ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lolindir
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
81
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Şubat 2009 14:15
Son Ziyaret:
13 Saat 31 Dakika önce
Toplam Mesaj:
254 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
7 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erdem atlı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erdem Atlı

SON 10 MESAJI

Macroaqua Protein Skimmer
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/69760/020420241322101.jpg[/IMG]

Arkadaşlar merhabalar. Şu ps’yi kullanan var mı acaba aramızda?
Satıcı sump olmaksızın akvaryum dışında kullanılabileceği yanıtını verdi soruma ancak su emiş için tanktan, bir aparat göremiyorum ben. İnternette de ne bir video ne de kurulum bilgisi bulamadım ben. Bilgisi olup ta paylaşan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
120 Lt, Kaç Adet Palyaço?
Batuhan bey zaman ayırıp yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Balıklar gerçekten çok ufaklar. Tank yazdığınız gibi çokta büyük değil ama ben tankın uygun 3 noktasına anemon yerleştirip 6 palyaço balığı koymayı düşünmüştüm kurarken. Sadece palyaço balıklarına has bir tank olarak planlamıştım kafamda. Sizin de verdiğiniz kıymetli bilgilere binaen şimdilik bu iki yavruyla devam edip, canlı eklemesi yapmaksızın yola devam etmenin doğru olacağına karar verdim. Tekrar teşekkür ediyorum.
120 Lt, Kaç Adet Palyaço?
Arkadaşlar merhabalar. 120 lt tuzlu su akvaryumuna kurulumun ardından akvaryumcumun suyu test ederek önce 6 adet salyangoz ardından da iki adet yavru palyaço girdik. Bu hacime kaç adet palyaçoyu önerirsiniz acaba? Akvaryumcum 2 adet ideal dedi ama bir çok farklı kaynaktan daha fazla sayıda balığı yaşatan örneklere rastladım. Bu bakımdan siz değerli akvaristlerin de fikrini almak istedim. Saygılar.
120 Litre, Calvus?
Evdeki akvaryumlarla değişik habitatlardan tanklar kurmak istiyorum arkadaşlar. 120 lt bir tanka da çok beğendiğim calvuslar için bir tank kurdum. Bu hacime calvuslar olur mu? Olursa kaç tane olur? Daha büyük bir tank ayıramıyorum maalesef. Saygılar.
Tatlı-tuzlu Bir Arada.
Hobiye verilen dört yıllık bir aradan sonra bir kaç eksik olanı tamamladıktan sonra eldeki tank ve malzemelerle iki hafta önce bitkili bir tatlı su tankının kurulumunu yapmıştım. Bu haftasonu da tuzlu su tankının startını verdim arkadaşlar. Ortaya böyle bir şey çıktı şimdilik. Ben oldukça memnun kaldım açıkçası. Yorum ve görüşlerinizi almak amacıyla paylaşmak istedim. Saygılar. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/69760/120220240041441.jpg[/IMG][EDIT]lolindir,2024-02-12 00:43:23[/EDIT]
Dry Rock Yapıştırma Önerisi.
Arkadaşlar merhabalar. Yeni kuracağım tuzlu tankına yapmak istediğim dekorasyon için aldığım kayaları yapıştırmam gerekiyor.
Sorularım:
1- bu iş için hangi ürünü kullanabilirim?
2- Japon yapıştırıcısı bu iş işin uygun mu? Tanka ve canlılara ilerde bir zararı olur mu?
3- Bu dekordan ilerde vazgeçersem taşlara zarar vermeden ayırabileceğim bir ürün var mı?
Yanıt verecek arkadaşlara şimdiden sonsuz teşekkürler.

Ankara'da Tuzlu Su Canlı Ve Malzemeleri
Arkadaşlar merhabalar. Ankara'da tuzlu su canlı ve malzemeleri bulunabilen akvaryumcular arıyorum.
İnternette yaptığım araştırmalarda Balgat'ta Dost akvaryum diye bir işletme olduğunu gördüm. Bundan başka bulamadım.
Siz değerli akvaristlere danışmak istedim.
Saygılar.
Profil- Tank Ölçü Farkı. Patlama Riski Var Mı?
Arkadaşlar profilin genişliği 50 cm. Mdf altlığın ise 54 cm. Bu mdfnin üzerine 4 cm kalınlığında ve tankın ölçüsü ile aynı genişlikte( yani 59 cm) strafor mevcut. Tank 180 lt. Yani hem önde hem arkada yaklaşık 4,5 cm ‘ şer bir fark mevcut profille. Acaba taşıma noktasında bir sıkıntı oluşur mu? Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden sonsuz teşekkürler.
Büro Tipi Buzdolabı Taşıma Kapasitesi?
Arkadaşlar evimde bir adet büro tipi buzdolabı var ekstradan.Diğer tanklar nedeniyle hiç yerim kalmadı maalesef ve 50x50x40(yükseklik) ölçülerinde yani 15kg cam ağırlığı olan ve 100 lt su hacimli bu tankı altına bir strafor koyarak bu buzdolabının üzerine koysam taşır mı acaba? Emin olamadım ve danışma gereği hissettim. Yanıt verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürü borç biliyorum. Saygılar.
Hangisi Yanık Discus ?
Ejder bey yaşları nedir acaba? Yorum yapmak için onu da en azından kabaca bilmek lazım ancak fotoğraflara göre üç diskte olması gereken formdan oldukça uzak maalesef. Sağlıklı ve formda discuslarda belirleyici kriterlerden biri olarak üstadlar göz vücut oranından bahsetmekte bir çok yerde. Aşağıdan yukarı hayali bir çizgi çekildiğinde gözün tam ortasından geçecek şekilde hem üstte yani göz ile alın arasında hem de altta üçer göz sığacak kadar bir yer olmalı denir ki benim de şimdiye kadar ki deneyimlerim bu ölçüyü haklı çıkarmıştır. Yine gözün vücuda göre çok iri olması da olumsuz bir göstergedir ve özellikle 2 numaralı balıkta bu durum mevcut maalesef. Ayrıca üç balığında (yavru yaşta iseler normaldir ama) vücut yapıları discusa adını veren disk şeklinden çok uzak. [EDIT]lolindir,2018-05-24 23:05:09[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.