ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
shin_akuma
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Şubat 2010 18:57
Son Ziyaret:
08 Mart 2010 16:12
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kaan kaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kaan kaya +rh 15-02-1975 istanbul

SON 1 MESAJI

Fanusta neden balık beslenmez!
Fanusta balık beslemeyi birini zorla alıkoymak suçuna benzetirsek , Tankta balık beslemeyide ''İnsan ticareti '' suçuna benzetmek zorunda kalırız!!!

Nasıl mı ? İşte böyle :

Çogumuz malawi , tanganyika vs göllerde yetişen balıkları besliyoruz. Hiç düşünüyor muyuz o canlının hangi ortamlardan geldigini. Evet düşünüyoruz diyenler kendilerine yalan söylüyorlar. Çünkü biliyorlar ki Tanganika denilen göl marmara denizini kaça katlar :) derinligi bilmem kaç metre olan gölün dibindeki balıgı alıyor ve derinligi 1 metreyi geçmeyen tanklarımıza sokuyoruz. Sonra ph , gp bilmem ne derecelerine dikkat ediyoruz. Bunlar ithalatın yalanları. Örnegin suyun 80 metre altında yaşayan frontosa blue zaire moba balıgını alıyor derinligi  5 karışı geçmeyen tanka sokuyoruz.O balıgagöre o tank fanustan da küçük gelir:))  Bu orantıyı önce bi düşünün ondan sonra fanusta balık beslemeyi sorgulayın!!

ben fanusta balık beslemenin dogru oldugunu savunmuyorum. Herhangi bir hayvanın habitatından ayrılıp beslenmesini sorguluyorum..Umarım anlatabilmişimdir. Ve her zaman savunuyorum. Hobicilik tamamen insana özgü egoist davranışler dalında bir konudur..Hiç bir hayvanı ddogal hbitatından ve dogal selleksiyon zincirinden koparmaya hakkı olmayan insan oglunun egoist bir davranışıdır. Bizler en uygun şartlrı oluşturdugumuzu sandıgımız akvaryumu izlerken zevk alıyoruz. Ama bir tek biziz zevk alan !!!

not: panter emel tarzı biri degilim..sadece mantıklı düşünümeye çalışıyorum.Haksızda olabilirim


Dediğin kadar ince düşünsen zaten akvaryum benzeri yerde ne bir balık ne evinin önünde köpek beslersin senin mantığına göre her canlı yerinde güzeldir seveceksen yerindeyken sevmelisin arkadaş dünyada hapis olduğunu söylüyor ve uzaya göz dikildiğini söylüyor haklıda ama unuttuğu birşey dışında o arkadaşı o zaman bir odaya yada 1 metre karelik bir odaya koysunlar sabah ve öğlen yemek versinler ne hisseder besliyoruz diye baktığınız birçok canlıyı aslında kendinize köle ediyorsunuz doğal yaşamlarından uzaklaştırıyorsunuz özgürlüklerini kısıtlıyorsunuz bu sadece balık değil kedi köpek balık aslan yılan kaplan gibi örnekleri çoğaltılabilecek birsürü canlı tabi birde doğasıyla oynamakta var boyu sabitleştirici kısırlaştırıcı biri sizi kısır yapsa hoşunuza gidermi bu soruyu kendinize bir sorun önce , yada biri boyunuzun büyümesini önleyici iğne yapsa bunlar insanın kendi egoları için diğer canlıları kendine köle etmelerinden öteye gitmez kolay gelsin bunları düşündükten sonra ne hayvan ne balık hiç birşey beslemiyorum beslersemde onlar özgürken doğasındayken besliyorum kolay gelsin .
shin_akuma2010-02-09 19:10:40

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.