ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
taco
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Temmuz 2009 23:24
Son Ziyaret:
28 Temmuz 2009 22:57
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tansel ılda
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
tıbbi mümessil
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

tansel bengi

SON 10 MESAJI

Bitki tabanı konusunda yardım
Sağolasın Miraç,bende aynı fikirdeyim diyebilirim.Yasmutla da konuştum.Yarın bilgilendirip alışveriş yapacağımm sanırım.Birazdan dediğin kumuda inceleyeceğim.Sağol... Ramirezi2009-07-29 11:36:02
taban kurulum hk.
Akvaryumum için 8 cm yüksekliğinde taban yapmam için 20 litre kuma ihtiyacım var.
 
taban kurulumu için düşündüğüm altan yukarı doğru sıralama
 
1) sera torf
2) prodac fondo vivo
3) azo misket gübre
4) aquaclay bitki kumu
 
ilk defa bitki kurulumu yapacak biri olarak hem uygun maliyetli hemde akıllıca bir sıralama olduğunu düşünüyorum.bunları söylerken tamamıyle forumlardan aldığım bilgiler doğrultusunda söylediğimide hatırlatmak isterim.
bunların arkasındanda mustafa beyin kurulum sonrası tavsiyelerine devam edicem.şimdi sizden ricam doğru yoldamıyım,birde nasıl bitkiler tercih etmeliyim.daha önce balık yetiştirirken hayranı olduğum bir bitki olan Crinum thaianum olumu mesela.
 
 
Bitki tabanı konusunda yardım
Yok hayır ölçüler 80*30*40. 8 cm olan kumun yüksekliği olucak.ayrıca 3 kat istemem gördüğüm örneklerden dolayı.çok şey bilmediğim için öyle düşünmüştüm.mesela örneklerde gördüğüm kadarıyla,ustalardan biri torf,fondo vivo ve aquaclay kullanmış.gayette güzel olmuş gibi.3 kattan kastım böyle birşey
Bitki tabanı konusunda yardım
 80*30*8 cm  bitkili akvaryum tabanı yapmak istiyorum.en önemlisi sağolsun kime sorduysam kendi çapında yardımcı oldu.ama biz yenilerin öğrenmek istediği daha çok marka,tür ve isime dayalı yardımlar.
 
Mesela ben akvaryum tabanımı yaparken 3 kat olmasını istiyorum.bu 3 kata öncelikle hangi marka ve hangi cins kumla başlamalıyım.daha sonra araya yani 2. kata hangi gübreyi koymalıyım(misket yada tablet) ve son olarak en üste koyacağım ve fazla miktarda alacağımı düşündüğüm toprak ne olmalı.aquaclay düşünüyordum herkes bir laf etti.hagen siyah koy diyenler var,ama hagen ya bir yerlerde yok yada ateş pahası.şunları sırasıyla ve marka isimleri kullanarak söylerseniz ben ve benim gibi yeni başlayanlar çok mutlu olacak.hatta ve hatta izmirde bir akvaryumcuda gördüm,sadece aquaclay koyup bir bitki büyütmüş neredeyse burda söylenen herşeyi yalanlarcasına.inanamadım.ama bu kadarda kolaya kaçmak istemiyorum.bu taban işini hallettikten sonra mustafa beyin ilk kurulum aşaması gayet açıklayıcı gözüküyor.yardımlarınızı bekliyorum.
 
not:alışverişlerimi otuz.com dan yapacağım sanırım.gayet çeşit ve fiyat avantajı var gibi gözüküyor
Ramirezi2009-07-29 11:36:22
Ocak 2009 tan İtibaren Akvaryumum
Kartal77 aynı soruyu sizde sormak isterim.acaba bu akvaryum gibi bir taban yapmak için hangi ürünlerden almak gerekir.kum,toprak,gübre vs gibi
Ocak 2009 tan İtibaren Akvaryumum
Bu akvaryumun tabanı için hangi maddeden ne kadar kullandınız acaba
bitki akvaryumuna başlangıç
Teşekkür ederim spekum.o zaman de bakalım bana neler yapacağım.iyisiyle kötüsüyle ne dersen yaparım.vebali senin üstüne.
bitki akvaryumuna başlangıç
Madem acemi olarak kafa şişirmeye başladım.bir kaç şey daha sorayım.şu an elimde 90*40*50 cm akvaryum,tetra tec 600 dış filtre mevcut.bitki için nerden başlamalıyım.kum alıcam ama ne çeşit,ne kadar ve kaç katmandan oluşturacağım konusunda kafam karıştı.sizden ricam şu kumlardan al,alta x kumdan şu kadar üste x kumadan şu kadar koy gibi örneklerle yardımcı olmanız
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Öncelikle herkese merhaba.bende izmirden bugün katıldım aranıza.umarım her konuda yardımlarınızla daha güzel işler çıkaraıcam.bu arada bitki akvaryumu kurmak istiyorum,hiç bir şey almadım.kumlar için internetten araştırma yapıyorum.hangi kumdan,ne kadar,nerden alıp nasıl uygulayacağımı söylerseniz sevinirim.
bitki akvaryumuna başlangıç
Cevabın için teşekkür ederim ama.ilk akvaryum kurulumu için forumların birinde hava motorunu bulundur ama kesinlikle çalıştırma diyordu.ilk etapta balıksız başlayacağım için sorun olmaz ama daha sonrasında neler olur açıkçası ben anlayamadım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.