ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BatuhanDurmaz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Temmuz 2009 23:35
Son Ziyaret:
26 Ağustos 2009 01:42
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Batuhan DURMAZ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Elazig
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Batuhan DURMAZ
65LT Canlı Doğuran Tankı

SON 10 MESAJI

Arkadaşlar Balıklarım Ölüyor. :((
Komple su değişimini fazla yemden sonra yaptım. Suların hepsi dinlenmiş su. Fazla balıktan mı oldu ki?
Arkadaşlar Balıklarım Ölüyor. :((
Fotoğraf: Şuanda Yok

Canlıdaki Belirtiler: Garip garip yüzmeler ve bunu takiben ölüm :(

Akvaryum Kapasitesi (litre): 65LT
 
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Geriye kalan; 7 Lepistes, 2 Plati, 1 Valifera(Beyaz), 2 Valifera(Sarı), 2 Valifera (Dalmaçyalı), 5 Siyah Molly, 5 Köpek Balığı, 1 DişiKılıçkuyruk 1 Cüce Vatoz, 2 Elma Salyangozu
 
2 Saz Bitkisi, 1 Anubias Bitki

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Bilmiyorum

Filitrasyon: 1 Tane Güçlü İç Filtre, Hava taşı

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: İlaç Hiç Kullanmadım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Komple Su Deşimi Ve Balık Ekledim.
 
 
Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar. Akvaryumum 2 aylık, şimidye kadar 40 a yakın balığım vardı yukarıda belirttiğim cinslerden. Geçen hafta yanlışlıkla fazla yemledim ve 20 civarı balığım 1 hafta içinde öldü. Ölümler böyle devam ettiği için balıklarımı karantina tankına aldım ve suyun bozulmuş olacağını düşünüp komple suyu değiştirdim ve akvaryumu yıkadım tertemiz oldu. Sonra orada ki balıklara 3 damla DeepFex in dezenfekte (mavi) ilacından, 3 damla kadar da DeepFex in baktadur (yeşil) ilacından damlattım. Yeni balıklar aldım. Onlarıda getirip karantina tankına boşalttım. 1 gün civarı balıklarım karantina tankında kaldıktan sonra ana tanka aldım. Biraz önce evden haber geldi. 2 beyaz valiferam, bir dalmaçyalı valiferam, 1 tanede lepistesim ölmüş. Arkadaşlar sizce ne yapmalıyım balıklarımı kaybediyorum. Çok üzülüyorum. Acil yardımınıza ihtiyacım var. Artık balıklarım ölür mü? Hepinize şimdiden teşekkür ederim..
 
Unutmuşum bi de akvaryumun suyunu değiştirdikten sonra filtrenin hava hortumunu çıkardım. Sadece temizleme yapıyor. Balıkların oksijen ihtiyacını karşılamak içinde hava taşı koydum.

BatuhanDurmaz2009-08-25 23:19:25
Filtre Konusunda Görüşlerinizi Almak İstiyorum
Arkadaşlar tamamen karar verdim. Beni aydınlattığınız için hepinize birer birer teşekkür ederim. Hepisize sağlıklı günler, sağlıklı balıklar.
Filtre Konusunda Görüşlerinizi Almak İstiyorum
Hürcan bey evet size katılıyorum. Akvaryumum küçük sayılır. Filtre kuvvetli olduğu için kabarcıklar çirkin görünüyor. Hava taşı daha estetik duracaktır diyorum. Zaten filtre hava kabarcığı çıkarmadan da su üstünde fazla olmamak kaydı ile dalga yapıyor.
Filtre Konusunda Görüşlerinizi Almak İstiyorum

Çalışmasın zaten ihtiyacını hava taşından karşılamayacak mıdır?

Filtre Konusunda Görüşlerinizi Almak İstiyorum
Arkadaşlar benim 65LT calı doğuran akvaryumum var. İç filtre kullanıyorum. İç filtrenin hortumunu çıkardım. Sadece temizleme yapıyor. Balıklarının oksijen ihtiyacını hava taşıyla sağlamak istiyrum. Görüntü açısından daha estetik olacağını düşünüyorum. Sizce yanlış mı yapıyorum? Görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ederim...
Arkadaşlar Bana Destek Olun. Balıklarım Hasta!
Sağolun. Teşekkür ederim. Dediklerinizi yapacam arkadaşlar.
Arkadaşlar Bana Destek Olun. Balıklarım Hasta!
Arkadaşlar öncelikle size yaptığım uygulamarı anlatayım. Karantina tankına bütün köpek balıklarıımı aldım. DeepFix in yeşil ve mavi ilaçlarından 10 ar damla damlattım. Karantina tankımda sadece filtre var. Onun dışında hiç bir akvaryum ekipmanı ve aksesuarı bulunmamakta. 5 gün onları orada bekletip 5. gün akvaryumun suyunun 1/4 ünü değiştirip bi kaç gün daha orada bekletecem. Sonradan balıkları ana tanka alacam. Bu uygulamaları akvaryumcum doğrultusunda yapıyorum. Sizce ne kadar doğrudur? Eksiklikleri var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden hepinize çok çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar Bana Destek Olun. Balıklarım Hasta!

ömer Bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Akvaryumumda ani bi ısı değişimi olmadı. Eve gidince hemen resimlerinide atacam. Elimde DeepFix Dezenfektan (Mavi Renkte) ilacı var. Bide bugün aldığım DeepFix Baktodur Yeşil Renkte (Bakteri İlacı) var.

Arkadaşlar Bana Destek Olun. Balıklarım Hasta!
Tüm akvaryum.com üyelerine selamlar. Ben sitenizin yeni üyelerindenim. Öncelikle mesajda yanlışım olursa beni mazur görün.
 
Sorunum: Arkadaşlar benim 65LT canlı doğuran tankım var. 2 lepistes, 2 kılıçkuyruk, 2 tane beyaz üzerinde turuncu siyah benekler olan balık (cinsini bilmiyorum), iki tane turuncu balık (cinsini tam bilmiyorum), 15 lepistes yavrusu, 3 tane 5 günlük lepistes yavrusu, 3 çöpçü, ve sonradan bunlara eklediğim 5 tane yavru köpek balığım var. Benim size danışmak istediğim konu şu: dün sabah uyandığımda köpek balıklarımın hepsinde solungaç ve vücutlarında beyaz beyaz benekler gördüm. Sizce ne yapmalıyım? Bana yardımcı olur musunuz? Şimdiden hepinize teşekkür ederim...
(Bugün deepfix baktodur (bakteri ilacı) aldım. Onu kullanmayı düşünüyorum.
 
 
Fotoğraf: Yok

Canlıdaki Belirtiler: Köpek balıklarının solungaç ve vucütlarında beyaz küçük noktalar.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 65LT

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 Anubias bitki, 1 saz bitkisi.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Bİlmiyorum

Filitrasyon: Kömürlü İç Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: DeepFix Dezenfektan (Mavi). Suyu değiştirirken 7-8 damla kullandım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryumu 2 ay önce kurdum. 5 gün önce 5 tane köpek balığı ekledim.

YENİ ÜYE OLDUĞUM İÇİN YENİ MESAJ YAZAMIYORUM. BURADAN YAZACAM. EVET ÖMER BEY GÖNDERDİĞİNİZ LİNKTEKİ İKİNCİ RESİMLE AYNI. FAKAT NOKTALAR O KADAR YOĞUN DEĞİL.



BatuhanDurmaz2009-07-27 00:08:43

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.