ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
önderözlü
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2009 22:07
Son Ziyaret:
25 Nisan 2012 14:11
Toplam Mesaj:
54 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
önder özlü
Doğum Tarihi:
28 Şubat 1975
Yaş:
49
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yaşasın akvaryum.

SON 10 MESAJI

Demasoni Rengi
Demasoni yavruları zaten açık renkte olur ancak yavru balığa bakılarak balık alınmaz. Anne babaya bakılarak yavru alınır.
Midye - Sıcaklık
Arkadaşlar tatlı su midyelerini 30-32 derecede yaşatan oldu mu? Yaz aylarında bu derecelere çıkıyor akvaryumun sıcaklığı. Yaşar mı yoksa kesin ölüm mü? Tecrübeleriniz nedir?
Akvaryumdaki bu böcükler de ne?
Arkadaşlar trop akvaryumumun sampının ilk gözünü bugün temizlemek için ilk gözdeki su mercimeklerini bir kaba aldım. Gözdeki malzemeleri temizledikten sonra mercimekleri tekrar yerine yerleştirdim. Kabın dibinde kalan suda hareketli noktalar gördüm. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum akvaryumumda. Bunlar nedir arkadaşlar? Bir bilgisi olan var mı? Zararlı mıdır yararlı mıdır? Aklıma ilk önce canlı yem olarak kullanmak geldi açıkçası. Aynı artemya gibi göründüler gözüme. Elemanlar aşağıda. Bunların balıklara bir zararı olacağını sanmıyorum ama siz ne dersiniz bir zararları olur mu?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4qBe0zXFW1U


önderözlü2012-03-18 22:35:07
Tropheuslar
Yavruyken cinsiyetlerini bilemezsiniz. Onun için 5 dişi olmasını istiyorsanız en az 10 balık alın. Hatta 12-13 tane. Burdan size yaklaşık 5 dişi çıkar. Tabiki yavru alırsınız büyüyünce. Neden alamayasınız. Kayıp hiç yaşamazsınız. Suları temiz ise ve güzelce yemlerseniz bir tane kayıp yaşamazsınız. Neden granugreen kullanılmamalı? Şundan gördüğüm en çok şişen yem o. Neredeyse 3 katı şişiyor. Verilebilir ancak ıslatılması gerekiyor vermeden önce. Yoksa hayvanın karnında şişer. Bence çok da kaliteli bir yem olmadığı için uğraşmaya, vermeye gerek yok.
Tropheuslar
Ben yardım edeyim size. Troplar için öncelikle "evet ben bu işi biliyorum" demeniz gerekir. Yoksa nazlı balıktır sıkıntı yaşarsınız. Balıkların ne istediklerini, nasıl yaşatılmaları gerektiklerini bilirseniz sorun yaşamazsınız.
1- Başlangıç için duboisi, ikola, bemba iyidir. İlangi, red rainbow gibi türler biraz daha nazlıdır.
2- Yemde sınır yok. İsterseniz 250 çeşit kullanın. Bu sizin maddi imkanınızla alakalı bir durum. 2-3 çeşit yeter. Üstüne koyacağınız her yem daha güzel olur. Bir yemden 100 gr. alacağınıza 50'şer gr iki çeşit yem alın. Genellikle yemlerin 100 gr'ı 8-9 lira civarıdır. Çok bir şey tutmaz. Kesinlikle granugreen almayın.
3- Aşırı yemleme yapmamak, suyu temiz tutmak, 2-3 güne bir yeşillik vermek, stres yapan ne varsa yok etmek.
4- İyi paketlerseniz hiçbir şey olmaz. Havalar ısındı. Hava motoruyla hiçbir sorun olmadan elinize ulaşır.
5- Türkiye suları zaten serttir. Suyun ph'siyle oynamanıza çok gerek yok. Ph ile oynamak tehlikelidir. Yükseltirseniz güzel olur ancak bunun için buffer ve lake salt almanız gerekir bu da pahalıdır. İmkanınız varsa alın yoksa bir sorun oluşturmaz eksikliği.
Saygılar...
önderözlü2012-03-08 00:11:06
Üretimhane açmak isteyenlere...
Sayın arkadaşlar bu yazı Kürşat Beyin de belirttiği gibi alıntı. Sanki Kürşat Bey yazmış gibi teşekkürler ediliyor. Kürşat Beye güzel bir yazıyı paylaştığı için teşekkürler. Volkan Erikçi'ye haksızlık olmasın.
Denizli'deki Tanganyika... Show Must Go On !!!
30 red rainbow 30 ikola kaiser aldım Mehmet Beyden. Son derece beyefendi, dürüst birisi. Kesinlikle gözü kapalı ticaret yapabilirsiniz. Balıklarının kalitesine zaten söylenecek söz yok. Teşekkür ederim Mehmet Bey gönderiminiz için.
Kendi yemimizi yapmak için bir fikir
Bunların bazıları ile zaten ev yapımı yem yapılıyor ve son derece yararlıdır hem de ucuza mal olur. Ancak un olmaz. Zira hayvanların doğasında karbonhidratlı besin yoktur. Onun için un konmaz. Fındık, fıstık gereksizdir. Sanırım üremeyi tetikletmeye çalışıyorsun. :D Doğru tarif şudur: 1 kilo daha yüreği (yağlarından ve sinirlerinden ayrılacak), yarım kilo alabalık yahut somon, yarım kilo karides. Bunlar çiğ olarak et makinasından geçirilir. Ispanak, bezelye, salçalık kırmızı biber (acı olmayanlardan), havuç haşlanır ve makinadan geçirilir. 2-3 adet sarımsak iyice dövülür, spiruluna tabler 5-6-7 ne kadar koyarsan (dövülerek), Supradyne (vitamin) dövülecek, 4-5 adet yumurta (çiğ). Hepsini güzelce karıştır, kilitli buz dolabı poşetlerine düzgünce koyup at buzluğa. Ancak derin dondurucu olacak. 3-4 gün sonra ver. Bak bakalım noluyor?
önderözlü2011-07-22 01:02:56
larviva yem hakkında önemli bilgi
Fabrika kapanmadı. Türkiye ithalatçısı ile görüştüm çok büyük miktarlarda ithal etmemizi istediler o kadar satılmadığı için artık ithal etmiyoruz dedi.
Akvaryumumda garip kahverengi lekeler çok önemli
Cüce vatoz. O gereğini yapar bir daha da göremezsin bunları.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.