ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Slaypeto
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ocak 2010 01:26
Son Ziyaret:
08 Haziran 2011 17:45
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Petan
Doğum Tarihi:
08 Ocak 1982
Yaş:
42
İl:
Edirne
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Long live heavy metal

SON 10 MESAJI

Mavi Prenses yavru alacağım yanılgısı
Herkese merhabalar.. 85*40*50 ebatlarında 170 Lt. akvaryumum var. İçerisindeki canlılar ; 3 tane paslı prenses,4 tane mavi prenses. Sorunuma gelince ; konunun başlığından da anlaşılacağı gibi şuana kadar yavru alamamam. Mavi prensesler iki tanesi şimdiye kadar ağzına yavru aldı. Ağız keseleri şiş duruyor ,yem yemiyorlar.Yani tüm hamilelik belirtileri mevcut. Fakat erkek mavi prenses rahat bırakmadığı için ( sürekli kovalıyor ) bir kaç gün sonra keseleri boşalmış görüyorum.Ve benim yavru alma hayalleri suya.
Sanırım balığı hamile kalınca ayırmam gerekiyor. Ayrı bir akvaryum var elimde 30 Lt. Birde ufak bir iç filtre. Bu işimi görür sanırım ama buraya ayırırken stres halinde balığın yine aynı sorunla karşılaşmasını istemediğimden bunu yapmak istemiyorum aslında pek.
    Duyduğuma göre aynı akvaryum içinde sineklik dediğim malzemeyle bunu yapabiliyormuşuz. Sorum şu ; Bunu nasıl yapacağız ve sineklikten başka ayırma yolları var mı ?
göz fungusu-zebra
Benim de aynı sorunum bugün başladı.Okuduğum kadarıyla bu hastalığın bir çok sebebi var.Benim balığı alalı 1-2 gün oldu daha.Aldığım yerdeki akvaryumcunun suyundaki mikroptanda kaynaklanmış olabilir.Bugün farkettim gözdeki beyazımsı şişliği.Mikofish denen ilacı şuan itabariyle almış bulunuyorum.Yalnız araştırdığımkadarıyla,karentina akvaryumundan bahseden arkadaşlarda var.İki adet sorum var kafama takılan :
- Benim 30 ltlik kullanmadığım bir tankım var,göz fungusu olan balığımı oraya alıp,mikofish i orada uygalayayım?
-Yoksa bakterinin akvaryuma bulaştığını düşünürsek(bulaşıcı olmadığı söyleniyor ama) ana tankımdamı bu tedaviyi gerçekleştireyim?
170 lt akvaryum filtre karasızlığı
[QUOTE=Zuckar]Dış filtrenin çıkışını uzun kenarlardan birine koyarsanız çok iyi bir sirkilasyon yakalarsınız. Suyun dışından yağmurlama yaparsanız hava sorununu çözersiniz.[/QUOTE]

Öncelikle teşekkürler.Suyun dışından yağmurlama yapacağım dediğiniz gibi.Zaten aparat borusuda mevcut.Yalnız bunun için tanktan bir miktar su çekmeliyim,fazla doldurmuşum.Aksi takdirde suyun dışından bu olayı gerçekleştiremem.
170 lt akvaryum filtre karasızlığı
Arkadaşlar akvaryumu kurdum .Dış filtreden de gayet memnunum.en azında şuana kadar sessiz ve verimli çalışıyor.Yalnız daha öncede yazdığım gibi oksijen ilgili kafama takılan birşey var.Şimdi ben sadece dış filtre kullanıyorum,iç filtre veya hava motoruda almak zorundamıyım sarı prenseslerim için ?Çünkü japon balığının akciğer solunumu yaptığını biliyorum,ama s.p ler için böyle değil sanırım.
170 lt akvaryum filtre karasızlığı
Şimdi arkadaşlar bir sorum olacak size.Daha öncede söylediğim gibi 85x40x50 ölçülerinde tankımı aldım,dış filtrede hazır( atman 3335 ).midye kırığıda temin edildi.Dekoruda bugün yarın halledip,akvaryumu hazırlamaya başlayacağım.Yalnız bu ölçülerde olan tankıma ışık olarak ne kullanmalıyız şimdi onu düşünüyorum.deneyimli arkadaşlar bi yardım etse memnun olacağım.

