ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozy26eses
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mart 2009 19:59
Son Ziyaret:
10 Mayıs 2021 18:14
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozan Kızılmeşe
Doğum Tarihi:
21 Haziran 1993
Yaş:
30
İl:
Eskisehir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

200x70x70 Frontosa Blue Zaire Moba ..
Frontosa Mpimbwe ..
100x40x60 Yunus , Sarı Prenses , İceman ..

SON 10 MESAJI

cichlid için uygun haftalık yem
Merhabalar cichlidlerim için (yunus,sp,iceman) için haftalık yem alıcam. Net araştırmalarıma göre ;

kurutulmuş kan kurdu ( arada sırada )
jbl %40 spirilluna
sera granured/granugreen
sera cichlid sticks
jbl novo stick'm
jbl grana cichlid
tropical cichlid ve

sera discus    /    jbl novo
color blue     /     grano color

bunlardan hangisi tercih etmeliyim kullananlar varsa yorum yazarsa sevinirm artık yemleri sipariş vericem. Net araştırmalarım bunlara vardı hiç kullanmadım ve önerebileceğiniz daha iyi yemler varsa değiştirebilirim. Sera discus color ve jbl novo grano color karma da yapılıp verilebilir. Yardımcı olursanız sevinirim :)
anlayamadım ?
Herkese öncelikle sağlıklı balıklar. .250 litrelik akvaryumumda yunus+sp+iceman bakıyorum. Daha yeni aldım ve önceden tetra tec 600 gibi bi filtre kullandım sonra eheim 2217 kullandım. Şimdi de eheim'e o kadar para vermek istemiyorum acıkcası cünkü forumda falan 250 litre akv. Olanlar daha ucuz filtrelerle güzel temizlik sagladıgını soyluyorlar. Ama kullanmadıgım için bilmiyorum ne ne kadar iyi ? akvaryumda 15-20 adet falan balık var karma yunus+sp+iceman. Balıklar Ufakken pek sorun değil de balıklar büyüdüğü zaman daha çok iş düşüyor ve bu çeşit filtrelerden kullanmadığım için pek fikir sahibi değilim yardımcı olursanız sevinirim. ..
Ne vericem ki ben bunlara ?
Yeni aldığım yunus, sarı prenses ve icemanlarıma yem önerisi ? renkleri ve sağlıkları iyi olsun istiyorum yemin fiyatı önemli değil sadece balıklarım kaliteli olsun istiyorum. Normal o sera'nın cichlid yemini kullanıyorum önerebileceğiniz renk ve sağlıgı acısından iyi yemler varsa yardımcı olursanız sevinirim. Herkese sağlıklı balıklar. ..
HİÇBİRŞEY ANLAMADIM :/

Ufak akvaryumuma görsel birşeyler yapmak istiyorum. İçinde balık yok 100x40x50 ölçülerinde akvaryum ve kum şelalesi yapmak istiyorum. Champion cx0088 ve champion cx0098 hava motoru var ben cx0088' i kullanmayı düşünüyorum ve. Akvaryumun dibinde midye kırıgı var ben kum selalesini beyaz silis kumdan yapıcam. Düzgün birşey olsun istiyorum bayagı arastırdım ama birşey anlamadım kafam karıstı. S kum olarak kaç mm kum gerekli ? bizim burda akarsu gibi ufak su akıyor ordan topladığım irili ufaklı taslar var onları da sistemi içine saklamak için kullanmayı düşünüyorum. Nası işlediğini pek anlamadım. Camdan mı yapsam yoksa köpükden mi karar veremedim. Eğer yapanlar yardımcı olursa sevinirim. Sağlıklı balıklar. ..
Akvaryumda Şelale İlüzyonu Yaratmak
Eee ? sonuçlar ?? neler oldu hiçbirinizden ses cıkmadı basarılı olanınız yokmu acaba ?.
Bİ BAKABİLİRMİSİNİZ AKVARYUMCU BENİ BEKLİYOR :)
Cam konusunda sıkıntım yok onu birleştirmesi önemli onu da araştırıyorum zaten tek sorunum şuanda o. .Taşınması bakımı filtrelayon yöntemi gibi sorunum kalmadı. Önümüzdeki aylarda inşallah güvenilir bir şekilde camları birleştirecek birini bulursam akvarumumu kuracağım. Herkese teşekkürler yorumlarınız için :)
Bİ BAKABİLİRMİSİNİZ AKVARYUMCU BENİ BEKLİYOR :)
[QUOTE=Gürkan AVŞAR]Aklıma gelen bir söz oldu konuyu okuyunca , " Dalga mı geçiyon , adam mı seçiyon"diye bir söz.Buaradaki "Adam mı seçiyon" lafını pek anlıyamamıştım zaten ,ama birden aklıma o söz geldi.

