ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ottoturka
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mart 2009 23:30
Son Ziyaret:
10 Ağustos 2011 18:06
Toplam Mesaj:
42 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
umut uzal
Doğum Tarihi:
02 Aralık 1980
Yaş:
43
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

umut uzal

SON 10 MESAJI

bolivian ram
10. gün ve kalan 11 adet yavru ıle devam..
bolivian ram

Uzun bır aradan sonra tekrar Merhaba Arkadaslar.

Bolivian çiftim 4. yumurtlamasını gerçekleştirdi.Yumurtaların uzerınde bulundugu taşı yavrular cıkmaya başladıgı an başka bır akvaryuma dişi ile birlikte ayırdım.Bugun 4. gun ve sabah saydıgımda 21 adet yavru vardı.Gunluk %25 su değişimi yapıyorum.Akvaryuma aldıgım su ana tanktan.Artemıa ve sera discus yemı ıle yemlemeyı yapıyorum..Şu ana kadar yavrular bu yem ve artemıa dan faydalanacak boyuttalar mı bılmıyorum fakat yemleme bu sekılde devam edıyor.Insallah kayıp yasamaz ıse en kısa zamanda yavruların resımlerını ekleyecegım.
 
Tekrar selamlar.
bolivian ram

yaklaşık 2 hafta aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar.

geçen 2 haftalık zaman zarfında herhalde bır akvarıstın yaşamak ıstedığı duyguları bır arada yaşadım.Bolıvıanlarımın yumurtlaması ve yumurtadan cıkan yavruların ortadan kaybolmasıyla gecen zamanın hemen sonrasında akvaryumdan cıkarmak ıstedığımı soyledıgım 4 meleğımden çift görüntüsü veren ıkı melek koymus oldugum fayansa yumurta dızdıler.(en kısa zamanda video eklemeye calısıcam).aynı zaman içerisinde akvaryumdakı ramizimde yumurta döktü .anlıyacağınız aynı zaman ıcerısınde üç ayrı çeşit balıktan aynı anda yumurta aldım.Akvaryum doğum evi gibi oldu.:)tabıkı benım acemılığım ve balıklarımın ılk tecrubelerı netıcesınde yavru almak nasip olmadı.Ramızilerde dıkkatımı ceken dişinini tupçugu çıkmasına ragmen erkek ramırezımde tupçuk çıkmadı.yumnurtaları dölleyemedığını düşünüyorum.Meleklerı arkadasımın akvaryumuna ayırdık.şu an akvaryumda 2 çift bolivian bir çiftte ramirezi var.olacak gelişmelerle yardımlarınızı istemeye devam edeceğim.
 
Şimdiden çok teşekkürler.
ottoturka2010-02-12 02:55:27
bolivian ram

Merhaba Arkadaslar,

 
Bu ilk deneyim sırasında vermiş olduğunuz destek için herkese teşekkür ederim.İlk deneyim malum mutsuz sonuclandı.Eger gercekleşirse bundan sonrakı deneyımlerde vermiş oldugunuz bılgıler ile birlikte inşallah alacağım yavrularla tekrar sızlere bılgı aktarmayı devam ettıreceğim.
Yorumlar için tekrar teşekkürler.
 
 
bolivian ram
Arkadaşlar maalesef ilk deneyim kötü sonla sonuçlandı.Bu sabah baktım akvaryumda hiç yavru yok.Bu deneyımden çıkardığım en azından yumurtaların mantarlaşmamış olması.Sonrakı yumurta dokmelerde tekrar ınsallah daha ıyı sonuclar alırım.Bu arada sormak ıstedığım bolıvıanlarda yumurta dokme surelerı arasında ne kadar zaman gecıyor.?

Teşekkürler...
bolivian ram

Merhaba Arkadaslar,

Dun gece iş dönüşü akvaryuma baktığımda yumurtaların yerınde olmadığını gördüm.Işıkların kapalı oldugu ıcın deıger balıkların yada strese gırerek dısı yada erkeğın yavruları yedıgını dusundum.Iyı ce akvaryuma bakarken dıs fıltrenın yanında çok ufak hareketler fark ettım.Yaklaşık 15 adet yavru yu buraya taşımıslar.Diğerlerı ya yendı yada dıs fıltre emıs borusunun hemen yanına bırakıldıkları ıcın fıltrenın cektıgını dusunuyorum.Dısı ve erkek sureklı kumda cukurlar kazarak yavruları  bu cukurlara tasıyorlar.Artemıa verdım bugun elımde mıkro kurt olmadıgı vede acıkcası hazırlanısı temın edılısı ıle ılgılı bır bılgım olmadıgı ıcın su an elımden başka bırsey gelmıyor.Yavruları ızlemeye devam edıyorum.Şu an ıcın benı sevındıren bır dıger nokta yumurtalardan cok az sayıda mantarlaşma olması.Bu olayda cay demının vede buna ek olarak hıc bılmıyorum ama su degerlerının ıyı oldugu nu dusunutyorum.Bılgılerı paylaşmaya devam edıcem.
 
Yorumlarınız ıcın cok tesekkur ederım..
bolivian ram
[QUOTE=CaN_BaKıR]Bu taşa yumurtlayacakları belliydi zaten yukarıdaki fotoğraflarda :)

Hayırlı olsun Umut Bey... Artık pek birşey yapmayın, bekleyin sadece... Birkaç gün sonra yavruları izleriz hepbirlikte :)
[/QUOTE]
 
Evet haklısınız benim beklentimde buydu ama yumurtalar ile taşın rengi arasında öyle bir kamufle uyumu olmuş ki çok dikkatli bakmadıkça görmek hakikaten zor..
 
Teşekkürler.
bolivian ram
Tekrar Merhaba arkadaşlar ..

Bolivianlar yumurta döktü.Açıkçası tam olarak ne zaman bu olay gerçekleşti kaçırdım.Sanırsam şu an itibari ile yaklaşık 48 saat olmuştur.Kırmızı tonda bır taşın uzerıne yumurta döktulerı ıcın fark edemedım.Çok dıkkatlı baktıgımda yumurtalar bellı oluyor.Saymadım ama tahmınen 50 yumurta vardır.5 adette beyazlaşmıs yumurta var.Resimleri ekledim.Ayrıca daha oncekı yorumlarla bırlıkte çay demi iki kere yaklaşık çeyrek çay bardagı ekledım.Başka yapmamıtavsıye edeceğınız bılgılerı sabırsızlıkla beklıyorum..
Çok teşekkürler.












bolivian ram
Çok az değerlerle başlayıp gözlemleyerek çay demi eklemeyi düşünüyorum.Gelişmeleri aktarmaya calışıcam teşekkürler.
ottoturka2010-01-23 19:02:10
bolivian ram
[QUOTE=ativan]Maşallah balıklar çok güzeller. Tanktaki balık sayısını azaltın. Yumurta görürseniz ışığı sürekli açık tutun, suyu damacana yada osmos su ile yumuşatmaya çalışın. Çay demi kontrollü şekilde katmak balıkları
üremeye teşvik eder.
Ayrıca unutmayın eğer çiftinizi ilk yumurtaları ise eşlerden biri yumurtları büyük ihitmal yiyecektir ama kısa zamanda tekrar yumurtlar merak etmeyin.
Saygılar
[/QUOTE]

Merhaba Ahmet Bey.
Yorumunuz için teşekkür ederim.Acaba çay demi konusunda biraz daha bilgi verebilirmisiniz?Yada önerebileceğiniz bir kaynak var mıdır?

Teşekkürler..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.