ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mrthn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ocak 2010 22:21
Son Ziyaret:
17 Şubat 2010 17:15
Toplam Mesaj:
38 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murathan mamati
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

murathan mamati

SON 10 MESAJI

İç filtre olmadan
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
İç filtre olmadan
[QUOTE=darXis]Akıntı olayı akvaryum hacminiz ve beslediğiniz türlere bağlıdır.Bazı türler akıntılı suları sever,bazıları ise akıntısız su ister.
[/QUOTE]

Temizlik açısından yeterli olabilir mi? Prenses türü yaşatıyorum. Akıntı ne kadar önemlidir bu türde?
İç filtre olmadan
Dip çekimini yapıyordum ve iç filtremide temizlemek için çıkardım. Ayda 1 kez mutlaka temizlerdim tertemiz yaptım yeniden taktım ama çalışmıyordu. Çıkardım başka bir kova içinde defalarca denedim söküp taktım yine çalışmadı.Motor çalışıyor ancak pervaneyi döndüremiyordu. Neyse babama dedim filtre konusunu onu takma elektrik çarpar ben alırım dedi. Bugün geldiğinde ise iç filtre değil de dış filtre alacağını onun daha güzel ve elektrik tehlikesi olmadığını söyledi. Şuanda hava motoruyla oksijen sağlıyorum yarında dış filtreyi akvaryuma takacağım. Sizce yinede bir iç filtreye ihtiyac duyar mıyım?
Akvaryuma İllaki Işık Lazım mı
Forumda bilgi verirmiş ayrı bir bölüm var orayı incelemenizi tavsiye ederim.
Hem Etçil Hem Otçul
[QUOTE=darXis]Size daha fazla cevap verme gereği duymuyorum Allah balıklarınızın yardımcısı olsun zaten işkence çeken bir hayvana yem değil de en kısa zamanda çektiği eziyetten kurtulması için vefat önerilir..
Saygılarımla.
[/QUOTE]
Yem konusunda yardımcı olmadığın bilgi için teşekkürler.
SAYGILAR....
Hem Etçil Hem Otçul
Ben yem tavsiyesi öğrenmek için konu açtım, eleştirmenlik yapmanız için değil. Uygun yem söylemenizi istiyorum. Eğer bir bilginiz yoksa aynı şeyleri tekrar tekrar söylemeyin. 
Hem Etçil Hem Otçul
Yaprakları tamamen keserim o zaman. Ben akvaryum boyutunun ne alaka olduğunu anlayamadığımdan sordum. Onun dışında malawi chicdlerinden prenses demiştim zaten konu başlagıcında. Bir dişi bir erkek zebram var ama bunları 1-2 gün içinde çıkartacağım için sorun olmayacağını düşündüm. Kutu yem olarak değilde akvaryumcuların ayrıca verdikleri yem varmı? Canlı yemler hariç. 
Hem Etçil Hem Otçul
Sorduğum soruyla sorduğunuz soru hakkında bir ilişki kuramadım ama söliyeyim yinede.. 80x30x30
Sarı prenses, Zebra, Yunus besliyorum. Zebraları geri verip prenses ya da yunus alıcam.
Hem Etçil Hem Otçul
Benim aklıma takılan bir soru var. Malawi chicdleri besliyorum. Kullandığım 3 çeşit yem var.Önceden tetra beslediğimden onlardan kalan yaprak yemleri nadiren de olsa azar azar veriyorum (Gün ortasında felan) Onun dışında kutusu olmayan ve akvaryumcunun hediyesi olan ufak poşet içinde kırmızı yemlerim var. Bunlar en çok kullandıklarım yemler çünkü  afiyetle ve zorlanmadan yiyorlar. Bunun adını bilmiyorum ama kullanıyorum. Son olarakta hergün tane miktarı verdiğim "Sera Granu Green" kullanıyorum. Bunu az kullanmamın nedeni yemlerin balıklarıma göre büyük olması her parçayı rahatça yiyememeleri. Zor parçalanıyor ve dibine giderek çoğu zaman sarı vatozumun karnını doyuruyor :). Ama giderek büyüyorlar tek seferde yutmaya başladıklarında ana yem olarak bunu uygulayacağım. Şimdi asıl soruma geçelim bu türlerin çoğu hem etçil hem otçul olduğundan başka yemlerde denemek istiyorum. Mesela akvaryumcuda görmüştüm adam çiğ tavuğu parçalayarak papağan,prenses akvaryumuna atıyordu. Bu doğru bir yöntem mi? Ya da bunu gibi "etçil" olabilecek ne tür yemler kullanabilirim? Yoksa kullandığım yemlerde de "etçil" olabilecek vitaminler var mıdır? 
Akvaryuma İllaki Işık Lazım mı
Balıklarınızın düzenli ışığının olması iyi olurdu. Benimde yok ama benim olmamasının sebebi yeni bir akvaryum alacak olmam. Şöyle düşünün balıklarınızın düzeni bozulur. Örneğin gece ışık kapanınca onlarda otomatikman uyku moduna geçerler ve en az 6 saat felan uyurlar ve kışın geç gün ışıklarının geldiğini düşünürsek uyku ve hareketsizlik süreleri artar. Ama düzenli bir ışıkları olursa odanın ışığı onları etkilemez istediğiniz zaman dinlendirebilrsiniz balıklarınızı. Balıklarınız ışıktan kaynaklanan strese girmez. Ayrıca sadece bu değil bazı ışıkların balıklara faydaları var ama tam bilmediğimden yanlış bilgi vermek istemem daha tecrübeli arkadaşlar bilgi verir diye umuyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.