ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
qwememo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Haziran 2009 11:16
Son Ziyaret:
11 Kasım 2011 13:25
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Yemiş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet

SON 10 MESAJI

filtre malzeme sıralaması (kafa karıştı)
İyi akşamlar arkadaşlar.
yeni bir dış filtre kullanıcısı olarak kurulum yaparken bazı konularda aklım karıştı. Birkaç yerde birbirine zıt şeyler okudum o yüzden sorma gereği duydum.

öncelikle filtremin çalışma şekli şu şekilde: akvaryumdan gelen su üstten en alta kadar dökülüyor, daha sonra temizlenen su en alttan çekilip akvaryuma geri dönüyor.

benim yapmak istediğim ise basit bir mekanik ve biyolojik filtreleme. Çok birşey beklemiyorum çünkü akvaryumum küçük.

benim kendimce yaptığım sıralama şu şekilde:
kirli su girişi > seramik > 1.elyaf > biyolojik sünger > 2.elyaf > temiz su çıkışı

1) böyle bir sistem doğru mudur? eklemem gereken başka hangi malzemeler(bioball, substrat vs.) var?

2) 1. elyaf kaba pisliklerden dolayı çabuk tıkanır mı? tıkanırsa elyafın üstüne daha büyük pislikleri tutan bir sünger koymam gerekir mi?

3) sadece biyolojik sünger kullanmak yeterli biyolojik filtrelemeyi yapar mı?

4) biyolojik sünger, substrat ve bioball ın yaptığı işlerin birbirinden farkı nedir? benim ihtiyacım olan hangisi?
qwememo2011-11-05 01:51:02
evde canlı su piresi üretimi
Ya kaç gündür istanbul'da şu su pirelerinden arıyorum hala bulabilmiş değilim. Bir kaç hafta önceden 20lik damacanalara suyu doldurdum güneşin altına koydum. Yosunlaştılar ama ben hala hayvanları arıyorum. Eminönünde satan yok. Otuz.com da kalmamış ne zaman geleceği de belli değil. çevremde 3 tane büyük petshop var üçü de satmıyor. Bu kadar zor bulunan birşey mi?
İstanbul avrupa yakasında satıldığı bir yer bilen biri varsa bana yazsın lütfen. Acil almam lazım.
İribaş
@OrdiBuko
Supiresini benim çevredeki 3 büyük akvaryumcuya sordum üçünde de bulamadım. Artemia önerdiler onu da almadım. Artemia versem yerler mi?


Ya da sitede istanbul içine para karşılığında veya ücretsiz su piresi yollayan var mı? 40-50 tane kadarı bana yeterli olur.
İribaş
Arkadaşlar bilen biri acil cevaplayabilir mi? yavru kurbağalar ne ile besleniyor? Benimkiler şuan c evresinde kuyrukları çok küçüldü.
Ne versem yemiyorlar. Bazı yerlerden okuduğuma göre hareketli şeyleri seviyorlarmış böcekler gibi. Çekirge falan verilebileceği yazılıyor ama benimkiler daha yavru çekirge bile yiyemezler. Ama hangi böcekleri verecem ve onları nasıl bulacam bilmiyorum. Kurbağalarım zaten çok küçük yiyebilecekleri fazla tür yoktur.

Bu gidişle açlıktan ölecekler. 1 haftadan erken onları doğal ortamına bırakamayacağım. O zamana ölmüş olurlar.

Bilen biri acil yardım etsin
İribaş
Selam ben de birkaç iribaş besliyorum. Benimkilerin çoğu b safhasında ayakları yeni çıktı. 2 tane de c safhasında olan var. Bence en sevimli halleri bu safhada.
Yem olarak yosun verdim biraz yediler. Onun dışında kaplumbağa yemi verdim neredeyse hiç yemediler. Başka birşey de yemediler daha. En çok yedileri şey diğerlerinin dışkıları gördüğüm kadarıylaKahkaha
Birazdan marul falan kaynatıp vericem.
Başka ne verebilirim özellikle protein ağırlıklı?

Bir de şunu merak ettim acaba bu kurbağaların erişkinleri su kaplumbağalarıyla birlikte yaşayabilirmi? Yoksa kaplumbağalar bacak, kol gördüklerinde ısırırlarmı?
kaplumbağamın boynunda büyük yara (acıl!)
Kaplumbağamın boynunda yara var ve kanıyor. Aynısı daha önce başka bi kaplumbağa daha olmuştu ama onunki bu kadar büyük değildi ve iyileşmişti.
Fakat bu seferki çok ciddi kaplumbağanın boynu deşilmiş gibi ve boynunun çevresinde kanlar var. Nasıl oldu bu bilmiyorum. Başka bi kaplumbağayla kavga ettiğini sanmıyorum ama yem için hep diğerlerinin bi yerlerini ısırırlardı. Hemen diğerlerinden ayırdım kaplumbağayı şimdi bir kutuda.

Bu yarayı nasıl iyileştirebilirim ne yapmalıyım? Lütfen acil yardım edin.

Resimler eklenecektir
Shrımp-e(önemli)
Kaplumbağalara kurutulmuş karides mi yoksa dondurulmuş karides mi almak daha mantıklı?
Isının büyümeye etkisi

Arkadaşlar tamam iyi güzelde antartika bölgesindeki balıklar neden diger sıcak bölgelerdeki hem cinslerine göre 10kat daha büyük oluyorlar.Bunun nedeni ise soguk su ve soguksuda bulunan bol oksijendir.

Onlar dogal seleksiyon sebebiyle öyle.

Mesela 2 tane kurt alalım
1. Sibirya kurdu
2. Ekvatopr kurdu

Kibirya kurdu ekvator kurduna nazaran daha büyük yağlı bir hayvandır ama kulak kuyruk gibi uzuvları küçüktür. yani ısıyı kaybetmemek için kütle büyük yüzey alanı küçük.
 ekvator kurdu ise küçük hafif ama kuyrugu kulagı uzundur.

