ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
505
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Şubat 2009 02:09
Son Ziyaret:
30 Kasım 2022 13:35
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emin ocak
Doğum Tarihi:
04 Mart 1987
Yaş:
37
İl:
Çanakkale
Meslek:
Güvenlik Görevlisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

150*50*50 Güney Amerika
100*50*50 Güney Amerika
Sajica-Keyhole-Agassizi-Kakadu-Severium-Rainbow-Festivium-Blue Ramirezi-Ramirezi-Kribensis-Makav-Macmasteri-Nijjessini   Emin Ocak

SON 10 MESAJI

Türkiye'de Killifish Besleyenler
Uzun yıllardır hobi oalrak devam ediyorum.Sadece killfish bakmadım seceresini bilirim ama bakmadım takii düne kadar.Motorsiklet yolculuğum esnasında 2 cm kadar derinliği olan bir akarsuda binlerce balık yavrusu vardı.Yakalayıp pet şişeye koyayım evde boş tanka salarım dedim.Bir adet 5 cm boyunda yakaladım hemen gördüğümde ise şok oldum yerli killifish.bulundukları su tuzlu ve sıcak.Akvaryum ortamına alıştılar fakat beni gördüklerinde tipikbi hareketleri var saçma sapan dönüyorlar can çekişiyormuş gibi sonra duzelip kacıyorlar.En kısa zamanda gidip yeteri kadar alıp 150 50 50 akvaryuma salıcam.Sanırım en ufak boyda yakalamak mantıklı yem problemi olacak.
Amerikan rainbow için bitki tavsiyesi
Amazon, cyrption ne varsa yiyebiliyor. Cenk Bildir2014-12-15 09:02:57
Bunların Türü Ne acaba
Japon balığı vede çok belirgin aynaları var sanki sazan yavrusu gibi. Satan çok ayıp etmiş.
Canlı doğuranlar meraklıları
[QUOTE=aytunvural2003]Arkadaşlar, sembolik rakam ifadesi çok yanlış bence. Herkes bu hobi ile uğraşırken dünyanın parasını harcıyor. Elimdeki kaliteli balıkları da Yok pahasına kimseye veremem takdir edersiniz ki. Haa hediye diyorsanız da söylediğim yemleri ya da ihtiyacım olan malzemeyi getirmek kaydıyla her türlü balığı hediye edebilirim. Sonucta öğrenci olması dışında parası olmayan bu hobi ile ilgilenmesin diyenlerdenim. Olay 1 akvaryum, 1 fitre 2 tutam yemle olmuyor maalesef. Ben sahsen baliklarima kendime harcadığıma yakın para harcıyorum.[/QUOTE]

Arkadaşın demek istediği sanırım yanlış anlaşıldı.Ciddi anlamda akvaryum hobisi filtre yem ısıtıcı ve akvaryum kombinasyonu ile olmuyor.Apisto bakıyorum ro sistemleri ,ph ,tds kalemleri, dondrulmuş yemler,torflar,su katkıları,mangrow kökleri,canlı yem kültürleri vs derken külfeti ağır oluyor.Ama sonuçta hobi tabi ki.Zevk işi.Balığa hak ettiği değeri ve hak ettiği yaşam şartlarını sağlayamamak ta o canlıya bir nevi eziyettir.Heralde arkadaşımız da işin para kısmını buna yordu.
Mobilde olusan hata
Telefona yüklü tarayıcıda problem oluşmuş olabilir.Android 4,4,2 - Google Choreme yüklü hata göremedim.
Öfkeli Nehrin Tutsakları '''800 LİTRE'''
Maşallah diyelim. Baktığımız türler çok yakın bende rotkeil yerine sajica var. Balıklarınıza ve biotop dizaynınıza bayıldım. Ben henüz yeterli maddi imkan olmadığından tam olarak akvaryumu dizayn edemedim sizin tanktan kopya çekebilirim umarım telif hakkı istemezsiniz :)
BALIK ÖLÜMLERİ VE BİTKİ ÇÜRÜMELERİ
Durumu izah edemedim bile.Balık ölümleri dropsy olabilir.Ram ve kribensiste en çok görülen hastalık tipidir.Suyun ani değişimleri çok etkiler.Çeşme suyu 7-7,5 arasıdır ozmosdan 6-6,5 arası phda su çıkar.Bitki çürümesi ve yaprak delinmesi potasyum eksikliğinden meydana gelir.Çok zor bir olaya girmişsin benim kanaatim.Sıvı gübre ve discus baya zor.Ben kendi tankımda en son sıvı gübre kullandığımda 12 adet leptosoma kaybettim.Bence bu tip bitkileri çıkar cyrptocorne anubias tipi bitkilere yönel.
Karides Akvaryumlarım
Gerçekten güzeller.İnşallah devamı gelir ve çeşit miktarı artar.Bu karides olayı apayrı bir zevk :)
Sanki birazdaha moss konabilirmiş gibime geldi :)
90*45*45 Hi-Tech Yeni Baştan
İnşallah istediğiniz gibi gider herşey.Tasarımdan ne yapmak istediğinizi anladım az buçuk.Tank tam oturduğunda da resim bekliyorum :)
Sera baktopur kullandıktan sonra
Benim düşüncem bulanıklık fazla değilse takılma o kadar.Balıkların tamamen iyileşene kadar o suda açılır.Sürekli su değişimin de geçti sandığın hastalığı hortlatabilir yada yeni bir hastalığı meydana getirebilir.Çünkü ph vs. değerlerinde sürekli inme çıkma olur her su ilavesinde.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.