ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tigerblack
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mart 2010 16:13
Son Ziyaret:
23 Temmuz 2012 20:21
Toplam Mesaj:
324 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fırat kaplan
Doğum Tarihi:
10 Eylül 1982
Yaş:
41
İl:
Mugla
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bu Canlıdan Nasıl Kurtulabilirim
Çok hızlı çoğaldılar. Akvaryum eski iş yerinde olduğundan sürekli gözlemleyemiyorum. Akvaryumda karides olduğu için, balık koymak istemiyorum.
Bu Canlıdan Nasıl Kurtulabilirim
İş yerinde bulunan 130 litrelik, bitkili karides tankımda, fotoğraftaki canlılar türedi. Bitkilere zarar verdiklerini düşünüyorum. Hızlı veya yavaş, iki şekilde de hareket ediyorlar. Genelde cama yapışık şekilde duruyorlar. Akvaryumda bitki, karides ve salyangozdan başka canlı yok. Sıcaklık 26-30 derece arasında oynuyor. Işık sabah 9'dan akşam 8'e kadar açık, el yapımı pipo filtre kullanıyorum.
 
 
 
türkiye geneli mini TOPLU YEM ALIMI
Yemler ulaştı. Ben yazmakta geçiktim (kusura bakmayın). Güzel bir paylaşımdı. Yeni toplu alımlar gerçekleşirse, kaçırmam.
ıceman sarı prenses

Tek tür daha iyi bir seçim olur.

Akvaryum suyu yeşeriyor ?
Günde kaç saat ışık var, filtrenizin saatte çevirdiği su miktarı nedir, nasıl bir yem kullanıyorsunuz, ne kadar ve ne sıklıkta yem veriyorsunuz, kaç adet ve kaç cm boyda balık var, bunları bilmeden bir şey söylemek yanlış olur.
Bakteri

Benimde aklımı kurcalayan bir soru. Ben kurulumdan 1 hafta sonra su fiziksel olarak temiz ise balıklarımı koyardım.

125 lt canlı ve filtre tavsiyesi
[QUOTE=cayote] [QUOTE=delibeto]Fıltreye o kadar cok para yatırmanıza gerek olmadıgını dusunuyorum fıltre fıyatı arttıgında akvaryumu daha ıyı fıltreleyecek dıye bısey yoktur, fıltrenın ıcındekı bakterıler yapar o işi, dolphinın köşe filtrelerınden almanızı onerırım bende 150 200lt ıcın olanı var 15 yada 20 tl ye aldım bosu bosuna paranızı harcamayın. Ha ben ılla kalıte ıstıyorum dersenız BULABILIRSENIZ AQUABEE markasının ıc fıltrelerınden alın sera tetra eheım hagen yalan bu markanın yanında, 50 yada 75 tl olmak uzare buyuk ve kucuk olanları var bızım burda sız de buna gore bakın[/QUOTE]

Eveettt :D şahtım şahbaz oldum :D
iç filtre, dış filtre, şelale filtre :D 

Şimdi deniyorki iç filtre dış filtre gibi temizlik yapamazmış..
mış.?
dış filtre iç filtreden daha iyi temizlik yaparmış ve suyu daha berrak tutarmış.?
şelale filtre iç filtreden daha iyiymiş lakin büyük tank olmadığı sürece dış filtreye gerek yokmuş benim ebatlar için ikisinide almayın şelale alın ... mış mış....

mış muşlar içinde boğuldum balık oldum :D[/QUOTE]
 
Uygun malzemelerle doldurulmuş ve akvaryumunuz için uygun kapasitede bir dış filtre en iyisi olur. Akvaryum için gerekli su kültürünü oluşturma ve kültürün devamının sağlanması konusunda dış filtre daha faydalıdır.
 
Canlı yükünün fazla olmadığı (bitkili, bitkili karides, karides ve salyangoz, vs.) akvaryumlarda pipo filtre yeterli olabilir.
 
Bir sıralama yaparsak; 1- SUMP
                                    2- DIŞ FİLTRE
                                    3- İÇ FİLTRE
                                    4- PİPO FİLTRE
 
Evet, iç filtre dış filtre kadar temizlik yapamaz. Bence, bunun en büyük sebebi giriş ve çıkışların birbirine yakın olmasıdır. 50 litrelik yavru akvaryumumda 800lt/h iç filtre var, pek memnun değilim. Ana tankımda 600lt/h dış filtre var gayet memnunum.
tigerblack2012-06-09 23:30:17
Bir şeyler yapmak lazım!
Benim sorun olarak gördüğüm nokta, soruyu soran kişi gerekli diğer bilgileri vermezse (dekor, dip temiziği sıklığı ve miktarı, ekipman özellikleri), ne kadar tecrübeli olursak olalım, tavsiyemiz yanlış olabilir. Mesela suyun bulanıklaşmasının kaç farklı nedeni olabilir? Düşününce çok fazla nedeni olabilir. Ama ekipman ve balıklar hakkında detaylı bilgi sunulursa daha isabetli çözümler üretilebilir.
 
Aynı konuların açılması, anlaşılabilir. Bu bir tür tembellik, bir kitabın özeti için bütün kitabı okumama isteği gibi.
 
 
türkiye geneli mini TOPLU YEM ALIMI
Yemler geldi. Emeği geçen herkese teşekkürler.
İceman ve demasoni koloni kurma.
Alacağın yavruların ne cins olacağı tamamen şans. Ben 10 tane iceman almıştım, 1 e 9 dişi çıktı. Ayrıca akvaryumda 3 adet vatoz var (cüce değil), 10-15-18 cm, durumları gayet iyi. Tek tür beslemeni tavsiye ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.