Balıkların öyle olmasının ana sebebi kesinlikle O2 değildir yani.
kaplumbağa akvaryumu nasıl olmalı?
[QUOTE=Turq]Selamlar ;
 
Akvaryum boyunu 120boy-60en-50 yükseklik olarak düşünürseniz kesinlikle daha kullanışlı olacaktır . En azından eni kesinlikle 50 cm in altına düşmesin .
 
Su yüksekliği 40 cm civarı uygundur . 30 cm in altına -60 cm in üstüne çıkılmaması tavsiye edilir (Akvaryum ortamında)
 
UVb konusunda kesinlikle ampül şeklinde olanlar daha kullanışlıdır fakat TR de bulabilir misiniz bilmiyorum . Kaplumbağanın UVb istememe gibi bir durumu olamaz çünkü UVb yi değil ısıyı hisseder. UV lambanın ışın dağılımı da o kadar önemli değildir . 30-50 cm aralığında UV lamba modeline göre etkilidir . Spot lambanın ısıttığı yere etki etmesi yeterlidir ki kaplumbağa kuru alanda en sıcak bulduğu bölgede dinlenecek ısıdan bunalınca suya geri dönecektir .
 
Dış filtre kullansanız bile çok fazla katı atık olacağından belirli  aralıklarla (3 günde bir) dip çekimi yapmalısınız . 900 litrelik bir devir yeterli olacaktır ancak 100 litre 5 kaplumbağa için yetersiz olacağı görüşündeyim .
 
Biyolojik filtreleme hayatidir . Kaplumbağalar su içinde iken sürekli suyu süzer ve bizim göremediğimiz besinlerden faydalanır . Ayrıca yine su da erimiş olan oksijeni kullanırlar . Türden türe bu faydalanma değişir . Suyun bakterilerden arınmış ve yabancı madde ile biyolojik atık bulundurmaması çok çok önemlidir .
 
Dip çekimi de  hayatidir . Hem suyun uzun süre kirlenmesini önler hemde yukarda yazmış olduğum gibi sürekli suyu (balinalar gibi) süzen bir hayvanı atıklardan kurtarmış olursunuz . Düz çıkarım yoluna gidilmemelidir .
 
Akvaryumu tümden yıkamamalısınız ayrıca o boyutta bir akvaryumu kolay kolay kaldıramazsınız . Tümden yıkamak faydalı bakterileri yok eder , o nedenle uzak durulmalıdır . Su değişimi konusunda sürekli (3 gün ara ile) dip çekimi ile taze su ekleyeceğinizden 2 bazen 3 haftada bir olacaktır ancak bunda kaplumbağa sayısı ve yemin niteliği de önemlidir . Su bulanıklaştığında temizleme taraftarıyım ve kendi akvaryumumu aylık periyotlarla temizliyorum . Yalnız kendiminki yıllardır kullanılan bir akvaryum ve sistemi oturmuş durumda sizinki yeni kurulacağı için bu temizlik süresi kısalabilir .
 
Barfiks çekemezler ancak 10 cm yüksekliği aşmaları çok çok kolaydır fazla yüksek yapmak istemiyorsanız 10 cm lik cam parçasının üzerine L şeklinde bir cam yapıştırmalısınız . Ya da yüksek tutmalısınız . 1o cm gerçekten çok az bir yükseklik olacaktır .
 
Saygılar
[/QUOTE]

Size de selamlar, ilginiz için teşekkürler
100-60-50 yi belki zorlayabilirim.

su yüksekliginin fazla olmasını istemiyorum onada 20-25 cm diyelim.

uvb konusunda söylediklerinizle önerileriniz çelişiyor. ampul şeklinde olursa ışık ve ısı eşit dagılmaz. uzun floresant şeklinde olursa eşit homojen dagılır. bence daha uygun.  ayrıca eger kapllumbagalara ışık degil ısı önemliyse uvb almayalım normal ampul takalım bence ışık önemli. dalga boyu frekans vs. buna göre vucutları d3 sentezliyor.

120-140 lt arası oluyor akvaryum. dip çekiminin önemini hala anlamış degilim. kırmızı yanak kaplumbagalarda akciger vardır sudaki O2 o akadar öenmli degil bence.

Aynı şeyleri biyolojik filtreleme içinde düşünüyorum. dış filtremde sadece sünger ve elyaf olsa yetmez mi?ayrıca suyun derinliğine yüzey alanı çok olduğu için akvaryumum Her daim oksijence zengin olacaktır

Suyu bence çok sık degiştiriyorsunuz. bence kaplumbagaların suyla kimyasal bir ilişkileri yok. Sadece yüzüyorlar bazen biraz yutuyırlar ama iç organlarına girmiyor. su bulanıklaşınca tabi temizleriz ama iyi bir filtrasyonla bu 2-3 ay olmalı bence

dış filtreyi 10-15 ltlik turşu kavanozuna yapacagım. katman katman sünger yapacagım.


Ben de sizin L dediginiz sistemi düşünmüştüm demek olabiliyormuş.
Yetişkin su kaplumbağasına kara kaplumbağası yemi
Sera herbivor aldım. ucuz olsun diye kavanoz olarak aldım ama kaplumbagalara çok sert geliyor. suda 1 dk beklese bile kaplumbaga yiyemiyor tükürüyor tekrar yemeye çalışıyor oyle sert bir yem kolaylıkla 2-3 lokmada yiyemiyor. sorun bendekinde mi?


sera vital kavanoz yemlerin içinde de haplar var. bunlar bozulmaması için mi? otuz.com dan almıştım

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.