ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Winss
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mayıs 2009 13:01
Son Ziyaret:
26 Mayıs 2016 13:23
Toplam Mesaj:
48 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hasan Emre BELTAN
Doğum Tarihi:
03 Ağustos 1983
Yaş:
40
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Hasan Emre BELTAN

SON 10 MESAJI

teleskopun rengi attı ya resmen
[QUOTE=mesutok] Hiç bir sorun yok gayet sağlıklı balık, kötü halden iyi hale geçmiş, sağlıklı gerçek rengini bulmuş. [/QUOTE]
Bu habere sevindim ilginiz için teşekkür ederim

[QUOTE=victoria_z] Kuyruk ve Yüzgeçleri simsiyah bir Japonum vardı geçenlerde başlık açmıştım bende. Bembeyaz oldu. Hatta şu an ağız çevresinde sarı benekler oluştu. Balık gayet iyi. Beslenme ve akvaryum şartlarının iyi olduğundan bu tür düzelme yaşadığını düşünüyorum. Sizde endişelenmeyin :) [/QUOTE]
Bu yoruma daha da bi sevindim.

[QUOTE=adige42]  Balığın ilk rengimi sağlıklı olduğunun göstergesidir,son büründüğü rengi mi?Ya da ikinci renge büründükten sonra eski haline gelmesi mi?Tamamen ullanılan yemlerle ve ışıklandırma ile ile deri altındaki pigmentlerin renk değişiminden ibaret.  [/QUOTE]
iyice tasdiklendi :P
[QUOTE=couper]Resimde görünen bitki gerçek mi?[/QUOTE]
hayır yapay 

Konu ile ilgi gösteren herkese teşekkür ederim durum iyicene aydınlanmış oldu.
teleskopun rengi attı ya resmen
Ya Molinin siyahı nasıl sa bu balık da aldığımda öyleydi,  yani lafın özü mesut bey sizce bir sorun yoksa sevindim. ilginiz için tesekkürler.
teleskopun rengi attı ya resmen

arkadaşlar ben bu balığı aldığımda simsiyahtı ama şimdi normal japon gibi turuncu birtek dudağını üstünde az bi siyahlık kaldı o kadar  Sizce Bu Ciddi Renk değişiminin Bir Sakıncası oyada nedeni varmı tesekkür ederim
Karma akvaryumda ahli yavruladı, babası kim olabilir ?
Bütün yavrular sağlıklı şekilde büyüdü ancak içlerinden bir tanesi çok farklı. hepsi dişi ahliye benzerken bir tanesi çok farklı. buyurun videoyu sizlerle paylaşıyorum ve yorumlarınızı bekliyorum.

Frontoza ve Yunus Bir Hastalıkmı Sizce?
Alperen bey sanırım demek istediğimi yanlış anladınız.

 Demek istediğim bir balığa 250 tl  yerine göre az iken, 1 lira yerine göre çoktur. 

Siz konuyu açarken ilk yazınız da ne amaçla alındığını şahit olduğunuzu yazmadığınız için, bende 3 farklı yorum yazdım. Hatta oradaki bir cümleyi de tekrar yazıyorum ! 

Tesadüf eseri bir akvaryumcuda F0 - F1 görüp te balığın baskınlığı kendine hayran bırakıyorsa (İşte Muhteşem bir Damızlık deyip, ondan aldığınız yavruların hayaline kapılıyorsanız) hastalık,

Sanırım okurken bu koca cümleyi gözünüzden kaçırdınız. Ben kendi adıma İzmir de gördüğüm hemen her akvaryumcuya acaba ne tür balıklar var, yada iyi bir damızlık var mıdır diye mutlaka girer bakarım. Yazıda da belirttiğim gibi evimdeki yunus kolonisi için daha iyi bir damızlık olabilecek sağlıklı F0-F1 Baskın bir balık gördüğüm zaman değil balığa çok para vermek, gerekirse eve bir akvaryum sistemi daha kurarım. işte hastalık budur. İşin enayilik kısmı da o balığı zebil etmektir. Daha geçen gün ofisimdeki m.iparator kolonisine daha iyi bir damızlık olacağı düşüncesiyle hasta olduğunu bile bile bir balık aldım, iyileştirdim ve şu an ofis masamdan dişisi ile kur yapmalarını izliyorum. Buda bu hobiden aldığım hazdır.

Bu arada iki cümle fazla yazı yazmaya yada okumaya üşenmemiş olsaydınız. ilk yazımdaki kara mizahı anlardınız. Neyse yinede kendimi yanlış anlattığım için tarafınızdan özür dilerim.
Winss2011-05-15 12:58:27
100 litre ve 40 litre akvaryum ne besleyeilirim?
Dostum sen bir tane 200 lt lik akvaryum daha al. 

80 Lt içine = 1e 3-4 Disi Yunus koy içine.
Doğan Yavruları 200 Lt akvaryuma koyarsın çabucak büyür.
40 Lt akvaryumu da doğum hane yada karantina tankı olarak kullanırsın.

1 yıl içinde yüzlerce yavrun olur.
Yavru diyeti
Aynen ya hayvanların doğal ortamlarında bile bu kadar zengin bir yemek menüsü bulduklarını sanmam. 

Tebriği hak ediyor bence. Bu arada yem den çok akvaryum genişliği de önemli yavru gelişmesinde ama bun sen zaten biliyorsundur ve gereğini yapmışsındır zaten.
14 Cm lik Mavi imparator Beyaz benek :(
Bu gün 6 ncı gün. Dün yaptığım dezenfekte işleminden sonra akşam dükkanı kapatmadan 15 parça tuzu bir kapta karıştırıp 1 saat içinde yavaş yavaş akvaryuma ilave ettim. Dükkanı kapatırken balıkların ciğerleri yanmasın diye dua ettim. 

Sabah dükkana geldiğimde balıkların yaşadıklarını görünce. Çok sevindim ve hemen 1 er saat aralıklarla  %50 X 2 kere su değişimi yaptım. Malaşit yeşilinden mi neden bilmiyorum ama bu zamana kadar hiç alg (yosunlanma) olmayan akvaryumum da bitkilerin dahi yosun tuttuğunu gördüm. 

Balıkların durumu gayet iyi gibi görünüyor. Yem yemeye başladılar. suyun kimyası baya bir bozuldu artık bundan gayrı 1 haftaya kadar %10 dan fazla su değişimi yapmayacağım.

 Bu Beyaz beneği Hiç kayıpsız atlatmam iyi oldu. Bu 6 gün içerisinde değerli fikirlerini esirgemeyen başta Gökhan beye ve ardından Erol beye Ümit beye ve tunç beye çok teşekkür ederim. 

iyi formlar dilerim.
Frontoza ve Yunus Bir Hastalıkmı Sizce?
Benim Nacizane Görüşüm;

Balığı boyutlarından ötürü iş yerinde show yapma amacıyla aldıysanız hobi,

Tesadüf eseri bir akvaryumcuda F0 - F1 görüp te balığın baskınlığı kendine hayran bırakıyorsa (İşte Muhteşem bir Damızlık deyip, ondan aldığınız yavruların hayaline kapılıyorsanız) hastalık,

bütün bu özellikleri taşımıyorsa da enayiliktir. :)
Winss2011-05-15 11:19:23
10 kural da iyi Bir Akvaryumcu....
Gökhan bey süper bir yazı olmuş umarım bu da silinmez ve hatta sabitlenir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.