ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alpijunior
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Aralık 2009 17:16
Son Ziyaret:
08 Mayıs 2010 13:22
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper ASLAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Üretim Teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ALPER ASLAN
120 lt. Tank
6 Sarı Prenses
2 Komando Çöpçü
1 Vatoz

SON 10 MESAJI

sp hastamı ağzı dolumu

Evet dün gece yazmayı unutmuşum aslında önemli olan noktayı atlamışım. Bu balık yem yiyor ve çok agresif tavır yakınıyor ve en fazla 4 aylık olması lazım?

alpijunior2010-03-19 01:42:22
sp hastamı ağzı dolumu
Arkadaşlar merhaba,
 S.p. lerden birinin ağız kısmı pelikan ağzı gibi alta doğru sarkmaya başladı ama 2 haftadır bir büyüme yada değişiklik yok. Ayrıca s.p. in boyu 4-5 cm. civarında. Hiç beklemediğim bir durum daha erken diye düşünüyorum çiftleşmeleri için. Sizce bunun bir hastalık olma ihtimali var mı? Yoksa dede mi oluyorum Big%20smile ?
 
Saygılar
Alper ASLAN
Adem TANIŞ2010-03-18 08:49:32
Balıklarım Neden Benden Kaçıyor!
Selam
benim de başıma aynı problem gelmişti hatta yakın zamanda forumda paylaşmıştım bence denildiği gibi durumu takip et derim öncelikle, benim de s.p. ler ufak olduğu için cinsiyetlerini tam olarak kestiremiyorum ama içlerinde bir tanesi var tüm balıkları rahatsız ediyor ve diğer balıklarda inanılmaz bir karaıklık belirmeye başlamıştı. Onu tanktan çıkardım ve sorun halloldu gibi en azından şimdi daha huzurlular ve yavaş yavaş alışıyorlar.
 
Saygılar
Sarı Prenseslerimdeki davranış değişiklikleri
Merhaba arkadaşlar;
   1 ay öncesine kadar yunus, sp karışık besliyordum ve akvaryumum baya kalabalıktı (120 lt. Tank. 4 sp, 6 yunus, 2 çöpçü, 1 vatoz) sonra yine sizlerin önerileri ile tek cinse ve sayı azaltımına gittim ve sadece 6 sarı prenses 2 çöpçü ve 1 vatoz beslemeye başladım. balıklarım yavru sayılır 3-4 aylıklar.
   Bu değişimden sonra sarı prensesler birbirlerine kur yapar tarzda titremeler, yuva kurma çalışmaları ve birbirlerini kovalamacalar falan herşey normal iken son 2 gündür hepsi birden tankın olduğu odaya girdiğimiz anda kayaların arkasına saklanıyorlar ve kolay kolay da çıkmıyorlar hatta yemleme anında bile kaya arkasında durup agresif tavırlarla yemi alıp tekrar kaya arkasına saklanıyorlar.
   Sizce normal mi bu durum yoksa bir sorunmu var?

Saygılar
Akvaryumdaki huzursuzluk
Merhaba arkadaşlar;
geçen hafta akvaryumun suyunu değiştirdim ve son bir iki gün öcesine kadar herşey normaldi. Su değişiminde hazır damacana su kullandım ve hatta onu bile iki gün dinlendirdim. Avaryum düzenini su değişiminden önceki gibi dekore etmeye özen gösterdim sadece yaptığım değişiklik arka resimli fonu çıkarıp reklamcıdan temin ettiğim mavi fon ile değiştirdim ve sonuç olarak son bir iki gündür sarı prensesler kendi aralarında ve yunuslar ile kovalamaca hatta kavga tarzında haraketler yapıyorlar ve komando çöpçülerden birinin yan ve sırt yüzgecini ve kuyruğunu tamamen ve aynı zamanda vatozunda kuyruğunu yediler. sorun ne olabilir acaba?
 
Akvaryum 120 lt.
4 sarı prenses (boyları 5-8 cm.)
2 yunus (boyları 5-8cm.)
2 komando çöpçü
1 vatoz
Cinsiyet ne zaman belli olur

Sarı prenses ve Yunus beslemekteyim balık larım ortalama 3 - 5 cm. arasında değişmekte tam olarak cinsiyetlerini ne zaman belli ederler yada şu anda da ayırt edebilirmiyim?

Akvaryum aydınlatma sistemi
Teşekkür ederim tavsiyenizi araştıracağım
Saygılar
Akvaryum aydınlatma sistemi
Arkadaşlar merhaba;
Akvaryum için ilginç yada doğal görünümlü bir aydınlatma düşünüyorum ama ne satın alabileceğim nede kendim yapabileceğim bir aydınlatma sistemi bulamadım. Kullanan yada fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Birde bütün elektrik bağlantılarını bir arada toplayabileceğim anahtarlı bir sistem uygulaması varmı bildiğiniz? Sorum uzun ve çok oldu biraz ama...
Teşekkür eder saygılar sunarım.
 
Alper ASLAN
bu bir hastalıkmı acaba?

ilginize teşekkürler iş yerimdeyim akşam resim eklerim tekrar teşekkür ederim

saygılar

bu bir hastalıkmı acaba?
Selam arkadaşlar;
dün papağanlardan birinin alnında ve alt kuyruk yüzgecinin ucunda hafif bir siyahlık vardı, bugün işten geldiğimde ise alnındaki siyahlık büyümüş, burnuna doğruda çoğalmış kuyruğunda da artma var bu bir hastalık mı akvaryum için sakıncası olabilir mi tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum
saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.