ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yasin2010
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mart 2009 20:24
Son Ziyaret:
07 Eylül 2010 22:58
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yasin İZKALAF
Doğum Tarihi:
25 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Sakarya
Meslek:
Otomotiv San.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Malawi& Victoria Karma Tank/ 80*30*40 / 60*25*30 / 150*70*50
https://www.akvaryum.com/Forum/tum_victoria_&_area_cichlidleri_k203931.asp

SON 10 MESAJI

Göle balık salmak
Victoria gölüne atılan levrekler ile ilgili haber kaynakları ve forumlardan çoğu arkadaşımızın haberi vardır.Atılan balıklar gölün doğal dengesini bozmuş durumda ve yaşıyan canlıların nesilleri yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.Bu gölde yaşamış 2 tür tankımda mevcut.Bu haberi duyana kadar o gölde yaşayan canlıdan tankımda besliyeceğim aklıma gelmezdi.Doğal alanlarında levrekler ile karşılaşmasalar daha iyi olurdu ve her tankta bu balıklardanda olurdu bence.Genel olarak baktığımızda bu göl dışındaki balıklardan her akvaristte mevcut.Ülkemizde ise bu olay değişiyor.Yasa var kural var ama uyan yok!!!
Mevcut göllerimize hoby olarak tanklarımızdaki balıklardan atmak yerine,Kural dışı avlanan kişilere denk geldiğimizde duyarlı davranmak daha iyi olur diye düşünüyorum.
saklanan sarı prensesler
Bence taş dekor ekleyerek ve bu dekorlardan bir kaç  mağara yaparak daha zevkli bir izlenim yaşayabilirsiniz.(kendi tankımda zevkle izliyorum sp lerimi )
Cichlidlerdeki farklı davranış biçimleri
Arkadaşlar Bence dişi erkeğe göre daha küçük olduğu için daha çevik ve hızlı hareket ediyor.Kovalaya bildiğini kovalıyor.Dişiden kaçanlar heybetli erkeği görünce otomatikman geri vitese takıyor :)
Türkiye göllerinde yaşayan balıklar
Dün akşam malzeme almaya gittiğim av bayisi,civar göllerden yakaladığı balıkları akvaryum içerisine koymuş.Tanıdıklarım;Kızıl kanat,kaya balığı,gömme,kara balık,kaptırga dediğimiz balıklardı.Bir kaç çeşit daha vardı ama isimlerini bilmiyorum.Ama Gerçekten gömme benim beslediğim latifasciatus balığın dişisine çok benziyor.Gövdesinde aynı şekilde paralel çizgiler mevcut.Bu balık bildiğim ve daha önce yakaladığım kadarıyla poyrazlar,çaltıcak ve gölkent göllerinde çıkıyor.Eğer ufak olarak yakalaya bilirsem latifasciatus balıklarımla beraber bakıp deniyeceğim.Elimde 180 civarı yavru var bunlardan bir kaç tanesini göllerden birisine salsam yaşama oranları varmıdır??? Orası meçhul işte Big%20smile
 
Balıklar doğal ortamlarında yani victoria gölünde yok olma tehlikesi yaşıyorlardı.Bari bizim burda ürerler diye düşünmekten kendimi alamıyorum.Hem burda ürerlerse yeni isim veririz Latifasciatus Gömme diye hehe Thumbs%20Up
yasinb2009-05-29 12:23:18
Türkiye göllerinde yaşayan balıklar
[QUOTE=kadirhan]Hemen bir düzeltme yapayım. Yakaladığım balıklardan biri muhtemelen Kedi Botia... Ama şu linkteki balıklara da çok benziyor:

http://www.loaches.com/species-index/pictorial-species-search-index/serpentine-variegated-shorter-bodied

Anavatanı Türkiye değil diye yazıyor ama, konuyla ilgili daha kapsamlı bir başlık açacağım ilerleyen günlerde.
[/QUOTE]
 
Merhaba
Linkteki balıklardan bizim evin yanından geçen (Sapanca Gölü çıkışlı ) çark deresinde yıllar önce kaynıyordu.Dere yatağı belediye tarafından beton yapılınca eser kalmadı.Dereye paçaları sıvayıp girer lepistes benzeri balıklardan yakalamaya çalışırken ısırlardı parmaklarımızı çok iyi hatırlıyorum ama maalesef doğa bu duruma geliyor işte.Elden bir şey gelmemesi üzücü Mutsuz
yasinb2009-05-29 11:56:51
Papağan Chichlid
[QUOTE=izbarco]İlacı genel kullanmak biyolojik dengeyi bozar.O yüzden bi kovaya 3 4 lt akvaryum suyu ekleyip 40 damla contra ekledikten sonra balığı 10 dk lığına banyo ettirin.Farklı yöntemler var ama göz fungusu için benim denediğim yol budur.Akvaryumdan almış olduğunuz suyu bi kovaya alıp 40 damla civarı Contra ekleyip balığı 10 dakika bu suda bekletin.Bunu günde 2 defa 3 - 4 gün süreyle yaparsanız iyileşmeyi göreceksiniz.Ama sizin yukarda belirttiğiniz gözünüzden kaçan birşey var.Akvaryumda sadece eksilen suyu tamamlarsanız hastalıklara davetiye çıkarırsınız.Haftalık dip çekimi yapmanız lazım.Aslında hemen dip çekimini hemen yarın yapın.Ne zamandır dip çekimi yapmıyorsunuz?
[/QUOTE]
 