Teşekkürler..
minik malavi gölü& 3d arka fon yenı res. eklendi.
Güzel bir akvaryum olmuş,tebrik ederim ,sağlıklı büyütün balıklarınızı
170 lt akvaryum filtre karasızlığı
[QUOTE=angeltr]Benim tankım sizinki ile birebir aynı ölçüde, LifeTech 828 aldım bende, içi dolu kdv dahil 83TL. Bence en kötü iç filtre zaten 20 TL, eheim vs. marka iç filtre alsan 40-50 TL dan aşağı olmaz.

Ben çok memnunum, hiç bir sorun ile karşılaşmadım.

http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=2794&CatID=500
[/QUOTE]

Aldığınız filtrenin fiyatı gayet iyimiş gerçekten.Ben filtre olayını hallettim gibi birşey.Şuan bir ısıtıcı ( 100 watt ) ,bir dijital derece,birde güzel bir ışığa ihtiyacım var.
170 lt akvaryum filtre karasızlığı
Arkadaşlar sera granügreen mi yoksa tetra pro vegetable mi kullanmalı bitkisel yem olarak ? Bide bu bitkisel yemin yanında normal yem olarak ne tavsiye dersiniz sarı prensesler için.Balık yemlerini incelediğimde bayağı bir alternatif var ama kullanmadım için karar vermek zaman alabiliyor.Teşekkürler hepinize.
170 lt akvaryum filtre karasızlığı
[QUOTE=P@ssw0rd]Eheim'ın 2010 yada 2012  iç filtre modelleri işinizi görecektir. Ancak zaten 2012 nin fiyatıda normal bir dış filtre fiyatına eşittir. Ancak iç filtre koyup da görüntüyü bozmak yerine dış filtre daha mantıklı geliyor. İç filtrelerde verilen değerler çok da inandırıcı gelmiyor bana. Saatte 1000 lt büyük bir rakam ve ben bunun bir iç filtre tarafından sağlanabileceği konusunda şüpheliyim. Eheim, ya da Fluwal dış filtre öneririm. Alırken harcadığı enerjiyi gözönünde bulundurmakla beraber kesinlikle debisinin akvaryumdaki su miktarının en az 4-5 misli olmasına dikkat edin. Göz zevki içinde bir hava motoru ve hava taşı. Çok şık olur. Başarılar. [/QUOTE]

evet eheim in o modellerine bakmıştım.Aynen söylediğiniz gibi nerdeyese dış filtreye eşit.O yüzden atman 3335 dış filtre almaya karar verdim.Bu hafta içi alıcam herhalde.Yalnız siz hava taşı demişken aklıma geldi,ben hava motoru kullanmak zorundamıyım bu akvaryumumda.(Hani şu oksijen ve balık sağlığı açısından değerlendirmek gerekirse),Yoksa sizin dediğiniz gibi bu hava motoru ve hava kabarcıkları sadece görsel bir şölen olarak mı değerlendiriliyor?
170 lt akvaryum filtre karasızlığı
Önerileriniz için teşekkürler. İnternetten bi araştırma yaptım,lifetech 828 modelinden ses açısından memnun olmayanların sayısının az olduğu söylenemez.Tabiki bu hiçbirşeyi garanti etmez ama ben bu modeli eledim şuan.Atman 3335 modelini daha fazla düşünüyorum dış filtre için.15 watt harcıyormuş.

iç filtreyide düşünmemin sebebi hem maddi açıdan daha uygun olması,hemde temizliğinin kolay olması.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.