ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ceyhanan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Şubat 2009 13:11
Son Ziyaret:
25 Aralık 2011 04:21
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ceyhan Ankıtcı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ceyhan Ankıtcı

SON 9 MESAJI

sarı prenses yüzeyde durma, yem yememe
Betaya yer bulamadım o yüzden oraya koymak zorunda kaldım. İç filtre kabarcık veriyor ama sürekli açık tutmuyorum, dış filtre giriş-çıkışı suyun içinde yani kabarcık yok. Bunun dışında balıkların olduğu ortamda sigara içiliyor, bunun bi etkisi olabilir mi ne önerirsiniz, filtrelerin sudaki karbondioksite etkisi olur mu?
sarı prenses yüzeyde durma, yem yememe
Oksijenin yetersiz olduğu belli ama ne yapılabilir??
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
sarı prenses yüzeyde durma, yem yememe
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Su yüzeyinde durup ağızlarını açma, yem yemede isteksizlik

Akvaryum Kapasitesi (litre): 150

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 adet erkek betta, eledoa bitkisi

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 24 derece

Filitrasyon: Dış filtre ayrıca hava sağlaması için ufak iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftada 1 su değişimi, haftada 3-4 dip çekimi

Arkadaşlar akvaryumumda yavru sarı prenseslerim var. Akvaryuma koyalı 3 gün oldu ilk günler herşey normalken, dünden beri suyun yüzeyinde durup ağızlarını açıp kapamaya başladılar. Yemlere karşı isteksizler. 1-2 tanesi sürekli dış filtrenin su aldığı hortumuna doğru yönlenip orada duruyor ben cama tıklatmazsam gitmiyor.

Araştırdım bakteriyel solungaç hastalığı gibi ancak balıkların dış görünümünde solungaçlarında hiç bir ters görüntü yok, dışardan normal görünüyorlar ama davranışları garipleşti.
3 japonumu kaybettim
[QUOTE=silentgo]Öncelikle geçmiş olsun.İç filtre temizliği haftalık yapılmaz.Ayda bir kez olmak üzere.Balıklarınız stresten ölmüşler.30 litrede 5 japon beslenmez.Bana göre;iştahsızlık,suyun yüzeyinde hava alma(sürekli) bunlar stresten oldu.Stres yüzündende yüzgeç erimesi başladı.Sonra iç parazit hastalığı başlamış olabilir.Bu yüzdende halsizlik,hareketsiz kalma,yem yememe vb. gibi şeyler bu hastalıktan dolayı oluyor.Birde aldığınız bir canlıyı suya direk koymayın.Aldığınız poşeti akvaryumun üzerindeki suya koyun.Yarım saat kadar suyun ısısına vb. alıssın ondan sonra bırakın.Bence japonlarınızı verin yerine beta ya da lepistes alın bol bitkili canlı doğuran akvaryumu olsa daha iyi olur.Çünkü japonlar için küçük bir akvaryum.Sağlıklı balıklar... [/QUOTE]

Teşekkür ederim. Balıklarım 1 seneden fazladır aynı akvaryumda ve aynı düzende yaşıyorlardı ancak ne olduysa aniden bu haftabaşında oldu.

Akvaryuma ekleme yaparken yeni gelenleri suya alıştırıyorum tabii ki ancak eklediğimiz şeyin getirebileceği zararlı bakteri ve hastalıklara karşı eklemeden önce ne yapabiliriz onu merak etmiştim.
Yeni akvaryum
Sadri Bey lamine cam hakkında bilgi için http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=lamine%20cam adresine bakabilirsiniz.
3 japonumu kaybettim
Fotoğraf: Eklemeye çalışırım

Canlıdaki Belirtiler: Yem yememe, suyun yüzünden hava alma, ağzına aldığı yemi çıkarma, yüzgeçlerde erime ve kılcal kanlanma, dipte hareketsiz durma, yalpalayarak yüzme, halsizlik, durgunluk

Akvaryum Kapasitesi (litre): 30

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 6 adet midye, 2 adet elma salyangoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): pH 6-7 arasında, sıcaklık 24 derece

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 5 tane japon vardı (biliyorum bu hacimde akvaryum için çok ancak babamın ısrarıyla gönülsüz almıştım en başta 2 taneydi), 3 ünü dün kaybettim, 2 si halen hasta ancak son anda onları kurtarabildim sanırım. Haftada 1 kez iç filtre temizliği ve su değişimi yapıyorum. 10 gün önce akvaryuma tatlı su midyesi ekledim, midyelerde sorun yok yaşıyorlar ve bu 10 gün içerisinde de herhangi bir sorun olmadı en son 30 Ocak 2010'da dip çekimi yaptım %30 oranında su değişimi yaptım.

