ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DadasAkvaryum
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ekim 2009 13:59
Son Ziyaret:
20 Nisan 2015 20:03
Toplam Mesaj:
71 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
A.Çağatay
Doğum Tarihi:
30 Ekim 1990
Yaş:
33
İl:
Erzurum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Köpükten yavruluk yaptım oldu mu?
[QUOTE=serçeşme]hastanelerde eczanelerde veterinerlerde  bu kutuların hazırı var adamlar direk çöpe atıyor. yurt dışından ilaç getirmek için kullanılıyor. 10 litre  20 litre  gibi çeşitleri mevcut.
çevrenizi bi yoklayın. bulabilirseniz  hiç ugrasmadan hazırca almıs olursunuz.
 
[/QUOTE]
Şuan için elimdeki yeterli fakat denk gelirse çöpe gitmesindense kullanırım teşekkürler. .
Köpükten yavruluk yaptım oldu mu?
[QUOTE=Naruto]Kaç litre alıyor acaba ? Bende buna benzer birşey yapmayı planlıyorum da ondan sizi sorularımla sıkıyorum böyle. Bir cam kaç mm ? [/QUOTE]
Estağfirullah kardeş yaklaşık 4lt civarı alıyor dört litreden 220ml eksik yani 3780 ml su alıyor kardeş. Ölçülere görehesapladım. .
Köpükten yavruluk yaptım oldu mu?
[QUOTE=Naruto]Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Köpüğün kalınlığı nedir acaba ? [/QUOTE]
Tahmini 2 3 cm var ama alt tarafı daha kalın üste çıktıkca inceliyor ama 2cm in alına düşmüyor. .
Köpükten yavruluk yaptım oldu mu?
 Maraşlı arkadaşımın erzuruma dondurma getirmesiyle başlayan yavruluk hikayesi 1 yıldır sadece kutu olarak kullanıyordum fakat 3 gun önce youtube de izlediğim video ile köpük kutu bu hale geldi. .
DadasAkvaryum2011-06-21 18:15:09
Köpükten Akvaryum
[QUOTE=Naruto]Arkadaşlar şimdi paylaşacağım projeye bir çoğunuz balıklara eziyet falan diyeceksiniz. Ama balıklarım sürekli bu şekilde durmuyor. Ayrıca bu proje aslında çevremizde olup da değerlendirebileceğimiz malzemeler hakkında fikir vermesi açısından yapılmış bir proje.

Anneler gününde almış olduğum ekmek makinasının kutusunu atmaya götürürken içinde straforlar olduğunu farkettim. arka fon yapma amacı ile onları ayırmıştım. Köpüklerin çok ince bölümlerini kesmek için hazırlandığım sırada bazı bölümlerinin minik havuzcuklar şeklinde olduğunu farkettim ve o bölümleri ayırdım.

Yeni doğmuş olan lepistes yavrularım (2 Haftalık :)) Bu havuzcuğa attım. Oda sıcaklığım 24 C altına düşmüyor gece ve gündüz. Yanlarına bir plastik bitki ve hava motorunu da ekledikten sonra 5.tankım kullanıma geçmiş oldu. Yaklaşık 5 Lt gibi bir su kapasitesi var. Buyrun fotoğrafları.