İlgine teşekkür ederim hocam.Bahsettiğim akvaryum fabrikada bölüm içinde bulunuyor.Müsait olamıyoruz evdeki akvaryuma baktığımız gibi ilgilenemiyoruz onlarla.Evimde bulunan tankta düzenli bakım yapıyorum ama iş yerinde zor oluyor gerçekten.
 
Tavsiyelerine uygun şekilde tedavi yapmaya çalışacağım teşekkür ederim.
Tüm Victoria & Area Cichlidleri
Merhaba arkadaşlar paylaşım süper olmuş.Ellerinize sağlık.
Bende Astatotilapia Latifasciata besliyorum tankımda 1e 2 d.
2.sefer yumurta aldılar dişilerin ağızları dolu şuanda.
56 tane junior büyütüyorum.16 adet 2 cm 41 adet 1 cm oldular.
 
Saygılar. 
yasinb2009-05-07 05:24:02
Papağan Chichlid
[QUOTE=izbarco]Yasin bey eğer kanatina tankınız varsa o balığı karantinaya alın contra ilave edin üzerinde yazdığı ölçüde.Göz şişmesi ilerlediği zaman balığın gözünü körde edebilir.Kimsede yorum yapmamış aceba bilen yada rastlayan yok mu böle bir duruma!!
[/QUOTE]
 
Selim hocam dediğiniz tedavi yöntemine başlıyacağım.Yanlız tank iş yerinde.Karantina tankı yok bütün balıklarda göz şişmesi yok ilacı genel kullansam nasıl olur?
İnşallah tedaviye yanıt alırız.Fakat tetra contra mı yoksa diğer contra-syh...(hatırladığım kadarıyla) ilacımı kullanalım?
 
Saygılar.
yasinb2009-05-05 18:50:15
Papağan Chichlid
[QUOTE=izbarco]Yasin bey o beyaz renkli içi dolu gibi dediğiniz  deliklere kendi balıklarımda hiç rastlamadım-kafada delik hastalığı olan balıklarımda gerçi nede başka balıklarımda-.Ne olduğu konusunda da hiç bir fikrim yok açıkçası. Kafada delik resmen çöküntü gibi oluyor.Sizinki farklı birşey olabilir belkide papağan balığına özgü birşeydir.Resimler yanıltıcı olabilir.
Gözlerdeki şişliklerde göz fungusuna benziyor ama içi beyaz deliklerle bi bağlantısı olabilir.Bütün balıklarınızın mı gözleri şiş? Gözler üzerine beyazlaşma varmı? [/QUOTE]
 
Selim bey  öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
6 Adet papağan var tankta sadece 1 tanesinde gözlerde şişme var.Bütün balıklarda delikler mevcut.Baktığım resimlerden farklı olan delik içleri beyaz bir şey ile dolu.Belkide bahsettiğiniz gibi bu hibritlerde oluşan bir hastalık.
 
 
 
Papağan Chichlid
 
Fotoğraf:
Var
Canlıdaki Belirtiler:
Gözlerde Şişkinlik + Kafa Üzerinde Delikler (Delik içleri beyaz)
Akvaryum Kapasitesi (litre):
250
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
6 Adet Papağan Chichlid
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
-
Filitrasyon:
650Lt/dk Atman Dış Filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Kaya Tuzu Atıldı
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
İş Yerinde Genel Kullanılan Bir Akvaryum.Su Eksildikçe İlave Yapılıyor.
 
Arkadaşlar merhaba.
 
İş yerinde bulunan balıklarda karşılaştığımız ilginç bir durum.
 
Geçen haftaki izinden sonra işe başladığımızda gördüğümüz görüntü yukarıdaki resimlerde.
Hemen kaya tuzu ilave ettik ama baya kötü bir görünüm.
Ayrıca kafada bulunan beyaz renkli içi dolu gibi deliklerden bütün
balıklarda mevcut.
 
Konu hakkında bilgisi olan tecrübeli arkadaşlardan ne yapmamaız gerektiği konusunda bilgi bekliyorum.
 
Saygılar....

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.