu nasıl arı
Ben de sizin gibi düşünüyordum ama bakteriler zararlı bakterilerse balıkların hepsinin bağışıklık kazanmasını bekleyemezsiniz. 13 tane 10cm boyunda sarı prensesim öldü. Akvaryumda balıkların yaşadığı ortam yaşadıkları göle nazaran çok küçük ve yapay bir ortam olduğu için zararlı bakterilerin bulunması çok tehlikeli birşey bağışıklık kazansın balıklar diyorsanız akvaryumunuzdaki balıkların en az yarısının ölümünü göze almalısınız o da en az. Evet dediğiniz gibi evimizde de zararlı bakteriler mutfak, tuvalet ve banyoda fink atıyorlar zaten bu yüzden evimizin bu bölgelerini çamaşır suyu gibi güçlü dezenfektanlarla  sık sık temizliyoruz yoksa bu mikroplar aynı şekilde bizimde hasta olmamıza neden olurlar.  Asla izin vermemek lazım zararlı bakterilerin ana tankta durmasına, hastalanan balığı da bir an önce ayrı bir akvaryuma alıp tamamen iyileşmeden ana tanka geri koymamak lazım. 7 aylık emeğim boşa gitti. Yavruyken almıştım dişisini erkeğini ayırıp kolonimi kurmuştum bu düşünce yüzünden herşeyi maf ettim. Benden size tavsiye hastalanan balığınız varsa hastalığı atlatsın bağışıklık kazansın diyerek kendi haline bırakmayın işleri. Sonunda üzülen siz olursunuz. 
Balıkların hepsi öldü akvaryumu nasıl arı
1e 5d malawi besleyeceğim. sarı prenses tarzı akvaryumuma uygun.
Balıkların hepsi öldü akvaryumu nasıl arı

Akvaryumumdaki bütün balıklar hastalıktan öldüler. Yeni balıklar alacağım ama elimde olan akvaryumu nasıl bakterilerden arındıracağım. Dış filtreyi ve akvaryumu tamamen boşaltıp su ile temizlemek yeterli midir?

ex700 70lt akvaryumu temizlemiyor.

Eminim tebrübeniz vardır, denemişsinizdir ama tetra gibi bir marka bu dediğinizi test etmiş denemiştir böyle bir şeye gerek olsa zaten adamlar bunu çoktan yaparlardı. Siz bunu yaptığınızda ne değişiyor bilmiyorum ama benim asıl kafama takılan şey acaba bu dış filtrenin emiş gücünde mi bir sorun var? Motoru değiştirmek gerekiyor mu belli bir zaman diliminde?

ex700 70lt akvaryumu temizlemiyor.
Ama akvaryum zaten çok küçük değil mi böylr birşeye neden gerek var ki? 1-2 tane pislik dolaşsa ortalıkta anlayacağım ama akvaryumun tabanı tamamen pisliklerle dolu. Su berrak ama katı pilikleri çekmiyor. Eğer dediğiniz gibiyse bu işi daha ucuza halledebilmem mümkün mü? İç filtre almadan.(bu arada haftada bir dip çekimi yapıyorum

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.