1 Şubat 2010 günü ebaydan aslında sorunsuz geliyor mu diye deneme amaçlı aldığım 1 top giant marimo geldi, herhangi bir işlem uygulamadan akvaryuma ekledim ve Seachem Flourish karbon desteği ekledim bir miktar. Aynı gün eski yemleri bittiği için 1 senedir kullandığım pond yem yerine daha bu yemin daha küçüğü özel japon yemi diye satılan bir yem aldım ancak balıklarım bu yemi yemedi ağızlarına aldıklarında çıkarıyorlardı. 3-4 saat bekledi ancak balıklar halen dokunmamışlardı yeme ancak elma salyangozlar bu yemden yiyorlardı suyun yüzüne kadar çıkıp.

Akşam olmaya yakın balıklar durgunlaştı, yalpalayarak yanlayarak yüzmeye başladılar, bazıları dipten kalkmaz oldu, balıklardan biri yan döndü suyun yüzünde, bu ani değişime karşı zehirlenme ihtimali düşünüp bir miktar su değişimi yaptım ancak pek bi etkisi olmadı, ilk balık öldü. Bundan yaklaşık 1 saat kadar sonra bir diğer balık öldü, yarım saat kadar sonra da 1 balık daha öldü. Bunun üzerine kalan 2 balığı ayrı bir kaba aldım ve dinlenmiş su ve kaynamış su karışımı içine Tetra Aquasafe koyarak balıkları sabaha kadar o kapta beklettim. Sabah baktığımda hala yaşıyorlardı.

Bunun üzerine akvaryumdaki suyu komple değiştirdim, tüm ekipmanları ve midye kırığı kumu yıkadım. Akvaryuma suyu doldurdum bir süre filtre ve ısıtıcıyı çalıştırdım, havalandırdım. Biraz sonra Tetra AquaSafe ekledim. Motor çalışmaya devam etti, bu sırada balıkları midyeleri, elma salyangozlarını ve giant marimoyu tuz atılmış ve metilen mavisi damlatılmış suda 5 dakika bekletip, akvaryuma bıraktım. Motoru durdumdum şuan sadece hava motoru ve ısıtıcı çalışıyor. Kalan 2 balıktan birinde bayağı yüzgeç erimesi mevcut ancak diğer balığa göre bu balık daha hareketli şuan. Diğeri ise dibe çöküp hareketsiz kalıyor genellikle ve halen yem yemiyorlar.

Diğer balıklarımı neden kaybettiğim hakkında bir tahmininiz var mı, kalan balıkları korumak ve iyileştirmek için neler yapmalıyım? Ayrıca akvaryuma yeni bir canlı eklerken (hayvan veya bitki) bunları akvaryuma koymadan önce dezenfekte etmek için neler yapmam gerek?

Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.


Galiba yüzgeçlerinde çürüme olan balık kör oldu, akvaryum camına çarpıyor. Bazen normal dururken, yavaş yavaş dik hale geliyor sırt üstü dönecekken aniden hareketlenip bi yerlere çarpıyor.
Metilen mavisi ve Salyangoz Ölümleri
Aynı durumu ben de gözlemledim, genç elma salyangozlarım akvaryuma metilen mavisi damlattığımda uzun süre hareketsiz kalıyorlar veya hareketleri yavaşlıyor. Bu durumdan kurtulmak için akvaryumunuza tuz atmanızı ve sıcaklığını 1-2 derece artırmanızı önerebilirim.
Japon balığı ve elma salyangozlu, bitkili akvaryum
Merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım. Şöyle bir sorunum var, benim 40 litre kadar bir akvaryumum ve içinde 2 tane japon, 2 tane ufak elma salyangozum ve 2 kök de nilüfer var. Nilüfer ve salyangozları akvaryumuma dün ekledim, salyangozlar açıldı ve cama tutunarak geziniyorlar. Sorun ise şu; dün akvaryuma yeni eklemeleri yaptıktan sonra sabah kalktığımda suyun kirlendiğini gördüm, ışığı yakıp baktığımda ise camın içeriden tortulandığını ve matlaşarak suyu kirli gösterdiğini anladım. Sorun sizce ne olabilir ya da bu bir sorun mudur?
 
Teşekkürler.
Japon Balığım!
Vatoz ve çöpçü akvaryumda ne gibi faydalar sağlıyor. 2 tane japonum var ve ilk akvaryumum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.