ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
acquatina
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ocak 2010 00:46
Son Ziyaret:
20 Nisan 2020 21:55
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hamza Kapar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Çanakkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 2 MESAJI

Kurt Akvaryum İzmir
[QUOTE=CaN_BaKıR] [QUOTE=Burak Bulut] [QUOTE=CaN_BaKıR] [QUOTE=blueaort]Uzun zamandır izmirde bir çok bulunmayan ve nadir türleri beslemiş biri olarak izmirin tam anlamıyla kısır ve hakkari-şırnak ( bu illeri küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın) dan farksız olduğunu düşünüyorum malesef en kral akvaryumcu benim diyen izmirde tropheus-frontosa- veya diğer nadir türlerden bulmak nerdeyse imkansız ve adam akıllı akvaryum ve profesyonel sump sistemleri yapanda yok. Bu güne kadar beslemiş olduğum bir çok nadir tropheus türünü ve frontosa türünü malesef izmir dışından aldım ve satarkende izmir dışına sattım açtığım ilanlarda izmirden talep bile gelmedi yani şunuda söylemek istiyorum izmirde kalkıp adam akıllı akvaryumcu açılsa ve çok nadir tür ve malzemeler gelse yine iş yapamayacaklarını düşünüyorum çünki izmir ticaret olarak çok gerilerde ve nerdeyse tatil memleketine döndü. Nadir türlerden aldığım yavruların bile çok uygun rakamlara alıcısı çıkmayan bir şehir izmir hele damızlıklardan bahsetmiyorum moba ilanına izmirden 2 kiş aramış ve akvaryumcuda 50 tl ye var sen neden çok istiyorsun demişlerdi yani akvaryumcu gidip 100.000 tl masraf etse dükkan açsa en kral türleri getirse satamaz.
 
Ne yazıkki izmirde sadece hobi değil ticaretle ilgili bir çok dalda sıkıntı çekmekteyiz izmir hakkettiği yerde değil inanın hobi konusunda kocaeli - bursa-ankara-kayseri-eskişehir e bakıyorum imreniyorum istanbuldan bahsetmiyorum bile .
 
 
Birde şunu eklemek istiyorum bir çok büyük ithalatçı ankarada şube açıyor veya farklı illerde şubeler açıyor neden çünki o illerde talep var izmirde neden açmıyor çünki izmirde talep yok açsa zarar eder masraflarını karşılamaz biliyor çünki saygılar
[/QUOTE]

Mehmet sen Calvus Akvaryum - Erkan ile tanışmıyorsun sanırım... Yok dediğin herşey var orada... Ama diğer akvaryumcular ve hobiciler konusunda haklısın malesef... İzmir hobi adına çok geride... Hobici değil modacı çünkü bu şehrin insanı.. Hangi balık moda ise onu besliyorlar. Tercih ettikleri, alakadar oldukları tek bir tür felan olmuyor bu şehrin insanının...

Diğer akvaryumcular için söylediklerine katılıyorum ama.. Malesef hepsi tuttuğunu yolma peşindeler...
[/QUOTE]

Tuttuğunu yolma konusunda kesinlikle haklısın. Bir petsopa girdiğimde gayet güleryüzlü oluyorum çıktığımda ise sinir hastası. Ne sorarsanız sorun asla ve asla olmaz yoktur. Her balık birbirine uyumludur. Sizin akvaryumunuza her balık yaşar istersen 100tane koy hiç farketmez.

Mantık bu yeterki satayım gerisi beni ilgilendirmez. Açık konuşayım düzgün bir akvaryumcu açsak bence iş yapar ama gerçekten düzgün olmalı fakat hobici piyasası internete o kadar düştü ki artık petshoptan alışveriş yapan yoktur sanırım. En azından kendi adıma ben uzun süredir petshoptan alışveriş yapmıyorum.
[/QUOTE]

İşte böyle böyle kaybediyorlar.. Dün toplantımızda dile getirdik bu konuyu... Yem bile satamıyorlar... Niye? çünkü millet artık kova yem alıp paylaşıyor... Peki bunun sebebi ne.. Tamamen onların esnaf olamayışından kaynaklanıyor... Ben her zaman yüzyüze alışverişi tercih ederim. Misal; market yerine bakkal, kasap vb. gibi... Ama zorla insanı markete yönlendiriyorlar..  Akvaryumculukta da zorla insanı internete yada toptancılara yönlendiriyorlar.. Sonra onlara sorunca da diyorlar ki toptancılar perakende satış yapıyor biz iş yapamıyoruz.. Sen iş yaparsın da iş yapmayı bileceksin.. Milleti kaçırma ki senden alışverişe devam etsinler... Soğuttular insanları iyice...
[/QUOTE]
 
 
Ankara'da yaşıyorum. İzmir'de öğrenciyim. Ankara'da 28,00 TL'ye aldığım 65*35*25 Juer marka akvaryuma Bornova'da 80,00 TL fiyat çektiler. Doğal olarak filtre vs. de dahil mi diye sorduğumda ise kovulmaktan beter ettiler. Sanki bedava istiyormuşum gibi tavırlar vs. İzmir'de akvaryum sektörü bitik. Başka bir akvaryumcuda crowntail betta gördüm. Hayvanı ellerinden gelse 1 sene aynı sudaki bardakta tutacaklar. Labirentli diye işkence de yapılmaz ki. Yok yok, bu iş bu şehirde olmuyor sanırım.
Balık dışkılarını yiyen balık var mı
Suda bir kısım organik materyaller olması su kalitesi açısından önemlidir. Dışkıların görünüm dışında herhangi bir sakıncası yoktur. Arzu ederseniz söylediğiniz gibi dip çekimi yapabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.