ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emret
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ocak 2010 21:33
Son Ziyaret:
17 Haziran 2010 23:55
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre TUNÇ
Doğum Tarihi:
26 Temmuz 1986
Yaş:
37
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


80*30*45
Discus
Bornova/İZMİR

SON 6 MESAJI

Irkçı discuslarım=)
Tankınızda max 4 discus bakabilirsiniz, (3 en uygunu). Benim dediğim metodları uygularsanız bir sorununuz kalmayacaktır (tecrübe ile sabittir).
Irkçı discuslarım=)
Aynı durum bende de söz konusu.1 adet Red Marlboro olan akvaryumuma 1 adet red pigeonblood ekledim.Yem verme anı hariç iyi bir uyum olduğunu söyleyebilirim.(tabi ilk haftayı atlattıktan sonra, ilk hafta biraz didişmeler yaşandı).
Sizin de söylediğiniz gibi benim de yemleme esnasında Red Pigeonblood, Red Marlboroya vuruyor, rahat vermiyor ve beslenmesine izin vermiyor.(hatta ona hareketler yaparken kendi beslenemese bile). Tabi bu olayda en büyük etki Red Pigeonblood'ın 2cm daha büyük olması Red Marlboro'dan.
Fakat bu yemleme sırasındaki didişmeler de zamanla azalıyor (yok olacağı kanısındayım). Bir tavsiyem şu: discuslar ayrı yerlerdeyken yemleyin ve bol yem atın.Zamanla didişmeler azalıcak emin olun.
Bu arada işin kolayına kaçıp ayıradabilirsiniz discuslarınızı.
Yeni kuracağım akvaryum için Tür seçimi
:) Öncelikle sakin ol bence. Herşeyin hazır. Akvaryumunun boyutuna (litre kapasitesine) uygun istediğin bi balık bakabilirsin...
discus yem
[QUOTE=bburakbudak]New life spectrum discus formula [/QUOTE]
 
Neden bunu tavsiye ediyorsunuz? Kullanıyor musunuz?


Bu arada yem için ufak bi araştırma yaptığımda bir çok yerde şuna denk geldim; piyasada sahte-taklit ve orjinaliyle karıştırılmış yemler de varmış. Poşette satılan ve kovadan satılan yemler alıyorsanız dikkat edin.
Ayrıca discusları için yem alan arkadaşlar varsa bana da aldıkları yerleri, siteleri, önerirlerse çok memnun olurum. Fiyat falan da kıyaslamış oluruz.
discus yem
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Benim discuslarım 10-12 cm arası. Fiyatı 2. planda tutarsak benim için en uygunu hangisidir? En kalitelisi diyebilirim yani... Olmadı 2-3 çeşit alarak karıştırarak da verebilirim. Benim anlamadığım yemlerin isimleri hakkındaydı; grana, granül, bits, nova gibi. Bunlar yemin hangi özelliğini temsil ediyor? Boyut falan mı? Yavru ya da erişkin discuslar için gibi mi?
discus yem
Merhabalar,
Discuslarım için yem almak istiyorum... Dana yüreği gibi bir çok yem hazırlanışı ile ilgili şeyler okudum. Fakat ben hazır yem kullanmak istiyorum (zamanım yok).markalar arasında önerileri olan var mı?
Bir de jbl'nin yem çeşitleri arasında anlamadığım fark var sanırım. Grana, granül, novo bits gibi...
Yardımcı olursanız çok sevinirim...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.