Siz bu ölçülerde bir akvaryumu gördünüzmü acaba ? " 190boy 65 en 85 yükseklik"
Boş olarak görmemişsinizdir sanırım böyle bir akvaryumu ? Hayaller farklıdır , uygulama farklıdır.
Hevesinizi kırmak gibi olmasın ama böyle ölçülerde bir akvaryum düşünmeyiniz bile bence.Maliyeti az çok 3-4 bin tl arası olur size cama cam olarak.Bunun birde içini doldurdum derseniz olur size maliyet 7-8 bin tl.Öyle bir akvaryum demirbaş olur evde.Atsanız atılmaz , satsanız satılmaz.Bu ölçülerde akvaryumu yapabilecek insan sayısıda azdır , garantili satış yapabilecek insanlar.

Böyle bi şey yapacaksanız şimdiden cesaretiniz için tebrik etmek lazım...
Saygılar...
[/QUOTE]

bu boyut değil ama bundan büyüğünü gördüm. zaten şuanda olan akvaryum 170x60x65.. Benim gördüğüm akvaryumda insan yüzebiliyordu. evin arkasından banyodan merdivenle akvaryumun içine girilebiliyor. öncelikle bunu söyliyim yani sorun değil boyutu ve fiyatı. dalga geçilcek bir durum yok ve fiyatı zaten sorun olsa bukadar büyük bir akvaryumu zevk için yaptırtmazdım ki 7-8 bin tl ye murat abinin dediği gibi şeyler yapılabilir. eskişehirde ayın akvaryum dolapsız sekilde kapaklı flan full pet shopta 800tl ki daha pazarlıkla indirebilirim.. sadece boyutları konusunda fikir almak için tecrübe edinmiş kişilerden yardım almayı planlamıştım ve sağolsun murat yılmaz gibi değerli tecrübe edinmiş kişiler çok yardımcı oldular.. Hayaller farklı olsa da uygulamalarım hep gerçekleşti.. yorum için teşekkür ederim.
ozy26eses2012-03-19 19:35:48
Bakalım Ne Çıkacak Bu Türden ?
200x70x65 cm 900lt akvaryumda karma bir akvaryum yapmak istiyorum. yunus+sp+iceman+red rubin+snow prenses+yaşayankaya gibi karma yapmak istiyorum. nette de şu balıklar çok hoşuma gitti ve bunlardan konulup önceki balıklardan tür çıkartabilirim: sarı lepturus,çatal dudak,mara rocks. bu balıklara hiç bakmadım ve yazmış oldugum tüm türlerle bir karma akvaryum yapmak istiyorum. sizce aralarına sokmamam gereken tür var mı ? biraz da çok çeşit oldu gibi geliyor bana ?? yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..
Bİ BAKABİLİRMİSİNİZ AKVARYUMCU BENİ BEKLİYOR :)
Bir de böyle bir seçenek var :: http://www. Sahibinden. Com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-balik-tertemiz-360-lt-sunsun-akvaryum-76813530/detay/ bu ilandaki akvaryumun aynısı 800tl ye alabilirim çok yakın bi tanıdığımda var. Mantıklımı sizce ?. Adem TANIŞ2012-03-20 09:02:54
Bİ BAKABİLİRMİSİNİZ AKVARYUMCU BENİ BEKLİYOR :)

Skyliner '' öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Malawi var ama sadece frontosa bakmak istiyorum. Yada öbür akvaryumdaki gibi malawi ve frontosa. Yunus+sp+frontosa gibi. Sumplı sistemi hiç kullanmadım ve bilmiyorum açıkcası ama kullanmayı düşünürüm. Eheım profesyonel 3 diye bir makine var fiyatı 1. 000 tl civarında. Sumplı sistemi araştırıp onu da düşünebilirim. Haklısınız bu yükseklik konusunda kullanımı acısından onu da biraz görsellik yüksek akvaryumlar hosuma gitmiştir hep ondan esinlenerek düşünmüştüm. Frontosa ve yanında birkaç tane de görsellik için malawi dşünüyorum planımı böyle yapmıştım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.