ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
böcekçi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mayıs 2009 18:27
Son Ziyaret:
23 Ekim 2011 11:05
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
özge hısım
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

özge hısım

SON 5 MESAJI

Elma Salyangozları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Merhaba;
20ltlik akvaryumumda cevizden biraz küçü, 3 tane sarı 2 tane mavi elma salyangozu var, ve bugün itibarıyla 2 salkım (?!) yumurtanın büyükannesi olmaktayım. Yumurtalar beyaz. Hangileri yumurtladı hiçbir fikrim yok. Zaten ne kadar uğraşsam da tam olarak cinsiyet ayırımı yapamadım (galiba 2 sarı erkek, 1 sarı ve 2 mavi dişi) Forumda daha önce okuduğuma göre mavi elma salyangozlarının yumurtaları kırmızı oluyormuş. Üreten var mı beyaz da olabilir mi acaba? Mavilerle sarılar çiftleşiyor ama çapraz yavru çıkar mı? Yoksa mavi üretmek için illa ki mavi erkek şart mı?
Bir de sarı büyük olanı mavilerle çiftleşirken kabuklarına küçük çentikler açıyor. Çok kısa sürede iyileşiyor ama beni telaşlandırdı. Söylediğiniz gibi kalsiyum desteği yapmaktayım (1/4 calcium sandoz su değişimlerinde). Dip midye kırığı. pH ölçmedim ama izmir'in şebeke suyunu kullanıyorum. Dip yemi, bitkisel pul yem, yosun tabletleri ve haşlanmış marul, salatalık vs. ile besliyorum. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Ne yapmam gerekir?
Şimdiden teşekkürler...

kiraz karideslerimin yumurtaları kayboldu
Akvaryumda son durum;
Sanırım korktuğum başıma geldi çünkü 2 ayı geçti ortada yavru falan yok. Ne yapalım kader utansın derken hayalet karidesimi ve iki midyemi kaybettim (iki farklı cins vardı pembeler öldü siyahlar hala koç gibi). Eş almama fırsat vermedi. Hayalet karides büyüktü baya ömrü bitmiş olabilir ama midyeler korkarım fazla yemleme kurbanı oldular. Çömezliğin gözü kör olsun. Allah'tan midye ölüleri geri kalanları zehirlemeden olayı kontrol altına aldım.
Şimdi her şey yolunda, bitkilerim de sıklaştı. Yanlız karideslerin hiçbirinde yumurta yok. Forumda okuduğum kadarıyla 10 gün geçince tekrar yumurta üretiyorlarmış, benimkilerde 2 aydır tık yok.
Giderek torun özleminden gözü dönmüş babaannelere benzemeye başlıyorum. Derdime bir çare!
kiraz karideslerimin yumurtaları kayboldu

Doğduktan ne kadar sonra görebileceğim boyuta ulaşırlar acaba?

Filtre konusunda ek bir şey yapmam gerekir mi?
 
kiraz karideslerimin yumurtaları kayboldu
Merhaba;

Yaklaşık 20ltlik bir akvaryumda 5 elma salyangozu, 12 kiraz karidesi, 1 hayalet karides, 4 tatlı su midyesi besliyorum. Çok yoğun olmamakla birlikte bitkilendirilmiş durumda.

Kiraz karideslerini aldığımda 2 dişinin içinde yaklaşık 10ar tane yumurta vardı. Artık yok ama ortalıkta yavru falan da yok. Herhalde elma salyangozları yedi diye düşündüm çünkü saklanacak çok fazla yerleri yoktu. Akvaryumun arka duvarına java yosunundan ve sinek telinden bir duvar yaptım. Bir de salyangozların aralarına giremeyeceği bir kayalık oluşturdum (yaklaşık 10cm çapında volkanik taşlardan). Acaba bu önlemler yeterli olur mu? Pipo filtre kullanıyorum, acaba içine çekilmişler midir? Öyleyse engellemek için ne yapabilirim?
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba;
İşte bir yeni üye daha! Yaklaşık 3 saattir kesintisiz okuyorum. Forum, site, makaleler hepsi harika! 20ltlik ilk akvaryumumu kuralı 1 ay oldu. Anlayacağınız çok çömezim bu konuda. Şimdiden birçok soruma cevap buldum. Teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.