Ayırca köpük olduğu için ısı yalıtımı da sağlamış oluyor. :) [/QUOTE]
Bende aynından yaptım youtubede izlemiştim ön tarafını kesip cam yaparsanız daha güzel oluyor bende kapağıda var çok güzel oldu sağlıklı balıklar. .
DadasAkvaryum2011-06-21 18:19:10
Lepistesdeki gözlerin tamamen siyah olması normalmi?.
Lepistesdeki gözlerin tamamen siyah olması normal mi? tugix2011-06-21 18:48:57
Canlı doğuran akvaryumu ve önerileriniz?
[QUOTE=etufekci]Hala kurmadıysan düzgün bir taban sana bir öneri midye kırığı bile bulamıyorsan. Git bir dere yada doğal göle eline de bir elek al sadece çok ince deniz kumu deriz ya onu eleyecek gerisini bırakacak kadar delikli olsun bir kova kumu doldur getir eve ser akvaryuma fıstık gibi oluyor ben denedim. Ama üstüne hagen serdim suyu bulanıklaştırmasın diye sende elindeki kumu serersin oldu bitti.
Bitkiyide yerlibitki. com bitkikolik.com gibi adreslerden ucuza temin edebilirsin. 
[/QUOTE]
akvaryumu kurdum şuan balıklar gayet sağlıklı ve canlıgörünüyorlar artık dediğinizi birdahaki su değişimi yatımda yapabilirim eve yakın bir kaç dere var gidip dediğinizi uygulayacağım bitki konusunda bugun dolandım ama sadece sadece eledoa var 2 kök aldım hem boyları uzundu hemde sürgün vermişlerdi sayısnı 5 yaptım toplam 7 kök aledoa var bakalım gelişim süreci nasıl olack
Canlı doğuran akvaryumu ve önerileriniz?
[QUOTE=etufekci]Selamlar o kumla bitki çoğaltmak çok zor. İşiniz zor bence az köklenir zor çoğalırlar. Basit echinodorus türleri yada Limon koyabilirsiniz. Limon dedim şaşırmayın limon bitkisi yaprak sayısını azaltıp kendini o koşullara alıştırabiliyor. 
Bence en iyi yapabileceğiniz moss türlerine yönelmek nasıl olsa yapraktan besleniyor.
[/QUOTE]
 
Cevabınız için teşekkür ederim fakat şuan erzurumda bulabildiğim tek bitki o yüzden bitki kousunda şuan elimizde sadece aledoa ile yetiniyorum ama haftada bir kaçkez akvaryumcuları dolaşıyorum bulursam alacağım. .


[QUOTE=bettaci98]Çağatay abi benim sana önerebileceğim akvaryumunu baştan kurmak :) tabana hagen siyah kum ve arka fona siyah film yapabilirsen ve diğer deniz kabuklarını akvaryumdan çıkartırsan ortaya bir mangrove kökü üstüne moss sararsan sana akvaryumun istediğin yavruları verecektir :)[/QUOTE]
 
Cevabın için teşekkür ederim abicim hegen siyah kum bulabileceğimi zannetmiyorum çünkü hiç görmedim arada bir quartz beyaz kumdan görüyorum. Seninde dediğin gibi yaptım ortadaki kabukları kaldırdım ve hava çıkan süs yerinede küre hava topu koydum. .
DadasAkvaryum2011-06-16 18:24:24
Canlı doğuran akvaryumu ve önerileriniz?
[QUOTE=pierr]O kadarcık bitkinin çoğalması için çook zaman gerekir.Bence o bitkinin sayısını 7 köke çıkartın ve yanına 2 kök saz bitkisi ekleyin.Saz da bakım istemez kolay bir bitkidir çok çabuk çoğalık.Benimkisinin ayda 3-5 tane budak atıyor.3 ay önce1 kök almıştım şuan elimde 13 kök var.Nirde akvaryumunuz doğallıktan çok uzak o oyuncağı falan çıkartmanızı öneririm.Öyle şeyler yerine mangow kökü veya 2-3 adet ufak kaya koyarsanız hem balıklar için hem görsellik açısından çok daha iyi olur.[/QUOTE]
Zaten kök sayısını artıracağım saz bitkisinden alacaktım fakat şuan akvaryumcumda yoktu o yüzdn gelmesini bekliyorum oyuncak yok akvaryumda akvaryumda olanlar kulaklar,kilden bir ev ve hava hortumnun bağlı olduğu bir aparat eğer onu kastettiyseniz.
Canlı doğuran akvaryumu ve önerileriniz?
Akvaryumum yaklaşık 75lt ve 5d 1e lepistes ve bugün eklediğim iki tane aledoa bitkisi var yaklaşı 7 8 cm civarında bitkiyi ilk defa akvaryuma ekledim ve dün forumdan okuduğumkadarı ile bakım istemeyen bir bitkiymiş aledoa bitkimin az olduğunun farkıdayım zamanla bitki oranı artacaktır bakımını yapabileceğim bitki ve akvaryumla ilgili önerileriniz bekliyorum. Birde filtremin şelale aparatını kullanıyotum bitki için bi zararı varmı?.
DadasAkvaryum2011-06-15 21:01:59

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.